keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Monikäyttöinen raskausajan juhlamekko


Keskiviikkoista!


Lupailin teille kuvia ystäväni väitösjuhlasta ja hänen iki-ihanasta karonkka-asustaan, mutta odottelen vielä hetken, että hän itse julkaisee postauksen omassa blogissaan. Sen sijaan voinen jo paljastaa oman tämän kesän "vakiojuhla-asuni", joka on ollut ylläni jo kyseisessä väitösjuhlassa sekä eräissä sukujuhlissa.

Voinen todeta monen muun raskaana olevan tavoin, että raskausajan loppupäähän osuvat juhlat, niin ihania kuin ne ovatkaan, aiheuttavat usein harmaita hiuksia. Mitä ihmettä sitä laittaisi ylleen? Ihan hirveästi ei viitsisi asusta maksaa, kun käyttökerrat jäävät usein kohtuullisen harvoiksi ja toisaalta on huomioitava mukavuusaspekti. Itse ainakin tykkään, että raskausaikana mekossa on pienet hihat, sillä muutokset rintavarustuksessa ovat olleen niin huimia, ettei juhlamekkoihin sopivia rintaliivejä viitsi joka mutkassa ostaa. En ole esimerkiksi raaskinut ostaa olkaimettomia liivejä, kun kuppikoosta ei taas parin kuukauden päästä tiedä yhtään mitään... Hihalliseen mekon sisään on sen sijaan helppo kätkeä ne muutamat riemunkirjavatkin, mutta sopivat ja hyvin tukevat liivit!

Toinen ongelma on materiaali. Kovin tyköistuvia, mutta joustavia mekkoja on vaikea löytää. Kaikkein parasta olisi myös se, että mekon käyttöikää voisi jatkaa imetysaikana. Sitten vielä se, että nettikaupat ovat olleet pullollaan kyllä kaikkia ihanuuksia, mutta olen nyt yrittänyt pitää kiinni tästä kierrätyskeijuprojektista edes jonkin verran myös tässä raskausaikana. Olenkin viime kuukaudet kytännyt ahkerasti huutonet- ja tori.fi-palstoja, josko jotakin oman kokoista sattuisi kohdalle. Sekään ei ole itsestään selvyys, sillä suurin osa myynnissä olevista vaatteista on M tai L-kokoa, joiden arvelen olevan itselleni raskaudesta huolimatta varsinkin hartioista liian suuria.Keväällä kuitenkin tärppäsi! Huutonetissä oli myynnissä s-kokoisena Seraphinen Jolene-mallinen äitiys-/imetysmekko, jonka kuuluisin käyttäjä on tietysti itse Walesin herttuatar.Tiedättekin kaiketi, että olen uskollinen monarkistien tyylin ihailija. Voisi sanoa, että Kate Middleton on eräs tyyli-ikoneistani. Minua ihastuttaa siveellinen tyköistuva pukeutuminen. Hihat, kivat leikkaukset ja ja polvimitta kuuluvat usein myös omaan repertuaariini.Haaleanvaaleana minua olisi tietysti pukenut jokin vähän värikkäämpi versio, mutta myynnissä ollut yksilö oli tällainen kitinvärinen Jolene. Toisaalta se oli omaa s-kokoani ja arvelin, ettei Joleneja olisi ihan joka viikko nettifoorumeilla myynnissä. Ajattelin myös, että mekko olisi helppo asustaa vähän eri tavoin eri tilaisuuksiin. Sain pari kertaa käytetyn mekon onneksi vielä 15 eurolla ja hauskinta jutussa oli se, että kaupat tehtyäni paljastui, että mekon möi minulle eräs toinen bloggaaaja, nimittäin Lisbet E ;) Ajattelin, että tämähän on ihan hauska blogijuttu jo! Ehkäpä kauppaan mekon vuorostani jollekin toiselle bloggaajalle joskus ;)

Mutta käytettynä tai uutena - suosittelen ehdottamasti tätä mekkoa odottajille. Hieman Kate-glamouria turvonneelle odottajalle :D

Ja ps. Jos jollakulla lukijoistani on Jolenea pitkähihaisena ja värikkäänä, ostan ehdottomasti pois kaapista pölyyntymästä!

Mukavaa päivän jatkoa!

Kuvalähteet:1 ja 2

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kitinvärinen asu on erittäin tyylikäs.

Päivi Nielikäinen kirjoitti...

Kaunis mekko ja sitä voi muutella värillisillä asusteilla. Tässä blogini, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa :http://hompanpomppaa.blogspot.fi/2014/07/pyrkija-vuodelta-1952.html

lisbet e. kirjoitti...

Ihanaa, että mekko on päässyt käyttöön! Voi vitsi miten kauniilta näytät, täytyy sanoa että paljon paremmalta kuin itse reilu vuosi sitten:D Minäkin pistin silloin merkille että Katella oli tuo sama mekko niissä ensimmäisissä perheen yhteiskuvissa. Laita ihmeessa mekko kiertämään aikanaan - sitähän voi käyttää vielä imetysmekkona. Kaikkea hyvää loppuraskauteesi!

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Kiitos! Hieman kyllä pyöristävä väri, mutta pyöreähän tässä joka tapauksessa ollaan ;)

Päivi: Viimeksi asustin mustalla ja haalealla roosalla, toimi hyvin :) Ahaa, olet perustanut blogin, kivoja vanhoja juttuja teillä!

Lisbeth E: Kiitos vielä sekä kaupasta että kohteliaisuudesta!

Oletan kyllä, että sinun lumikkimaiselle olemukselle väri on sopinut minua paremmin :) Uskoisin, että mekko on hyvin käyttökelpoinen vielä syksyllä imetysvaiheessa jonkin lämpimän villatakin kanssa. Materiaali on muuten tosi hyvänlaatuinen trikoomekoksi ja yllättävän hyvin suoristuu ilman silittämistäkin.

Mukavaa kesänjatkoa myös sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Upea mekko! Todella imarteleva leikkaus raskaana olevalle. Kuinka iso raskausmaha pitää olla, että mekko näyttää hyvältä? Vai voiko sitä pitää jo, kun maha vasta aloittelee kasvuaan? Haluaisin noin ihanalle mekolle mahdollisimman pitkän käyttöajan. Työvaatteenakin sitä voisin kuvitella käyttäväni.

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Mekkoon ei tarvita edes raskausmahaa, sillä se on myös imetysmekko :) Eli hanki pois vaan!