keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Petrooli perhoshiha ja uusi syysmössa

Keskiviikkoista!

Sinänsä aika jännää, että blogini on muuttunut matkan varrella näinkin pohtivaksi. Mitään tutkivaa journalismia tästä tuskin koskaan kuitenkaan tulee, sillä välillä tuuletetaan päätä pyntteiden ja hepenien kahinalla. Uuh, en jaksa joka päivä yksinkertaisesti pohtia syntyjä syviä.

Jostain syystä yöuneni typistyivät viime yönä kahteen tuntiin. Onneksi kuitenkin petrooli perhoshiha piristi yleisilmettä! H&M:n kylkiäispaita onkin ollut jo useamman kerran töissä, vaikkei sitä aiemmin ole ehditykään vangita kameran linssiin.


Hivenen alavireisen työpäivän jälkeen suuntasin pitkästä aikaa Skanssiin katsomaan, josko löytäisin valmentajan pillin (kyllä, aion käyttää sellaista tulevaisuudessa oppitunneilla työrauhan ylläpitoon! Ei tosin löytynyt vielä...) sekä mappeja uunituoreille ulosprintatuille opeoppaille. Kyseisten tarpeellisuuksien ohella löysin Aleksilta myös aivan ihanan 20-luvun henkisen huopahatun! Parhaillaan menossa olevan asustealen vuoksi sain uutuusmössan vielä 20 % halvemmalla, jolloin hinnaksi tuli noin 15 euroa. Hattunen lämmittää varmasti pikkupakkasellakin.

Lopuksi vielä eräs toivomus. Myönnän avoimesti, että suurin inspiraatio blogin pitämiseen puuttuu tällä hetkellä. Minua auttaisi hirveästi, jos te lukijat keksisitte melko tarkkarajaisia postausaihe-ehdotuksia tai vaikka laittaisitte kommenttilootaan sellaisia kysymyksiä, joita haluaisitte minun vastaavan. Oletan, että tällaisen "tiimi-ideoinnin" avulla saisin uusia raikkaita postausaiheita, inspiroituisin ja keksisin lopulta itsekin lisää sanottavaa. Näin blogini ei hiipuisi ja haalistuisi pois...

Mukavaa viikonjatkoa ja ihanaa syyslomaa kaikille meille tynkälomalaisillekin :)

15 kommenttia:

Laala kirjoitti...

Tee kirjoitus kaikkienaikojen lempivaatteistasi. En ole varma, onko tällaista jo tehty, vaikka pitkään olenkin lukenut blogiasi.

Turun Tilda kirjoitti...

Laala. Oih, ihana ehdotus! Juuri tällaiset pienet vinkit aktivoivat blogiaivosoluja mukavasti :D

Augusti kirjoitti...

En olekaan vähään aikaan saanut kommentoitua, mutta nyt sen teen. Minulla on ollut jo pitkään hyvä postausidea: kerro, mitä ajatuksia (tyylistä, vaatteista, kuluttamisesta jne.) olet saanut äidiltäsi/perheeltäsi. Jos koet, ettet ole siinä suhteessa paljoa perinyt, onhan sekin jo hyvä aihe. Pukeudutko esimerkiksi jollain tapaa samoin kuin äitisi, entä voisitko kuvitella pukeutuvasi vanhempana samoin kuin äitisi nyt?

No, osaan näistä tiedän (tai luulen tietäväni) vastauksen, mutta idea on minusta hyvä joka tapauksessa, koska minusta on mielenkiintoista miettiä esimerkiksi kulutustottumusten periytymistä.

Kerttuli kirjoitti...

Entäs oletko kirjoittanut siitä miten pukeutumistyylisi on muuttunut vuosien varrella (lapsuudesta tähän päivään) ja milloin/miten löysit oman tyylisi?

Tuleeko mieleen asuja, jotka tiettyyn aikaan olivat mielestäsi tyylin huippuja mutta mitä et enää pukisi päällesi mistään hinnasta? Entäs onko jokin vaate, jota et hankkinut, mutta myöhemmin on jäänyt kaduttamaan, mikset sitä ostanut.

Olisi myös kiva kuulla, mikä sinun mielestäsi on kivointa muodissa tänä syksynä. Samoin voisi olla juttua mielestäsi yllättävistä, mutta toimivaksi havaituista väriyhdistelmistä.

Lisäksi olisi kiva lukea vaikkapa korujen ja vaatteiden yhdistelystä sekä erilaisten huivien ym. asusteiden yhdistelystä asuihin.

Tällaisia nyt tuli äkkiseltään mieleen. Voi olla, että jotain mainitsemiani juttuja olet jo käsitellytkin, mutta toivottavasti jotain uusiakin ideoita heräsi :)

Anonyymi kirjoitti...

Kerro enemmän opettajanhuoneen kummallisuuksista. Onks siellä sellaista kuin Kumman kaa -sarjassa? Ja opettajien keskinäisestä nokittelusta (tuli mieleen "valeopettajuus" vai mikä se käyttämäsi termi oli). Ja miksei myös solidaarisuudesta: jeesaako/kannustaako/ehkä jopa piristääkö opet toisiaan. Vihjaiset aina välillä näistä, mutta mitä jos tekisit kokonaisen postauksen tai useampia? Olen itse ex-koululainen kuten kaikki muutkin lukijasi, joten ko. näkökulma olisi kiinnostava.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin ja minua kiinnostaisi myös tuo opetussisältöjen muuttuminen ja miten päivität tietosi/tuntisuunnitelmasi. Mitä lähteitä esimerkiksi käytät suomalaista yhteiskuntaa tai vaikka EU:ta koskevissa asioissa? T. edellinen, joka ei siis ole ope, ei lähellekään, mutta silti kiinnostunut.

Anna Maria kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista lukea pätevien ja epäpätevien opettajien eroista ja siitä, mitä epäpätevät voisivat oppia päteviltä. Tarkoitan tässä nyt epäpätevällä esim. tutkijaa, joka toimii opettajana, mutta joka ei ole käynyt minkäänlaista opettajankoulutusta.

Sitten minua kiinnostaisi tietää miten korkokenkiä arkena käyttävät naiset suhtautuvat korkojen kopinaan. Häiritseekö omien kenkien kopina itseä ja miten löytää kengät, jotka ei kopise? Itselläni kun on ongelma, että haluaisin liikkua äänettömästi ja sitten korot kopisee, mikä on mielestäni noloa. Monet kengät jäävät liian usein kaapin perälle, kun kopisevat liikaa, vaikka muuten olisivatkin hyvät kävellä.

Voisi myös olla juttua kaikista talvikosmetiikkatuotteista (esim. kuiville hiuksille, kuivalle iholle tarkoitetuista rasvoista jne.), jos satut jotain sellaisia tai muita uutuustuotteita kokeilemaan.

Opemaailmasta olisi hauskaa lukea myös lyhyitä sitaatteja oppilaiden koevastauksista. Tämä ei ehkä ole mahdollsita, koska luulisin, että koevastaukset on kirjoitettu melko luottamuksellisina. Vaihtoehtoisesti voisit kirjoittaa siitä, keskustelevatko opettajat keskenään oppilaista tms.

En ole lukenut koko blogiasi läpi, joten pahoittelut, jos olet kirjoittanut aiheista jo :)

Anonyymi kirjoitti...

Sisustusjuttuja lisää! En tiedä, oletko vetänyt johonkin rajan, miten paljon kodistasi esittelet, mutta kaikki nurkat kiinnostaa kovasti!

Anonyymi kirjoitti...

Toivon myös sisustusjuttuja. Pieniä ideoita. Asetelmia mitä olet tehnyt kotona. Ei mitään ihmeellisyyksiä tarvitse olla. Ja kauniita asukokonaisuuksia. Päivän asut on mielestäni ihan riittävä postausaihe useimmiten.
terv. Piritta

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Minua kiinnostaisi myöskin ylipäänsä opiskelusi. Menitkö suoraan lukiosta yliopistoon, miten opinnot lähtivät käyntiin, tuliko suvantovaiheita, mikä muu ala olisi sinulle ollut mahdollista jne. Itseäni nämä kiinnostavat ihan siitä syystä, että opiskelen itsekin historiaa ja takana on jo melkoinen määrä opiskeluvuosia, eikä valmistuminen häämötä nurkan takana;)

Myöskin juttusi opemaailmasta ovat aina olleet todella mielenkiintoisia, ja tähän liittyen haluankin sanoa, että varmasti olet hyvä ja innostava ope, vaikka ihan joka tunnille et olisikaan niiiiin täydellisesti valmistautunut!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
Täällä kiinnostaisi varsinkin asunnon etsimiseen, ostoon ja muuttoon liittyvät asiat. Myös perheenperustamiseen liittyvät ajatuksesi kiinnostavat, jos aihe ei ole liian henkilökohtainen. Asupostaukset ovat aina kiinnostavia.

Kiitos mukavasta ja kauniista blogista, se on ensimmäisiä joita olen ruvennut seuraamaan.

Nanna kirjoitti...

Opemaailman omakohtaiset juttusi ovat ehdottomasti tämän blogin suola tämän opeksi valmistuvan lukijan osalta. Kaikenlaiset pohdiskelut koulumaailmasta ja opehuoneesta ovat tervetulleita, ne kun tuntuvat minusta kovin tuntemattomilta vielä. Kirjoittele vaikka tuosta työrauhan ylläpitämisestä!

Anonyymi kirjoitti...

Turku-kuvia olisi tosi kiva nähdä vielä lisää! Lempipaikkojasi siellä tms.

iini kirjoitti...

Rakastan blogien "päivän x:n kanssa" -postauksia, ne on ihan parhaita :)
Myös lempikirjoistasi olisin kiinnostunut lukemaan.

Jee!

Anonyymi kirjoitti...

Postausehdotuksia:

Joku jo ehdottikin kirjoitusta siitä, miten päädyit opiskelemaan omaa alaasi. Se kiinnostaisi minuakin.

Kiinnostaisi myös oman yläkoulu- ja lukioajan katsominen nykyisestä open näkokulmasta. Näyttääkö joku opettaja tai koulun tapa nyt opevinkkelistä erilaiselta kuin silloin, kun olit oppilas? Millaisia esikuvia tai "epäesikuvia" sinulla on omista opettajista?

Luitko Opettaja-lehdestä 42 (21.10.2011) professori Juha Hakalan haastattelu? Mitä mieltä olet hänen ajatuksistaan?

Miten teillä peruskoulun puolella on otettu käyttöön uusi yleinen tuki-tehostettu tuki-erityinen tuki -systeemi? Oletteko saaneet paljon koulutusta? Onko uudistus jo näkynyt arjessa? Millaisia mielialoja uudistus on herättänyt? Olen havainnut, että tässä on toistaiseksi SUURTAKIN SUUREMPIA eroja eri puolilla Suomea. Meidän kunnassamme uudistusta ajetaan sillä volyymillä, että rehellisesti voin sanoa, että meneillään on yhtä suuri muutos peruskoulussa kuin silloin, kun työurani alkuvaiheissa luovuttiin tasokursseista ja siirryttiin tuntikehykseen.

Lukemassani sanomalehdessä on kuluneen vuoden aikana kiistelty puoleen ja toiseen kouluruokailusta erityisesti sen jälkeen, kun joissain kunnissa opettajat "menettivät" oikeutensa syödä verotusarvolla. Miten teillä päin? Syötkö kouluruokalassa? Valvotko ruokailuja? Ovatko ruokatunnit opettajille ja oppilaille mukavia hetkiä vai tankkaamista kaaoksen keskellä?

Ja sit mua kyllä kiinnostaa ihan kaikki muukin :-)