maanantai 16. heinäkuuta 2012

ColourscapingIltaista! Me lennämme huomenna Itävaltaan, mutta tässä vinkki teille Turkuun jääville, mitä tehdä tehdä täällä koto-Suomessa. Ei muuta kuin mukavaa heinäkuun loppupuolta kaikille! Tilda palailee Suomen kamaralle heinäkuun viimeisenä viikonloppuna! Auf Wiedersehen :)
Colourscape tuo ainutlaatuisen väri- ja musiikkielämyksen Kupittaanpuistoon

Maailman suurin värilabyrintti Colourscape on kiinnittynyt Turun Kupittaanpuistoon. Kolmen viikon vierailun aikana yleisö saa nauttia uskomattomasta värien maailmasta, musiikista ja työpajoista. Colourscape avautuu yleisölle 17.7. ja on avoinna tiistaista sunnuntaihin 5.8. saakka.


Turun kulttuuripääkaupunkikesänä 2011 supersuosittu Colourscape palaa Turun Kupittaanpuistoon. Colourscape koostuu sadasta värikkäästä kuplasta, jotka kytkeytyvät toisiinsa muodostaen labyrintin. Jättimäinen Colourscape-solukko siivilöi auringonsäteet  värien juhlaksi sekä tarjoilee musiikkia ja taidetta uudessa, kiinnostavassa valossa.

Colourscape vieraili viime vuonna ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Värilabyrintin ohjelma on jälleen erittäin monipuolinen, ja esittelee erityisesti paikallista musiikkia. Colourscapessa järjestetään tänä kesänä live- ja levykonsertteja keskiviikosta sunnuntaihin ja väriä, valoa ja musiikkia yhdistäviä työpajoja tiistaisin ja keskiviikkoisin. Musiikkiohjelmaa suunnittelemassa on ollut mukana monia paikallisia tahoja mm. Turku Modern- ja Ilmiö -festivaalit sekä The X-Rust Organization. Workshoppaamaan pääsee puolestaan esimerkiksi viime vuonna erityisen suosituissa vauvojen värikylpytyöpajoissa. Niissä perheen pienimmätkin nauttivat yhdessä aikuisten kanssa huikeasta värimaailmasta.

Colourscapen kennosto antaa musiikille ainutlaatuisen akustiikan. Colourscapen omat taiteilijat ovat tapahtumassa läsnä koko vierailun ajan ja esiintyvät ja ohjaavat työpajoja. Tapahtuman johtaja Simon Desorgherin erikoisalaa ovat erilaiset huilut, Michael Ormiston on yksi Euroopan huipputaitajista mongolialaisessa kurkkulaulussa ja Lawrence Casserley hallitsee konemusiikin ja gongit. Ryhmään kuuluu lisäksi ääniteknikko Matt Saunders.

Laaja ohjelmakokonaisuus on täydentynyt viime metreillä vielä suomalaisten ja englantilaisten huippumuusikkojen yhteisillä jammailusessioilla: sunnuntaina 22.7. suomalaiset Vuk ja mm. Kaikukastin ja Puppa J:n kanssa esiintynyt saksofonisti Sini Palokangas tunnelmoivat improvisoitua musiikkia Colourscapen oman muusikon Michael Ormistonin kanssa.

Colourscapessa vieraili kesällä 2011 kolmen viikon aikana yli 15 000 kävijää. Englantilainen audiovisuaalisten elämysten tuottamiseen erikoistunut Eye Music Trust tuo Colourscapen Suomeen nyt toista kertaa. Tapahtuma on jatkoa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodelle 2011 Turussa. Paikallisena vastuutahona toimii Bryggman-instituutti.

Älä jätä Colourscapea väliin tänä vuonna, tule jo hyvissä ajoin ja vältä jonot!

Ohjelma ja aukioloajat:

Maanantai - kiinni
Tiistai - auki klo 14-18 (workshop klo 12-14)
Keskiviikko - auki klo 14-18 (workshop klo 12-14, live-esitys klo 14:30 alk.)
Torstai - auki klo 13-18, live-esitys
Perjantai - auki klo 13-18, live-esitys
Lauantai - auki klo 13-18, live-esitys
Sunnuntai - auki klo 13-18, live-esitys

Kovalla tuulella Colourscape joudutaan pitämään turvallisuussyistä suljettuna.

Liput:

Aikuiset 8 €
Lapset (4-16v.) ja alennusryhmät 5 €
Perhelippu 20 € / S-Etukortilla 18 € (maks. 2+3 hlöä)

Lipunmyynti ovella.

6 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Kävin tuolla viime kesänä ja paikka oli upea! Kannattaa käydä, jos on Turussa.

Elisabet kirjoitti...

Tämäpä olikin sopiva muistutus tämä sun postaus. Viime vuonna multa jäi välistä toi colourscape, mutta jospa tänä vuonna ehtisin.

Nimetön kirjoitti...

Ooooh, kiitos muistutuksesta! Mennäänkin heti huomenna! Kävin viime kesänä siellä tyttöni kanssa, mutta mieheni ei ehtinyt sinne ollenkaan ja mua harmitti! Nyt mennään koko perheenä! :D

Karkkis kirjoitti...

Minulta jäi viime vuonna menemättä, mutta tänä vuonna on tarkoitus korjata tilanne. Hienoja kuvia! Ja värejä, värejä, värejä...

Hauskaa matkaa!

Nimetön kirjoitti...

oliko tää sponsoroitu mainos?;)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Hyvä huomio. En tästä mitään rahaa saanut, mutta tietysti pääsin ilmaiseksi kuvailemaan, sain kangaskassin ja yhden kulahtaneen vaahtokarkin, joten pistetäänpä tunnistepalkkiin blogiyhteistyö. Sieltä näet kaikki tämän blogin saamat muut "hyödyt". ;)