tiistai 22. lokakuuta 2013

Sekalaista positivismia

Hellurei!

Ehdin jo käväistä suihkussa ja vaihtaa työvaatteet lököpitkiksiin, joten perinteikästä päivä asukuvaa ei tällä kertaa tule. Sivupalkin äänestystilanteen perusteella tilanteeni on kuitenkin lohdullinen, sillä seuranette ilmankin noita jokapäivisiä pönötyskuviakin. ;)

Moni arvontaan osallistunut on nostanut blogini seuraamisen syyksi sen rehellisyyden ja aitouden. Onpa ihana kuulla :) En todellakaan ole mielestäni yltiöoptimistinen, mutta jos blogistani silti välittyy näin vaikeina aikonakin jonkin sorttinen valoisuus, toivon sen toimivan itse itseään ruokkivana voimana.

Joskus positiivistä asennetta on ihan pakko harjoitella, sillä elämänhän on perseestä useinkin. Esim. tällä hetkellä ainut konkreettinen muisto raskaudesta on allekirjoittaneen poskea koristava 1cm x 1cm kokoinen  ERITTÄIN kipeä mustanpunainen finni, (josta seuraa poikkeuksetta taas sellainen kivankiva kuoppa-arpi). Voisin puida nyrkkiä ja sadatella hyväihoisia äitejä, mutta mitä se sitten auttaisi? Saisin vain lisää finnejä (itse asiassa kaksi muuta poskifinniä sain jo tirskautettua ja ne ovat laskeneet, mutta tässä yksilössä ei ole kohtaa, mitä tirskauttaa). Siispä yritän keksiä triplamäärin arkipäivän iloisia juttuja ja vain unohtaa tuon posken:

1. Alan uskoa seitsemän vuoden sykleihin. Voin nimittäin kokemuksen rintaäänellä ja lohdutuksen sanana todeta, että kyllä se helpottaa ihan oikeasti. Nimittäin opettajan työ. Mun lukiotunnit sujuvat tällä hetkellä lähes kuin vettä vaan! Nyt olen vihdoin siinä tilanteessa, että voin aina silloin tällöin parannella joitakin tuntejani vain ihan siksi, että haluan kehittyä. En siis siksi, että edellisen vuoden tunnit olivat niin paskoja, että niitä on pakko korjailla. Kyllä tästä tilanteesta on haaveiltu...

Osaan myös joustavasti vaihtaa aiheiden paikoja, syventää joitakin asioita; puhua kuin papupata. Parasta on kuitenkin se, että pystyn esim. HI2-kurssilla käyttämään kohtuu sujuvasti monenlaisia opetustapoja - mm. eilen oli tänään meillä oli toisella ryhmällä yhteistoiminnallista oppimista, toisella ryhmällä pantomiimeja, huomenna tehdään ehkä kuva-analyysejä ja väitellään.

2. Tänään jatkuu Downton Abbey, trallal-lallal-laa!

3. Mieskulta teki meille juuri omenapaistosta (ja on nyt hirveän huolisaan siitä, että blogosfääri luulee hänen olevan tosi epämiehekäs. Ei ollenkaan, vaan hirveän kultainen!)

4. Sain vietyä pari julistetta kehystettäväksi... Sain siis otettua itseäni niskasta kiinni :)

5. Sain siskolta lahjaksi Enyan (juuh, sitä huuhaamusaa) kokoelmalevyn kadonneen tilalle. Sen kuuntelu on kuulunut aamutraditioihin

6. Postisetä toi bloggarille ilmaisnäytehuulipunan, joka sattuu sopimaan sävyihini :)

7. Kahvi maistuu aina ja viime aikoina töissä varsinkin tummapaahtoinen sellainen

8. Onneksi BareMineralsin meikkipuuteri on ihan mukavan peittävää.  :)

9.  Haloo Helsingin! kappaleet piristävät tuntien suunnitteluhetkiä sittekin, kun kahvia ei kannata enää juoda ;)Näillä eväillä siis tänään :)

3 kommenttia:

Tylli kirjoitti...

Blogiasi on todella kiva seurata, Tilda! Olen ollut lukijana jo jonkin aikaa, ja lisäksi olen tavallaan kollegasikin, mutten ole vielä jättänyt kommenttia kertaakaan. Se tapahtukoon nyt. Kiitos siis kivasta blogista!

Minulla olisi myös kysymys: mikä olisi parasta juuri nyt Turussa, jos menisi sinne ihan itsekseen käymään tulevana lauantaina keskipäivällä ja viipyisi illansuuhun? Agendallani olisi saada murua rinnan alle jossakin kivassa ravintolassa ja oleilla sen jälkeen tappamassa aikaa keskustassa muutamat tunnit.
Mitä olisivat omat valintasi ensi-intuitiolla? :)

Turun Tilda kirjoitti...

Tylli: kiitos kivasta kommentista :)

Suosittelen ruokapaikaksi Tintåa jokirannassa. Jos haluat pelata varman päälle, kannattaa pöytä ehkä varata ennalta, varsinkin jos lounastaa melko myöhäiseen aikaan. Arkisin kyseisessä ravintolassa tarjotaan ihan huippuhyvä lounas, mutta muutkin antimet ovat varmasti hyviä. Muita hyvä ruokapaikkoja ovat esim Torre ja Sergio´s. Kevyempää ruokaa tarjoa pikaruokalatyylinen Greenz, joiden salaateissa on tosi hyvä hintalaatusuhde. Greenz löytyy esim. Hansan Kultatalosta.

Itse tietysti suosittelen Turun second hand-tarjontaan tutustumista. Ihana kirppis sijaitsee Kaskenmäessä Aurajoen "täl pual jokkee", UFF humalistonkadulla (vintageosasto alakerrassa), Art + Design Yliopistonkadulla lähellä Aninkaisten mäkeä sekä VintagEijas lähellä pääpoliisiasemaa Eerikinkadulla. Kannatta tietysti tsekata aukioloajat.

Lisäksi Turun pääkirjastossa kannattaa käydä kääntymässä ihan hulppean arkkitehtoorisen kokemuksen vuoksi. Toinen näkemisen arvoinen paikka on tietysti Turun Taidemuseo, jonka takana sijaitsevassa Puolalanpuitossa kannattaa käydä ihastelemassa hyvin keskieurooppalaisia kaupunkimaisemia. Hyvä kahvila on puolestaan lähellä Tintåa sijaitseva Art Cafe. Olisiko tässä inspistä yhden iltapäivän kaupunkiretkelle? :)

Tylli kirjoitti...

Kiitos tuhannesti ihanista ja inspiroivista vinkeistäsi! Niistä muodostan aivan varmasti kivan ja mieleen jäävän Turku-lauantain. Tintåsta olenkin muuten kuullut niin monesti hyvää... Josko viimein minäkin pääsisin kokeilemaan! :)
Mukavaa loppuviikkoa Tildalle!