lauantai 5. lokakuuta 2013

Noiduttu leikki

Lauantaista!

Kultyyrinen viikonvaihteemme käynnistyi eilen, kun saimme uudemman kerran mahdollisuuden päästä katsomaan turkulaista nukketeatteria. Aura of Puppets-hankkeen ja TEHDAS Teatterin yhteistuotantona syntynyt teos, Noiduttu leikki, kertoo Nanna-tytöstä, joka jää vastentahtoisesti pikkuveljensä Jalin vahdiksi, kun vanhemmat lähtevät muualle illanviettoon. Leikin lomassa veli kuitenkin katoaa, ja häntä etsiessään Nanna huomaa joutuneensa seikkailuun, jossa hän joutuu kohtaamaan omituisia noitia. Samalla Nanna oppii paljon itsestään sekä maailmasta ja sen pelottavista puolisista.


Noidutun leikissä esityksen osaset pelasivat hienosti yhteen. Nukettajien sekä noitien roolit esittävän laulaja-näyttelijä Anette Kaukosen suoritukset olivat ensiluokkaisia. Olikin mielenkiintoista ja virkistävää päästä seuraamaan nukketeatteria höystettynä musiikkinumeroilla. Lisäksi kiinnitimme huomiota todella hienoihin ja nerokkaasti toteuttuihin lavasteisiin. Myös esityksen valaistus ja musiikkimaailma täydensivät kokonaisuutta tyylikkäästi.Noiduttu leikki sopii hyvin sekä kouluikäisille lapsille että tällaisille itseni kaltaisille humoreisteille. Aikuisia ja lapsia saattavat huvittaa samat asiat, mutta eri syistä. Omasta mielestäni esityksessä oli joitakin yhteneväisyyksiä Tim Burtonin elokuvien kanssa - olisikohan ilmassa lentelevillä saksilla, käsillä ja piikkiruiskuilla ollut jotakin tekemistä kyseisen mielleyhtymän kanssa. ;) Edellä mainittua kuvausta ei kannata kuitenkaan säikähtää, vaan esitys sopii vallan mainiosti yli 6-vuotiaille. Sitä pienemmillä juonen seuraaminen voi olla haastavaa.


Noidutun leikin esitykset jatkuvat vielä viikon ajan. Jäljellä olevat esitykset voi tsekata Aura of Puppetsin sivuilta. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän valloittavaan ja taidokkaaseen taidemuotoon. Mielestämme turkulainen nukketeatteri ei häviä piirunkaan verran prahalaiselle vastineelleen!


Hyvää illanjatkoa kaikille :)

Ei kommentteja: