maanantai 7. heinäkuuta 2014

Puutarhamuumi Tilda ja vinkkejä mökkiviemisiksi

 Maanantaista!

Viime päivinä on jotenkin tuntunut ihan kesältä ja lomalta; oikeastaan voisi sanoa hetkessä elämiseltä!


Eikös se vanha viisauskin sano, että puutarhan hoitaminen on onnenlähteistä suurimpia? No, meille riittää tällä hetkellä ihan vain se, mitä patiolle mahtuu. Pääasia on, että salaatit ja maustekasvit saadaan omasta takaa. En tykkää tällä hetkellä raskauteni takia möyriä mullassa, mutta kuolleiden kukintojen nyppiminen ja kasvien kastelu on jotenkin suorastaan meditatiivista puuhaa. Puutarhamuumeiluun sopii hyvin eräs vaatekaapissani vuosikausia asutellut H&M:n Conscious Collectionin riemunkirjava kukkakuosinen tunika, jota osa lukijoistani (ja kaiketi mieheni) on pitänyt raskausasuna ihan alusta pitäen ;) No, nyt on sitten siinä varsinaisessa käytössä!


Tämän postauksen toinen teema on pieni tuliaisvinkki, niille, jotka suuntaavat lähiviikkoina ystävien tai sukulaisten mökeille. Entäpä, jos veisittekin sen perinteisen kahvi- ja keksipakettisetin sijaan jotakin ihan muuta ja hyödyllistä?


Tangle Teezer on varmaan lähes kaikille tuttu. Olen trendeistä usein auttamattomasti jäljessä, mutta sitten, jos hurahdan, hurahdan täysillä. Niin kävi, kun ostin tämän pinkin "kamman" keväällä Hulluilta Päiviltä. Olen vuosikauden julistanut, että mikään kampa tai harja ei oio takkutukkaani sitä samalla tuhoamatta. Olin väärässä, niin väärässä. Tämä on loistokapine. Ehkäpä sitäkin käyttäessä kannattaa odottaa, että hiukset ovat hieman kuivuneet, mutta aivan loistotuloksia minä, jonka hiukset kuuluvat aivan varmasti takkuuntuvimpaan kymmenekseen, olen saanut vedellä suitsait suoriksi! Ehkäpä mökkiläisillä on jo Tangle Teezer kotona, mutta onkohan mökkisaunassa? Aamu-uinnin jälkeen voisi olla ihan mukavaa suoristella hiuksia kivuttomasti mökkilaiturilla.


Sitten toinen loistovinkki! Kotimainen avainlipputuote Lemon Juice & Glyserine on laajentunut keväänkorvilla myös suihkusaippuoihin. Sain testattavakseni jo useamman kuukautta sitten kyseiset raikkaat vaihtoehdot ja voin sanoa, että niiden ihana tuoksu on vienyt mennessään. Varsinkin sitruuna-avokadosuihkusaippua on todella hyvä, ei yhtään keinotekoisen hajuinen. Se on ollut aivan ihana varsinkin hellesäällä!

Lime & jogurtti 2in1 on myös hyvä ja varmasti sopiva juuri mökkiolosuhteisiin, sillä se sopii kaikenlaiseen, myös hiusten pesuun. Tuota puuvillasuihkusaippuaa olen käyttänyt vähiten ja se on tosi neutraalinen tuoksuinen. Putkilot ovat myös todella riittoisia.


Tuotteiden suositushinta on 2,2 e ja niitä löytyy varmasti monista päivittäistavarakaupoista, esim meidän kylältä ihan perus K-kaupasta. Toisin sanoen vielä mökkipaikkakunnalla saattaa löytyä hyvinkin lähikaupan valikoimasta eikä rasita lomabudjettia ihan hirveästi ;)

Toivottavasti ainakin jompikumpi vinkki hyödytti teitä!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

3 kommenttia:

Elisa LPP kirjoitti...

Oi, sinulla kyllä salaatit rehottaa hienosti!

Marika kirjoitti...

Luulin ensin, että tuliasvinkkisi oli salaatti. :) Me nimittäin saatiin tuomisina (kerrostaloasuntoon) kerran amppeliruukkuun kylvetty salaatti ja se oli mun mielestä niin kiva lahja! :)

Turun Tilda kirjoitti...

La Petite Princesse: Kiitos, meillä on ollut hyvä perussalaattikarma ;) Rucolat söi jälleen kerran jokin pikkunälkä:(

Marika: Hieno vinkki! Toivottavasti muutkin hokaavat :)