keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Tilda vinkkaa: Lempikirjan tuotteet

Keskiviikkoista!
 
Kuralan Kylämäen fiftaritapahtuma palautti mieleeni erään kivan sisustus/vintage-henkisen jutun, josta minun on pitänyt postailla jo vuosia sitten, mutta olen kai odottanut, että saisin jotain konkreettista näytille. Noh, kodin sisustaminen on mennyt omalla painollaan, joten jääköön jahkailu sikseen ja laitetaan vinkki heti kehiin!

Törmäsin joskus viitisen vuotta sitten eräällä Helsingin reissulla (muistaakseni Kansallismuseossa) aivan ihaniin vintageaiheisiin paperinukkearkkeihin, jotka esittelivät menneiden vuosikymmenten tyylejä.
Kussakin arkissa esittäytyy aikakauden muodikas tyylityttö tai nuorukainen garderoopinsa kera aina alusasusta juhla-asuun asusteita unohtamatta. Muistan ostaneeni sekä pienet postikortit kultakin vuosikymmeneltä sekä isommat arkit seinälle kehystettäväksi. Aikomukseni oli kivan sisustuselementin ohella hyödyntää kortteja historian opetuksessani.  Noh, muuton seurauksena kortit ovat ilmeisesti pahnan pohjimmaisiksi pakattuina... Kaipa ne löytyvät jossakin vaiheessa!
Kuralan Kylämäen tapahtumassa minun oli kunnia tavata nainen ihailemieni julisteiden takana. Tekstiiliartenomi Minna Anttila oli itse saapunut tapahtumaan myymään tuotteitaan. Hän kertoi paperinukkeperheen täydentyneen hiljattain 60-luvun kasvateilla eli suloisella a-linjaista minimittaa suosivalla Violalla ja runopoika Eerikillä.
Anttilan paperinukkien inspiraation lähteinä ovat toimineet kotimaiset naistenlehdet Kotiliesi, Hopeapeili ja Viuhka, jotka esittelivät sivuillaan säännöllisesti muodin uusimpia virtauksia.

Jos innoistuit laillani kyseisistä paperinukista, käypä vilkaisemassa Lempikirjan kotisivuja, jossa tuotteet on paremmin esitelty. Sivuilta löytyy myös jälleenmyyjien paikkakuntakohtaiset yhteystiedot. Minna Anttilan uusimmissa postikorteissa seikkailevat muuten paperinukkearkeissakin esiintyneet 20- ja 30-lukujen kaunottaret Mandi ja Helmi.
Ainakin minä olisin ilahtunut, jos joku muistaisi minua tuollaisella ihanuudella!

Mukavaa illanjatkoa kaikille!

1 kommentti:

Saariston kasvatti kirjoitti...

Minulle nämä olivat ihan uusi tuttavuus, mutta Kuralassa näin ja Ihastuin :)