perjantai 6. syyskuuta 2013

Valkkivinkki ja nahkainen kynähame

Perjantaista!

Aloitin valkkien metsästämisen vuonna 2000. Tulin kysyneeksi äidiltäni, miten hän oli onnistunut laittamaan hiuksensa nuoruuden valokuvissaan niin kivannäköisesti. Salaisuudeksi selvisi salaperäinen valkki, josta äiti kyllä varoitteli. Jatkuva valkin käyttö voisi syödä hiukset.


Ja pöh! Minäkin halusin olla nuorena kivannäköinen ;) Ei kun valkkia etsimään, sillä äiti oli omansa laittanut kiertoon.No, kyselin siellä ja täällä valkkeja kaupoista ja kampaamoista. Nuoremmat myyjät eivät olleet moisista edes kuulleet. Vanhemmat pyörittelivät päätään ja käskivät tehdä oman sukkahousuista. Siihen en sentään ruvennut. Lopulta luovutin ja lopetin aktiivisen etsinnän.

Sitten pari vuotta sitten katukuvaan ilmestyivät sukkanutturat ja nutturoiden täytedonitsit. Minä pidättäydyin vanhassa, sillä osasin mielestäni väsätä paremman muhkun ilman täytettä.

Mutta sitten, tsadaa! Nyt markkinoille on ilmestynyt donitsi nepparilla - eli muhkun voi muuttaa kaipaamakseni valkiksi.


Voi elämä! Joskus olisin maksanut tällaisesta varmaan 50 euroa. Nyt se maksoi vitosen Hennesillä. Ei kuitenkaan surra menetettyä vuosikymmentä vaan iloitaan tulevista valkkivuosista ;) Tällaisen avulla sen Tilda-kampauksen tekeminenkin voi olla muuten helpompaa, kuten tuossa alakuvassa näkyy :)Mutta mennäämpä tämän viikon ykkösjuttuun. Se on nahkahame, jonka löysin Art + Design-liikkeestä 15 eurolla.Olin ihan häkeltynyt! Tällainen on ihan tämän(kin) syksyn hittihamonen. Samantapaisia myydään Stockmannilla 120 egellä. Hame on vuoritettu, merkkiä Alain Manoukian. Sanooko se teille jotakin?Nyt voin todeta rinta rottingilla, että Tildakin voi joskus olla muodin ykkösharjalla eikä pelkkä mummoilija. Tosin, tällaisenhan hamosen (hieman lyhyempänä) voinee bongata myös ikisuosikkini Aira Samulinin yltä, mutta hän taitaa olla mummouden sijaan iättömyyden edustaja :)

Lopuksi lisää vanhoja sisustussuosikkejani. Olin ihan täpinöissäni, kun löysin varaston nurkasta kaksi vanhaa taidejulistetta, jotka olen ostanut 16-vuotiaana Amsterdamista. Toinen niistä päätynee eteiseen armeija-arkun yläpuolelle. Tällä hetkellä olen hieman enemmän tuon vasemmanpuoleisen Toulouse-Lautrecin kannalla ihan jo siksi, että se on siistimmässä kunnossa kehystettäväksi. Tosin cokis-tyttökin on ihana. Välillä jopa vähän ihmettelen, miten makutottumukseni ovat pysyneet niin muuttumattomina yli viidentoista vuoden ajan... Osan niistä, kuten tuon valkkijutun pystyn toteuttamaan vasta nyt.


 Mukavaa viikonloppua kaikille :)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iiiik, miten tuo valkki kuluttaa hiusta? Olen alkanut pitää hiuksia sillä kiinni töissä useasti mutta en voikaan jos se tekee hiuksille hallaa.
Suvi

Kate kirjoitti...

Manoukian on tuttu nimi ranskalaisista muotilehdistä. Sen enempää en siitä tiedä, mutta jostain syystä yhdistän merkkiin neuleet.

Kadehdin vintagelöytöjäsi, mikä on todella hölmöä, kun en koskaan jaksa lähteä kiertelemään alan liikkeitä. Pöh.

Anonyymi kirjoitti...

wautsi, alain manoukian on ranskalainen "keskihintainen" merkki, jonka hinnat vaihtelevat 9-300e. Heillä on myös budjettimallisto, mutta pääosin vaatteet ovat yksinkertaisia, suunniteltuja for working parisiennes ja aika graafisia osin. Ihania jakkuja ja sellaisia. Todellinen löytö! Ranskassa sarjaa "la grande marque" Stockalla mekkoja tarajarmonin vieressä ja voit kurkata Stockmannin nettikauppaan. Tosi löytö! T. Ranskan lukijatar ja blogisi kurkkija

Kerttuli kirjoitti...

Tiedoksi vastaisuuden tarpeiden varalle, että Glitterissä on runsaasti erilaisia valkkeja ynnä muita tukanlaittojuttuja. Ja ystävälliset myyjät neuvovat mielellään jos ei tiedä miten jokin härpäke pitäisi kuontaloonsa virittää :)

crazy_little_E kirjoitti...

Kyllä. On kauniit hiukset. Ja voin sanoa. Että nykyään on kampaajiakin jotka mielellään auttaa asiakkaitaan löytämään mitä ihmeellisimpiäkin juttuja välillä. ;) Mutta kyllä nykään varmaan ihan mistä vaan kaupasta saa ostettua kaiken näköistä hiuahärpäkettä! Ja netti. Sehän vasta ihme onkin. Sieltä saa ostettua ihan mitä vaan jos jaksaa nähdä vähän vaivaa ja etsiä! :)

Turun Tilda kirjoitti...

Suvi: Se kaikeit syö hiuksia niin kuin hiuslenkitkin. Ehkä kannattaa vain pitää välipäiviä eikä ainakaan tupeerata jatkuvasti hiuksia :)

Kate:Liikeelle vain rohkeasti! AInakin omat vinkkini ovat vapaasti hyödynnettävissä :)

Turun Tilda kirjoitti...

RAnskan lukijatar: Ooh! Kiitos tiedosta. Putiikin pitäjätär sanoikin myydessään , että se on ihan merkkihame, mutta ei sanonut mulle yhtikäs mitään :)

Kerttuli: kiitti vinkistä :)

Crazy_little_E: Nettimaailman saloihin pitäisi tosiaan tutustua vähän enemmänkin :)