torstai 24. toukokuuta 2012

Tehtaan varjossa, mutta kevään valossa


 
Eräs lempipaikoistani Turun seudulla on Littoisten alue. ”Nuorina” vastarakastuneina opiskelijoina meillä oli mieheni kanssa tapana tehdä iltakävelyitä alueella sijaitsevan verkatehtaan ympäristössä. Haaveilimme jopa joskus muuttavamme alueelle joko itse tehtaaseen tai sitten johonkin sen ympärillä olevista työläispuutaloista.






Erityisen rakkaita minulle ovat olleet mäen päällä sijaitsevat keltaiset ”puuvillakujan” (Kotimäen?) paritalot. Kävimme itse asiassa pari vuotta sitten katsomassa erästä myynnissä ollutta yksilöä. Remontti olisi ollut kuitenkin valtaisa ja liian kallis, enkä uskaltanut laittaa talosta kuvia tänne bloginkaan puolelle, sillä olin haaveeni kariutumisesta melkoisen pettynyt.  Noita taloja ei ylipäätään ole myynnissä kovin usein; taitavat mennä sukupolvelta toiselle.



No, nyt olemme löytäneet meille sopivimman talon. Vaikka silloin harmitti, itsetutkistelu oli paikallaan. Ei meistä olisi ollut remonttireiskoiksi! Nykyisessä patiossakin on ihan tarpeeksi askaretta meille ;)

Lisätietoa Littoisista esim täältä ja täältä. Tässä puolestaan edellinen juttuni Littoisista ja sen possusta ;)

2 kommenttia:

Elisabet kirjoitti...

Kiva postaus Littoisista! :) Kauniita taloja ja maisemia sieltä löytyy.

Turun Tilda kirjoitti...

Elisabeth: Kiva, kuulla, että tykkäsit :)