tiistai 13. toukokuuta 2014

Apua, apua! Nyt tarvitaan mammaneuvoja ;)

Heipparallaa!

Ihan aluksi sananen päivän asuista. Elopainoa on tullut, lähinnä vyötäisille tähän mennessä sellainen 6-7 kg, ja mielikuvitus alkaa pikkuhiljaa olla koetuksella, että mitä päälle pistäisi. Onni onnettomuudessa on useamman viikon harjoitteluputki, jolloin samat asut voi laittaa aina vain eri paikkaan, ilman että kanssaolijat kyllästyvät ;) Sinänsä en muuttuvaa kehoani häpeä, vaan nämä muuttuvat muodothan ovat ihan mielenkiintoisia! Olen mahastani varsin ylpeä :) Suklaan syömistä voisi kuitenkin hieman rajoittaa. Viime viikkoina on tullut repsahdeltua terveellispuolisen ruokavalion suhteen...


Riemunkiljahdus pääsee myös silloin, kun huomaan, että jokin vintagemekko mahtuu yhä päälle. Sen siveän kirjastotätimekon ohella tämä 20-luvun tyylinen arkihippamekko lasketulla vyötäröllä passaa vielä. Huvittavaa on se, että yleensä nämä lanteita korostavat mallit eivät ole niitä meikäläiselle parhaiten sopivia, mutta nyt tilanne on kääntynyt toisin päin ;)


Ostin muuten viimein eilen raskaushousut. Ystäväni nimittäin kauhisteli, miten käytän yhä normaaleja housuja. Tajusin, että onhan se ehkä itsellenikin ihan mukavaa, jos vyötärö ei kiristä.  Ostin housut nyt ihan uutena sitten, sillä viime viikkojen kaameassa kiireessä en ole kirppareille ehtinyt. Trikoomekkoja ym. on mielestäni helppo löytää huutonetistä ja kirppareilta, mutta istuvien housujen löytäminen on ihan tuskaa... Toivottavasti nuo 20 euron henkkamaukkalaiset pillifarkut nyt palvelevat mahdollisimman pitkään koleina kevät- ja kesäpäivinä, sillä kovin monia housuja en aio hankkia. Vinkatkaapa muuten jostakin hyvästä äitiyslegginssimerkistä! Tahtoisin ehkä hankkia myös mustat jonkin verran paksummasta materiaalista tehdyt pillifarkkumaiset housut; en etsii siis mitään ohuen ohuita peruslegginssejä.


Vauvahankintoja on tullut tehtyä muutamia jo muutenkin. Huomenna käymme tsekkaamassa yhdet tuttavien vaunut, ja viikonloppuna ostaa pamautimme kuivausrummun! Olen kuullut kauhukertomuksia kuivausrumpujen vaatteita nukkaavista ominaisuuksista, mutta kodinhoitohuoneen puuttuessa lakana- ja riepupyykki on jontekin inhimillisesti hoidettava. Kärsivällisyys on meinannut mennä jo nyt yläkerran kaikki niemet ja notkot täyttävään pyykkivuoreen. Erään elektroniikkaliikkeen loppumyynnistä löytyi Panasonic-merkkinen kuivausrummpu 360 euron hintaan. Ei paha hinta 800 euron laitteesta!

Nyt vuorossa olisi sitten vauvavakuutuksen hankinta. Auttaisitteko kiltit Tildaa ojassa ja kertoisitteko, millaisiin vauvavakuutúksiin olette olleet tyytyväisiä. Harkitsemme siis syntymättömän lapsen vakuutuksen hankkimista. Onko se ollut hintansa väärti, ja mihin vakuutusyhtiöön päädyitte ja miksi?

Eipä muuta tällä kertaa. Mukavaa viikonjatkoa!

25 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on ollut hintansa väärti, muuten olisi perusflunssalääkäreihin mennyt lähemmäs tuhat euroa (yksityiseltä) päiväkodin aloituksen yhteydessä. Ja Pohjolasta on vakuutus.

-Katariina

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti kannattaa ottaa vakuutus. Meillä Fenniasta, ollaan tyytyväisiä. Ehdot huononee koko ajan, (esikoinen syntynyt viime vuosituhannella ja kuopus 2013, esikoisella ei edelleenkään minkäänlaista omavastuuta, sellaista vakuutusta ei enää todellakaan saa) mutta silti kannattaa, jo pelkästään hermojen takia. Kyllä vaan on aika paljon vähemmän rassaavaa muutenkin ahdistuneena mennä kipeän vauvan/taaperon kanssa yksityiselle eikä jonottamaan päivystykseen. Tosin siellä missä asutte, on kuulemma paremmat saumat julkiseen kun täällä Turussa. Kannattaa joka tapauksessa vertailla vakuutukset, yleensä parhaat ehdot on sidottu kotivakuutukseen. Syntymättömän vakuutus pitää ottaa muistaakseni viimeistään viikolla 28? Mutta jo syntyneelle taas pitää odottaa aika kauan, joissain yhtiöissä jopa kahden kuukauden ikään, että sen saa. Ja sitten kaikki sitä ennen ilmenneet mahdolliset sairaudet suljetaan pois.

t. Anna

Kippuralla kirjoitti...

Boobilla taisi olla laadukkaat paksut leggarit. Ja vakuutuksesta, pohjantähti taisi olla ainoa joka korbaa allergian takia erikoiskorvikkeet

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ei ole vakuutusta, mutta yksityisen palveluja käytämme silti. Ekan vuosi meni nolla kuluilla (ts. lapsemme oli terve), tokana vuonna lääkärikuluja sit ihan kiitettäväsi (pari allergialääkärikeikkaa, pari korvatulehdusta, ab-kuuria, pari turhaa korvien tsekkausta, semmoista peruspäiväkotisairastelua). Verrattuna vakuutus+omavastuut kuluihin ollaan kutakuinkin plus-miinus nolla tilanteessa (kun katsoo kahden vuoden jaksoa). Meillä päätös vakuutuksen ottamisen väliin jättämisestä tehtiin perusteluilla, että jos jotain menee pahasti pieleen, niin silloin julkinen puoli on se hoitopaikka ja jos taas lapsi on perusterve, niin meillä on tulotilanne sellainen, että pystymme yksityisen kulut hoitamaan. Vakuutusta ottaessa kannattaa ainakin katsoa että mitä korvataan ja miten omavastuut menevät (esim. jos on 100e omavastuu per sairaus, niin silloin peruskorvatulehdus+ab-kuuri jää käytännössä ton alle ja itselle maksettavaksi kumminkin, toisaalta jos on vuosiomavastuu, niin se "täyttyy" helpommin. Niin ja yksi mihin vakuutus on aika ehdoton lienee korvatulehduskierre, jolloin putkitukseen pääsee nopeasti/vakuutuksen kustannuksella (tässä kohtaa otimme tietoisen riskin, siis kun äiti on ollut korvatulehduslapsi...toivotaan ettei lapsi ole, aika näyttää).

Kuivausrummusta taas on mielipide: aivan ehdoton lapsiperheessä! Vaatteista tulee pehmeitä ja pölyä on ilmassa niin paljon vähemmin. Plus nopeasti kuivuvat pyykit. Toki energiaa kuluu, mutta elämä on täynnä valintoja.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ei ole (nyt 1-vuotiaalle) lapsellemme ollut mitään vakuutusta. Muutaman kerran on tullut tilanne, jolloin on tarvittu terveyskeskusta. Julkisen puolen hoito on mielestäni ollut oikein hyvää, ja ajankin sain varattua samalle päivälle. Mutta en osaa neuvoa tuossa vakuutusasiassa. Lasten sairastelujakaan kun ei oikein osaa ennustaa. Mutta pointtini on siis se, että julkinen puolikin voi toimia hyvin. Omien kokemusteni perusteella olen todennut, että lapsi saa nopeammin hoitoa kuin aikuinen.
T. Anna

Liisa Anttila kirjoitti...

Meillä on Tapiolasta kolmelle lapselle vakuutukset, kotivakuutuksen kanssa sai alennukset. Ehdot ovat vuosien varrella kiristyneet kuten jo joku mainitsikin, esikoisen omavastuu on pienin. Minä olen ehdottomasti vakuutuksen kannalla. On se vaan monta kertaa niin paljon helpompi varata netistä aika Mehiläiseen tutulle lääkärille, koska:
A)aikoja saa myös iltaisin ja viikonloppuisin
B)helppo lapsen kanssa ajaa Louheen ja poiketa lääkärille, koko reissu on puolessa tunnissa ohi kuin jos lähtisi yhteispäivystykseen jonottamaan (olen pari kertaa yrittänyt soittaa yhteispäivystykseen, mutta puhelujono oli niin pitkä että meni hermot)
C) lääkärit ovat olleet hyviä ja tasokkaita, meitä ei pallotella ees taas
Julkisella puolella olemme saaneet toki lasten kanssa myös hyvää hoitoa, mutta joskus on sattunut niin, että lääkärit vaihtuu/ovat kokemattomia sijaisia ja vaivan hoitaminen pitkittyy.
Esikoisen kohdalla vakuutus on maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin, on ollut astmaa, allergiaa ja yökastelua. Kahden nuoremman kohdalla tilanne on suunnilleen plus miinus nolla. Tosin keskimmäinen pääsi vakuutuksen kautta pieneen toimenpiteeseen vauvana, mitä ei olisi välttämättä julkisella puolella tehty yhtä nopeasti. Meillä on hyviä kokemuksia vakuutuksesta, korvaushakemukset saa tehtyä netissä ja rahat tulee nopsaan tilille. Mutta vakuutusten vertailu on kyllä tosi vaikeaa, kun ehdot vaihtelee. Meillä omavastuu menee kerran vuodessa ja on ollut hyvä systeemi - pari korvatulehdusta jälkitarkastuksineen tekee jo vakuutuksen kannattavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Boobilla on hyviä ja laadukkaita mammaleggareita, katsoisin sieltä ensin.

Meillä on molemmilla lapsilla vakuutus. Ekan lapsen kohdalla on kannattanut, koska hänellä oli pienenä maitoallergia. Vakuutuksen piikkiin käytiin lasten allergialääkärillä yksityisellä, kaikki testit tehtiin nopeasti ja hoito toimi loistavasti. Kyselin ensin näitä neuvolan kautta, mutta siellä homma ei edennyt mihinkään. Lisäksi esikoiselle tehtiin kaksi kertaa korvien putkitus ja leikattiin nielurisat yksityisellä, joten sanoisin, että on rahalliseseti kannattanut olla vakuutus.
Toisella lapsella taas ei ole ollut mitään allergioita tms. joten hänen kohdallaan ollaan varmaan maksettu vakuutuksesta enemmän kuin ollaan käytetty.

Sanoisin, että ota ehdottomasti se vakuutus. Helpottaa huomattavasti elämää, kun lääkärikäyntejä tulee. Ja eiköhän jokaisen lapsen kohdalla tule ne "pakolliset" flunssat kuitenkin, jolloin haluaa käydä näyttämässä korvat lääkärille.


Anonyymi kirjoitti...

Meillä Pohjolasta vakuutus. Kannattaa tarkistaa ehdot, yleensä pitää olla koti- tai henkivakuutus samasta firmasta. Ollaan oltu tyytyväisiä, ei tarvinnut miettiä allergiatestejä, refluksimittauksia tms. Vaan yksityisellä on hoitunut kaikki. Lisäksi ei tarvi päivystyksessä jonotella (kerran kaksi tuntia korvasärkypotilaan kanssa TK:saa jonottanut!). Tuo aikaisemmin mainittu louhi-mehiläinen kuvio on meillekin tuttu :-) Korvauksia on haettu kerran vuodessa, jolloin menee vain yksi omavastuu, tämäkin tosin ilmeisesti muuttunut ehto. Nykyään voi hakea heti netissä korvausta kun omavastuu on tullut täyteen.

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on kolmen lapsen vakuutukset Tapiolasta, jossa on vuosittain omavastuu (50€ esikoisella, 100€ nuoremmilla), on maksanut itsensä käytännössä vuoden ekan lääkärireissun jälkeen takaisin. Ja yksi lapsista pääsi alle viikon jonotusajalla lähes 2500€ maksaneeseen nielurisaleikkaukseen, joka sitten korvattiin vakuutuksesta. Sen olisi halutessaan saanut jopa vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Eli hyvät kokemukset Tapiolasta!

Elina kirjoitti...

Meillä myös jätettiin vauvavakuutus ottamatta. Julkinen terveydenhuolto on toiminut hyvin aina, mutta olemmekin olleet onnekkaita siinä, ettei lapsemme ole sairastanut juuri lainkaan. Lisäksi tuo keskustan terveysasema on ilmeisesti vähemmän ruuhkainen kuin moni muu, sinne on ihan siedettävästi saatu aikoja tarvittaessa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kannatan ehdottomasti vakuutusta. Monessa asiassa julkinen sairaanhoito toimii hyvin, mutta vakuutus nopeuttaa selvästi hoitoonpääsyä ja se on pikkuihmisten kanssa tärkeää. Lisäksi, jos lapsi sairastaa mitään hankalammin diagnosoitavaa, on erikoislääkärille pääsy todella tarpeen. Esikoiselle otettiin vakuutus Lähivakuutuksesta, nyt Lähitapiola. Korvatulehduskierre alkoi kolmekuisena. Ekat putket ja kitarisaleikkaus kymmenkuisena. Julkisella eivät kuulemma olisi putkittaneet vielä tuolloin ja se taas olisi tarkoittanut kurjaa sairastelua ja suolistolle pahaa tekeviä antibioottikuureja. Putket irtosivat vuoden päästä, korvat tulehtuivat heti, mutta saimme viikon varoitusajalla uuden putkituksen. Sama toistui seuraavanakin vuonna. Sen jälkeen tuli refluksitauti ja allergiat, joiden syynä on suolistosairaus, jota on haarukoitu nyt jo vuoden verran. Vakuutukselle on todella ollut käyttöä! Kuopuksella on vakuutus, mutta sitä ei ole juurikaan tarvittu. Esikoisen kokemuksella en uskaltaisi olla vakuutuksetta. PS. Kuivausrumpu rules! :D

Anonyymi kirjoitti...

Turvan vakuutus otettiin toiselle jo ennen syntymää (oma ikä oli jo sen verran korkeampi). Ekalle otetiin vasta syntymän jälkeen.

Otan ja maksan sitä ihan omasta mielenrauhasta. Jos jotain sattuu niin ei tarvitse murehtia kuluista. Esikoisen kanssa ollaan varmaan miinuksen puolella. On ollu vain perussairaudet. Kakkosen kanssa pelkästään yhtenä vuotena kulut yli 1000 euroa kun oli astma lääkettä ja allergiarasvoja.

Tarkistettava pointti ehkä on se, että mikä on omavastuu. Per sairaus vai per vakuutuskausi.

Onnellista odotusta :)

T.päkkänä

Anonyymi kirjoitti...

Liputus myös Seraphine merkin leggareiden puolesta, hyvä laatu vaikka vähnän hintavalta tuntuvat. Kuitenkin sen jälkeen kun on saanut HM:n vastaavat rikki muutamassa viikossa huonon laatunsa takia niin alkaa taas muistaa miksi laatuun kannatti panostaa...

Päivi Nielikäinen kirjoitti...

Moikka! Ihanaa ku maha kasvaa <3 Mut nyt on pakko vinkata vaunuihin liittyvää... En tiedä haetko ihan uusia vaunuja, mut sun tyyliä tuntien facebookin Vintagekirppiksellä oli huikeet vaunut myynnissä ainakin vielä eilen. Käyppä kurkkaamassa, siistin näköiset kuvassa ainakin ja korkeat, ei sellaiset vanhemmat matalat, jotka huippusöpiksiä, mut ei kovin ergonomisia :D

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin yksi julkisen terveydenhuollon kannattaja, itse olisin ehdottomasti ottanut esikoiselle vakuutuksen, mutta asuimme ulkomailla raskauden ja lapsen ensimmäisen vuoden ajan niin vakuutusta ei saanut. Suomeen paluun jälkeenon ollut muutama yksityislääkärikeikka ja useampi julkisen puolen lääkärikokemus takana. Kaarinassa ainakin on aina saanut muutaman tunnin sisälle arkena lääkärin, tyksin yhteispäivystyksessä taas lapsille on omat jononsa. Olemme saaneet ihan ensiluokkaista hoitoa, lääkärit ovat toki olleet nuoria, mutta sitäkin paneutuneempia työhönsä. Nyt toista lasta syyskuussa syntyväksi odottavana pitäisi taas tehdä päätös vakuutuksesta, jotenkin haluaisin luottaa vielä meidän julkiseen puoleen, sitä pitää käyttää, jotta se säilyy yhtä tasokkaana kuin se on, mutta silti joku peikko piipittää, että olen hullu ja vastuuton vanhempi jos en vakuutusta lapselleni ota. Njääh. Voihan vakuutuksen toki ottaa ja aina purkaa. Mutta sitten taas jos esikoinen olisikin syntynyt Suomessa niin meillä olisi ollut vakuutus ja en ikijä olisi saanut mahdollisuutta todeta kuinka loistava julkinen puolikin on.

Eniveis, hyödyllinen postaus ja kiintoisaa lukea toisten mielipiteitä ja suosituksia vakuutuksista!

Mukavia päiviä kasvavan vatsan kanssa!

JenniUu

Annis kirjoitti...

Meillä otettiin IF:in kautta syntymättömän lapsen vakuutus, lähinnä juurikin tuon 2 kk odotusajan takia eli jos vakuutus olisi vasta syntymän jälkeen otettu lapselle, olisi se 2 kk pitänyt odotella ja tosiaan tuona aikana ilmenevät sairaudet olisi pitänyt jättää vakuutuksen ulkopuolelle.

Toistaiseksi vakuutusta ei ole tarvittu yhtään mihinkään eli lasta ei ole käytetty kertaakaan kohta 2 v aikana lääkärissä. Todella terve tapaus, ei allergioita eikä yhtään mitään muutakaan vaivaa. Edes perusrasvaa ei ole tarvinnut käyttää lapsella. Sairastellut lähinnä flunssaa ja pari mahatautia perhepäivähoidossa aloittamisensa jälkeen. Näitähän on tosiaan mahdotonta ennustaa ja ollaan nyt lasta seurailtuamme mietitty, että jätämmekö sairasvakuutukset pois kokonaan vai miten teemme.

Meillä tosiaan julkinen on toiminut aikuisillakin aivan mielettömän hyvin ja hoitoon on päässyt aikuisenakin aika ongelmitta. Pieni lapsihan ajaa vielä ohi aikuisesta.

Itse en tahtonut ostaa oikein mitään raskausvaatteita ja farkut tuunasin itselleni leikkaamalla vyötärökaitaleen vanhoista housuistani irti ja ompelemalla sen tilalle tiukasta trikoopaidasta tehdyn putken. Toimivat hyvin. Käytin myös paljon hameita ja shortseja, joita sain kahden raskaana olleelta kaveriltani eli varsinaisia ostoksia ei tarvinnut tehdä lainkaan.

Imetyskaudenkin selvisin käytännössä lähes ostoksitta, kun joku tajusi vinkata, että tuubitopin avulla miltei minkä tahansa yläosan saa muutettua imetysmalliseksi. Kun ohuen tuubitopin vetäisee vaikkapa paidan alle, saa päällispaidan helman rullattua halutessa vaikka korviin, mutta toppi alla peittää siististi ihon. Sieltä välistä saa kätevästi ja siististi ujutettua rinnan ulos imetystä varten :)

Anonyymi kirjoitti...

No meillä neljä lasta ja tapaturmavakuutukset. Vauva-vakuutuksia ei ole ollut. Niitä kyllä pohdittiin esikoisen kohdalla. Kokemusta on esim. 2kk iästä alkaneesta kasvaimen tutkimisesta, seurannasta ja leikkauksesta (ei ollut lopulta sitten vaarallinen) ja tavallisista allergioista ja korvatulehduksista.

Sanoisin, että ainakin meidän perheen kohdalla vauvan vakuutukset olisivat olleet silkkaa rahan tuhlausta. Vakavampien vaivojen kohdalla lasten osalta julkinen terveydenhuolto on toiminut aivan loistavasti, tästä kokemus kolmesta kaupungista. Pienemmistä vaivoista, joihin lasken esim. korvatulehdukset ei ole ollut myöskään mikään ongelma mennä julkiselle, niin harvoin nelilapsisessakaan perheessä loppuen lopuksi on lääkärin puoleen joutunut kääntymään. Olen sitä mieltä, että kun kerran veroja on pakko maksaa, niin hyödynnetään sitten palveluja, vähän turha syytää rahaa vakuutusyhtiöille ja yksityisille lääkäriasemille, jos saman palvelun saa julkiselta. Eri asia sitten, jos ei saa. Monesti julkisen terveydenhuollon toimimattomuus on liioittelua, varsinkin lapset hoidetaan hyvin oman kokemukseni mukaan. Se, mitä on tarvittu, on tapaturmavakuutus. Kouluilla ei ole enää kunnollisiin vakuutuksiin varaa ja meillä vakuutus korvasi koulun pihalla saadun murtuman jälkeen tarvittavan fysioterapian.

Vakuutusten kohdalla perheellistyessä kannattaa tarkistaa, että teillä itselllänne on kunnolliset vakuutukset esim.kuolemantapauksen varalta. Kuulostaa kamalalta, mutta isäni pakotti meidät ottamaan kunnolliset vakuutukset, kun saimme esikoisen. Niin ne vaarit huolehtii :) Jos toiselle puolisoista tapahtuu jotain, niin toisen on kuitenkin pärjättävä eteenpäin.

Mariela kirjoitti...

Täällä on jo paljon hyviä neuvoja, mutta jos haluatte vauvalle vakuutuksen, kannattaa se ottaa jo raskausaikana. Minä otin sen pitkän pähkäilyn jälkeen (If) viimehetkillä, kun sen pystyi ottamaan.

Kaiken piti olla kunnossa, mutta lapsemme syntyi Apgar-pisteillä 2 (en halua pelotella, mutta tässä yksi näkökulma. Kaikki sujuu varmasti hyvin!). Hän ei olisi saanut ensimmäiseen vuoteen mitään vakuutusta juurikin näiden pisteiden vuoksi ja vuoden iässä kaikki sairastetut jutut vakuutusyhtiö jättää korvauksen ulkopuolelle. Lisäksi vaikka kaikki olisi mennyt synnytyksessä ok, vakuutus olisi astunut voimaan muistaakseni kahden kk iässä. Nyt se taisi alkaa heti, kun ilmoitimme syntymäajan.

Sen verran vielä, että lapsemme on ollut onneksemme tähän saakka terve eikä vaikeasta alusta huolimatta näyttäisi jääneen mitään pulmia. En silti uskalla irtisanoa vakuutusta, vaikka täällä julkiselle puolelle pääsee todella hyvin. Maksan siis mielenrauhasta.

Kiitos ihanasta blogista ja kaikkea hyvää! Onnellista odotusta!

Anonyymi kirjoitti...

Kännykästä vaan lyhyt kommentti - kyllähän yksityislääkärille voi mennä ilman vakuutustakin. Itse en ole itseäni vakuuttanut, mutta jonkun kerran olen yksityisellä asemalla käynyt. Eikö sama toimisi lapsenkin kanssa, että pääasiassa voi luottaa julkisiin palveluihin, mutta joskus ruuhkaisena aikana tai muuten omaa aikataulua helpottaakseen voisi käydä joskus yksityiselläkin?

Kutri kirjoitti...

Ilman muuta vakuutus jo tässä vaiheessa! Meillä on kahdella ensimmäisellä ollut todella tarpeen, Onnimanni ei ole pahemmin sairastellut. Mutta kaksi vanhinta siis potivat molemmat niin käsittämättömät korvakierteet, joista keskimmäisellä se alkoi RS-viruksen takia jo kaksiviikkoisena, että huhhuh. Voin sanoa, että putkittaminen yksityisellä pelittää aivan eri tavalla kuin julkisella puolella, jos sitten maksaakin mansikoita, eli vakuutus on tarpeen. Ja senkin voin sanoa, että sairaan lapsen kanssa on tosi "kiva" jonottaa julkisen puolen jonoissa kun jokainen päänsä verille kolhinut juoppo ohittaa lapsesi hoitojonossa. Mä hoidatan noilla ihan kaiken yksityisellä, täällä on julkiset palvelut ihan nollassa.

Anonyymi kirjoitti...

Itse totesin Lidlin mamma leggareiden olevan ylivoimaisesti parhaimmat ja HALVIMMAT 😉 harmi että ovat kaksi tuote 😞

Saara Mäkinen kirjoitti...

Meillä on esikoiselle Pohjantähdestä vakuutus. Ollaan maksettu vakuutusmaksuja lähemmäs 2000€ nyt ja käytetty vakuutusta KERRAN mut ei uskalla enää irtisanoakaan vakuutusta tai tietenki sit tulee jotain katastrofaalista.. :P

Toisella lapsella ei oo vakuutusta ollenkaan.

Julkisella puolella on meilläkin (Turussa) ihan hyvin asiat hoitunu. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi, mekin hankimme juuri vauvavakuutuksen. Tosi monessa vakuutusyhtiössä vauvavakuutus on sidottu kotivaakutukseen. Me päädyimme samaan yhtiöön jossa kotivakuutus on, kun emme halunneet lähteä vaihtorumbaan. Otimme alkuun melko kattavan vakuutuksen, mutta sitä voi sitten karsia vuosien myötä. Hinta on ensimmäiset vuodet kaikkein kovin, koska ei ole vielä varmuutta vauvan terveydestä. Mutta selvästi vakuutusta hakiessa huomasi, että bisnes siinä on kyseessä, ja vakuuttaa voisi vaikka kaikki vaivat erikseen mutta kyllä se sitten maksaakin, eli ylivakuuttaakaan ei ehkä kannata.. Ps kannattaa käydä katsomassa Kaarinassa lastenkirppis Seesam. Siellä yläkerrassa on erikseen tankoja joista itse oon löytänyt mammavaatteita edullisesti.
Onnellista odotusta :)
Johanna

Anonyymi kirjoitti...

Täältä linkin oppaasta löytyy neuvoja lapsivakuutuksen valintaan, mitä kannattaa huomioida ja miten hinta määräytyy.
https://www.fine.fi/ajankohtaista/uutinen/valintaopas-lasten-sairauskuluvakuutuksista-2013.html

Kirsi kirjoitti...

Tässä vielä yksi äitiyslegginssivinkki:

http://www.bebes.fi/aitiysvaatteet/aitiyspaidat-ja-tunikat/aitiyslegginssit-amsterdam-p-775.html

Tykkäsin näistä itse tosi paljon tuon säädettävän kuminauhan ja mahan alle jäävän vyötärökaistaleen takia :)