keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Äiti tyyliromahduksen partaalla

Morjens!

Tällä kertaa postauksen otsikko on pöllitty törkeästi erään riemastuttavan facebook-ryhmän nimestä. Mää oon niin romahtanut - tyylillisesti!

Trikooleggarit, kalsarit ja yöpuvun housut - you name it... Jokin t-paidan turjake (mielellään pepun peittävä, mutta risainen vähän kitistynytkin) käy - eihän se kuitenkaan pysy puolta tuntia kauemmin pukluttomana ;)


Kaukaiselta kangastukselta tuntuvat ne ajat, jolloin pukeuduin töihin ja oikein nautin siitä. Tuolla jossain kaapin perukoilla odottaa yhä upea kokoelma vintagemekkoja - saas nyt sitten nähdä, mahdunko enää niihin koskaan...

En taida olla sitä naissorttia, joka imettämällä kuihtuu olemattomiin (En kyllä niin olettanutkaan). Äitini sai kuulema sekä siskostani että minusta viisi ylimääräistä kiloa pysyvästi. Tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että olen tainnut periä tuon ominaisuuden. Tai sitten pitää alkaa reenaamaan. Mutta oppiiko vanha kettu uusia kujeita? 


Jos nyt kuitenkin hieman vielä ruikutan: Muilla kiloilla ei ole niinkään väliä, mutta vyötäröni haluaisin takaisin! 

Tällä hetkellä mittari näyttää 68 kiloa, kun se joskus häiden aikaan oli 58 kg. Ennen Alvarin odotusta painoin ehkä 61 kg ja kiva garderoopini olisi täysin käytettävissä vielä tuolla painolla. Alvarin jälkeen painoin 64 kiloa, ja kun maidon eritys ehtyi, mahduin edelleen osaan vanhoista lemppareistani. 

Tuo edellä mainittu elopaino menettelisi vielä, enkä enää tavoittelisikaan sitä joskus itselleni asettamaa periaatetta, ettei 60 kiloa saa koskaan ylittyä - pääasia on että olo olisi sutjakka ja hyvä! No, toisaalta eihän tässä ole kulunut kuin noin kolme kuukautta synnytyksestä. Raskauden viime metreillä painoin sen 80 kg, joten onhan sitä hoikennusta jo tullut...

Mutta...vannoin joskus, ettei musta tule sellaista leggari-tunika-mammaa. Vaan miten kävi? Rikoossa sitä vaan kaikki päivät kulutetaan ;)


Onneksi on kuitenkin kivojakin trikoovaatteita - kuten Nosh. Se pukee niin äidin kuin tyttären. :)

Tämä Pisara-tunika oli himotukseni viime syksyn mallistosta. Kutsuille en ehtinyt, mutta käytettynä löysin tämän lopulta merkin facebook-ryhmästä. Jalassa on toki saman merkin jeggenssit :D Tämä on siis kotimamman vähän siistimpi asu, jos vaikka päiväkahviseuraa sattuu löytymään ;)

 

Entäs tyttären asu? Oikeastaan asut, kun sinappikone yllätti kesken kuvailun :D Kaislan asut ovat samaisesta inNOSHtuneesta facebook-ryhmistä löydetyt ;) Tuo minttu-pinkki-pallerobody on muuten uskomattoman riittoisa: tyty käyttää markettimerkeissä jo kokoa 68 niin tämä noshin body on edelleen kokoa 50/56 cm


Oikeastaan minulla oli kysyttävääkin teiltä: nyt, kun vintagevaatetus on vielä hyllytettynä, niin kaipailisin vinkkejä tällaisen vartalomallin vaatettamiseen: pienet sirot hartiat, räjähtäneen suuret imetysrinnat, kohtuullisen hoikka vyötärö (no eniveis, kuiteskin vielä vyötärö), isohko takamus ja reidet. Vartalon levein kohta reisien tasolla. Kuvailisin tyyliäni naisellisen rouheaksi. Ei mitään äklöromanttista eikä liian sporttista... Menneet vuosikymmenet rules ;)

Tuleeko kellekään mieleen mitään tildamaista? Ekologisuus ja kotimaisuus on plussaa. Eikä haittaa, vaikka merkillä olisi leggareita ja tunikoita kaupan :D

Kiitos jo etukäteen!

Ps. Anteeksi, etten ole vastaillut komentteihin pitkään aikaan. Otan sen työn alle seuraavan vapaahetken koittaessa :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

58 kg, jos oot vaan painanut, oot kyl ollut tosi hoikka. Nytkin näytät just sopivan hoikalta. Ite oon aina ollu pyöreä/läski/lyhyt/isot rinnat eikä oo ees lapsia. T. 160/80 ja kyllä liikun ja syön kohtuullisen terveellisesti

Elina kirjoitti...

Haa, mulla oli 57 kg häiden aikaan ja myös 80 kg paukkunut kummankin lasketun ajan kohdalla. Nuoruusiän lukemiin en enää edes haluaisi takaisin, mutta pakko on ollut myöntää, että luultavasti paluuta ei ole viidenkään vuoden takaisiin lukemiin. Pienimmät ihanuusvaatteet olen myynyt pois, koska jos niin ihanasti käykin, että paino joskus putoaa, voi olla jo vaatemakukin uusilla urilla. Vintagelle löytyy (melkein) aina uusi koti jossain. Mitä trikoohon tulee - suosittelen, että hankit jonkin vaatteen, vaikka kynähameen, joka EI jousta ja joka on sulle hyvä juuri nyt kooltaan. Tulee kummasti ryhtiä olemukseen, kun on istuva vyötärö. Vaikka se onkin eri mittainen vyötärö kuin joskus ennen. Käy vaikka Uffilla, siellä on nyt uusi valikoima :)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Olin varmaan tosi hoikka ylävartalosta tuolloin; suorastaan laiha joo. Alavartalo on aina ollut pyöreälihaisempi ja käytössä ovat olleet numeorn pari suuremman koon vaatteet. Nyt ehkä onkin tasoittunut, sanotaan tasapaksuuntunut ;) Vaatteilla voi kyllä hämätä ihan hyvin, esim. tällainen tunika peittää raskausmakkarat aikas hyvin. Tietysti tavoitteenani on, ettei vaatevarasto menisi kokonana uusiksi, mutta laihduttaminen laihduttamisen vuoksi ei ole päätavoite. Ihminen voi olla hyvässä kunnossa pyöreämpänä kuin ns. laiha läski jollainen varmaan kymmnen vuotta sitten olin. Peruskuntoilu ja perusterveellinen ruokavalio ovat a ja o, näyttää vaaka sitten mitä vain.

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Kiitti vinkistä,kynähame ei rajoita imettämismahdollisuuksia. Ehkä jopa uskaltaisin, rintatulehdusriskin vuoksi olen vältellyt hamepukeutumista tähän asti. Mutta onni näyttää olevan tällä kertaa puolellani, kun uskallan jo ottaa makaronilaatikonkin ilman takkia parvekkeelta :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko Verson puoti, Melli ecodesign ja Lumoan tuttuja? Laadukkaita ja kotimaisia, trikoita& supermukavia, mutta tyylikkäitä.

Reetta L kirjoitti...

Hei!

En osaa kysymykseesi vastata, mutta minkä laatuisia nuo Noshin aikuisten vaatteet ovat? Ostin vaatekutsuilta höyrypäissäni Me&I-merkkisen trikoomekon ja suututtaa kun se on kahden pesun jälkeen ihan nukkainen, vaikka piti olla erityisen hyvää laatua. Mur. Hintakin oli aika kirpaiseva 60e, joten siksikin hamrmittaa! Haussa siis nyt kestävä trikoovaatemerkki.

Turun Tilda kirjoitti...

Reetta: Hei, Miikkareihin ei monikaan enää tuhlaa roposiaan. Laatu on mennyt kaiketi alaspäin. Itse olen ostanut merkiltä viime aikoina lähinnä lasten velourhaaremeita. Ne vain ovat niin hyviä. Sen sijaan NOSH on todella laadukas mielestäni. Toki antautuneimmat fanit puhuvat että silläkin laatu on paikoin heikentynty ensimmäisten kausien tuotteista, mutta minä itse olen ollut todella tyytyväinen. jos arveluttaa, niin kannattaa liittyä facebookin nohs-kirppariryhmään ja ostaa halvemmalla jotain kokeeksi :) Samalla näkee ja kuulee muitten arvioita eri tuotteista.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen tutustamaan Silverjunglen vaatteisiin. Trikoon laatu on hyvä ja on vielä kotimainen merkki. Toimii kotikutsuperiaatteella, mutta löytyy myös verkkokauppa. Vaatteet toimii monenlaisella kropalla. :-)

Walssy