torstai 4. elokuuta 2011

Eurofrutta

Ihmiset raahaavat lomamatkoilta kotiinsa mitä hulluimpia juttuja. Tunnet varmasti tyypin, joka täyttää matkalaukkunsa esimerkiksi kivillä ja selitys kuuluu: "mutta kun ne ovat niin kauniita..."

Hymistelet ja pyörittelet päätäsi, että just joo...

No, meikäläisellä ei taida olla varaa enää moisiin hymistelyihin. Raahasimme nimittäin matkalaukussamme koto-Suomeen kokonaisen puulaatikon. JOO! Pitihän sellainen saada, kun niitä myydään täällä Suomessa sisustusliikkeissä kolmenkympin kiskurihintaan.

Oikeastaan asialla oli hintatietoinen mieheni. Olimme aamiaistarvikeostoksilla hotellimme läheisessä pikkukaupassa, kun mies tuumi, että pitäisikö ihan huvikseen kysäistä, voisimmeko saada yhden hedelmäkorin itsellemme. Iloinen ja kohtelias miesmyyjä hieman ihmetteli intoamme (eli hulluja nuo suomalaiset...), mutta lupasi varata meille yhden - nehän menisivät joka tapauksessa muuten roskiin. Seuraavalla kerralla meitä odotti oma Eurofrutta ja tästedes myyjä kyseli meiltä joka kerran, haluaisimmeko laatikoita lisää.

Ongelmaksi meinasi kuitenkin muodostua kuljetus - laatikko ei meinannut mahtua mihinkään matkalaukuistamme. Minä, joka olin suhtautunut koko Eurofrutta-projektiin alusta pitäenkin epäluuloisesti, jätin mieheni iltapuhteilemaan laatikon parissa. Jotenkin kummasti hänen onnistui irrottaa laatikon ylimmät reunat, jolloin se mahtui nipin napin suurimpaan laukkuun. Minä naureskelin, että mahtaako kapistus selvitä muuten kuin säpäleinä Suomeen.


Miehen ristiretki kuitenkin kannatti! Suomen kamaralla Eurofrutta eheytyi armaani käsittelyssä alkuperäiseen muotoonsa, ja sai parvekkeen maalauksen yhteydessä vielä sisustukseemme sointuisamman harmahtavan ulkomuodon. Nyt tuo henkilökohtaiseen suosiooni salakavalasti sulkeutunut kapistus majailee olohuoneessamme kätevänä dvd-laatikkona, vieressään tuo viime syksynä huomattavasti hintavammaksi tullut laatikko.

En nyt tiedä, meneekö tämä mistään Pirkan DIY-niksistä, mutta tarinana kaiketi kelpo. Eurofrutta on nimittäin meidän taloudessamme hymyn hersymään saava käsite :D

Mukavaa illanjatkoa! :)

4 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Ihana löytö! :)

Jäin vain miettimään, kun vienti- ja tuontikaupassa käsittelemättömien puupakkausten kuljettaminen on kielletty mm. mäntyankeroisten leviämisvaaran vuoksi, että onko tuo lopulta luvallista? Puupakkaukset tai puulavat ja kaikki vastaavat täytyy joko myrkyttää tai kuumakäsitellä, ja merkitä leimalla, joka kertoo miten pakkaus on käsitelty. Jos sitä ei ole käsitelty mitenkään, niin pakkaus sisältöineen jää kaiketi lähtömaan tulliin ja palautetaan lähettäjälleen. Jos taas ötököitä kulkeutuu puupakkausten mukana, vahingoittuneet laatikot täytyy tuhota polttamalla asiaan sopivissa polttolaitoksissa.

Toivottavasti laatikostanne löytyy joku käsittelyleima tms! Lisätietoa kiinnostuneille löytyy esim. Eviran sivuilta tai googlettamalla ISPM 15 -standardia.

Turun Tilda kirjoitti...

Sanna: No laatikko ei näyttänyt kiinnostaneen niin Kreikan kuin Suomen tulliakaan, joten oletan, ettei asiaan liity mitään vaaraa. Sinänsä kommenttisi sisälsi paljon hyödyllistä tieoa, kiitos siitä!

Anonyymi kirjoitti...

hei onko nuo kuvassa näkyväy yossut semmoset juoksukengät joissa ei ole semmoista iskuvanvaimentajapohjaa?mistä ostit ja paljonko kustansi?

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Hei vain, ne ovat itseasiassa kahlauskengät, joita kannattaa käyttää teräväkivisellä/ soraisella rannalla. Ei siis mitään tekemistä jouksukenkien kanssa :)