perjantai 8. maaliskuuta 2013

Päivän hieman väsy Minni Hiiri


Uskokaa pois, toisella paikakkunnalla opiskelu vie aika paljon mehuja. En tajunnut asiaa ennen kuin sen itse koin. Supertsempit siis kaikille sellaisille, jotka jaksavat useamman vuoden rampata kahden paikkakunnan väliä! Itse olen ihan väsähtänyt jo näin reilun puolen vuoden jälkeen. Ja toinen mokoma olisi vielä jäljellä...


Esimerkiksi eilen olisin ollut junalta saapuessani täysin valmis viikonlopun viettoon, mutta seuraavan päivän tunnit oli tietysti valmisteltava. Nyt, kuuden pidetyn oppitunnin jälkeen, olisin enemmän kuin valmis viikonlopun viettoon, mutta kiskaissen kaiketi ensin muutaman kupin kahvia ja korjaan tovin kokeita. Huomisen relaan ja sunnuntain onkin sitten uudet haasteet edessä.

Tänään oli muuten ihan jees työpäivä (- sellainenhan on tänä vuonna aina, kun aurinko vain suvaitsee paistaa). Sain kuulla, että näytän Minni Hiireltä! (kuulema positiivisessa mielessä)! Olisikohan  sillä jotakin tekemistä päivän paitavalinnan kanssa ;)


Päivään kuului muuten esimerkiksi jazz-tyttöjä, ganstereita ja New Yorkin pörssiromahdus. Uutiskatsauksissa puhuttiin Hugo Chavezista. Pidän yhteiskuntaopin tunneilla tärkeänä valottaa keskustellen kotimaisten ja kansainvälisten uutisten konteksteja historiallisina ja yhteiskunnallisina ilmiöinä. Voi, kun aikaa vain olisi enemmän. Välillä osan sisällöistä joutuu joutuu esittämään "juosten kustuna", jotta tällaisille osallistaville jutuille riittäisi aikaa.


Olisi muuten kiva kuulla, onko lukijoissani ketään aineenopettajan hommista opoksi vaihtanutta. Kuulisin mielelläni, onko vanhaa aineenopetusta ikävä ja onko tuo ainainen opetustyön riesana oleva kiireen tunne yhtään helpottanut uudessa toimenkuvassa?

No, nyt keitän sumpit. Sitten olen kaiketi hetken aikaa hyperaktiivinen Minni, kunnes simahdan lopullisesti ;)

Mukavaa viikonloppua!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt ihan mene samoin aineet, mutta mähän oon työskennellyt vuoden päätoimisena hissan ja yhteiskuntaopin opena yläkoulussa, vuoden luokanopettajana (6lk) ja kolme vuotta erityisopettajana.

Kaikista helpoimmaksi koin ja koen edelleen sen vuoden kun olin aineenopena yläkoulussa (ja tämänhän tajuaa vasta jälkeenpäin).

t. Salla joka jatkaa toisen vuoden kotona kotiäitinä

Anonyymi kirjoitti...

Itse opiskelen luokanopeksi kahdessa vuodessa toisella paikkakunnalla ja raskasta on tuo ramppaaminen. Aineenope olen vanhalta koulutukselta! Voimia!

Anonyymi kirjoitti...

eräs ystäväni on vaihtanut aineenopettajasta opoksi ja ainakin kotona tehtävä työmäärä on käsittääkseni vähentynyt, koska opon ei ainakaan tarvitse korjata kokeita yms. Sen kuvan ainakin olen saanut, että helpompaa on. Huomioitavaa vissiin on, että opot ovat kokonaistyöajassa? Tästä en tiedä varmuudeksi, koskeeko kaikkia vai onko koulukohtaista.

terkuin: Hanneli