torstai 26. maaliskuuta 2015

Tildan Ikea-suosikit

Tervehdys!

Tykkään kovasti tehdä postauksia, joissa kerron omista laatulöydöistäni elämän eri osa-alueilla ja ehdotan, josko lukijani voisivat kommenttiboksin puolella jakaa omat vinkkinsä lukijakunnan kesken.  Mitä enemmän kokemuksia ihmset jakavat, sitä enemmän siitä on hyötyä meille kaikille :)

Tänään ajattelin postailla parhaista Ikea löydöistäni. Uusia kuvia sekasortisesta sairastuvasta en viitsi laittaa, joten mennään satunnaisilla vanhoilla kuvilla sekä Ikea-katalogin kuvilla. :)

Tässäpä vuosien varrella hyviksi ja kestäviksi havaittuja tuotteita:

 1. Ingolf-tuoli 49 e


Emme halunneet kierrätyspuisen ruokapöytämme seuraksi saman sarjan raskaita tuoleja vaan jotakin ihan muuta. Kevyehköt, sirot Ingolf-tuolit raikastivat ilmettä kovasti ja ovat olleet hyvät istua. Suosittelen lämpimästi!

2. Pokal-viinilasi 1,5 e


Taloudessa, jossa alkoholia kuluu minimaalisen vähän, on pärjätty hyvin Ikean halpislaseilla. Ihastuin jo kymmenisen vuotta sitten Pokal-sarjan muotokieleen ja ostin ensimmäiset kuusi kappaletta. Laseista on tarjoiltu paremmilla aterioinnella myös mehut ja vissyt. Jokunen yksilö on hajonnut, mutta se on ollut enemmän emännän kämmäilyjen kuin valmistajan vika ;)

3. Hemnes-sarjan makuuhuoneen kalusteet


Hemnes-sarjan massiivipuisissa kalusteissa on hinta-laatusuhde kohdillaan. Pidän myös kovasti modernista muotoilusta pienellä vanhahtavalla vivahteella. Plussaa tulee näppäristä säilytysratkaisuista kuten kuvan sohvasängyn laatikoista.

4. Alvine-sarjan matot 149 e


Alvine-sarjan harmaa matto on osoittautunut todellikseksi klassikoksi! Se ei ole neljässä vuodessa nukkaantunut nimeksikään! Valitettavasti tätä väriä ei näytä olevan tällä hetkellä saatavilla, mutta keltainenkin on ihan passeli, vaikkei kyllä ihan yhtä laadukas. Johtunee ehkä herkemmästä vaaleammasta värimaailmasta.

5. Alina-päiväpeitto 69 e


Tuorein Ikea-innostukseni liittyy kyseiseen päiväpeittoon. Äitini ja tuttavaperheen hyvien kokemusten siivittämänä ostimme parivuoteeseen tarkoitetun Alina-peitteen. Kauppaan kuuluvat kaksi suurta koristetyynyä samasta kankaasta. Vaikka peite on ollut käytössämme vasta vajaan kuukauden uskaltanen todeta, että tässä on tuote, jossa laatu ja hinta kohtaavat! Kyseistä päiväpeittoa on saatavissa useassa eri värissä :)

Muitakin hyviä Ikea-tuotteita on tullut bongattua, mutta nämä nousivat ensimmäisenä mieleen. Mitkä Ikea-tuotteet on teidän perheessä todettu laadukkaiksi?

Mukavaa päivänjatkoa!

Kuvat on lainattu Ikean sivuilta.

6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Meidän pitäisi käydä Ikeassa ostamassa parisänky (ei mikään helppo homma) mutta tärkeämpänä Höpöliinalle mobile, jollaiseen hän rakastui neuvolakäynnillä! Meillä on Ikeasta aika vähän tavaraa, yksi kenkäkaappi, joka on oikeastaan vähän turha eikä kovin kaunis, sekä valkoinen makuuhuoneen vaatekaappi - sarjan nimeä en nyt muista, mutta kevyesti vanhahtavan tyylinen. Kaappiin oltaisiin muuten tyytyväisiä, mutta vaatteiden paino on vetänyt ripustuspuun ilmeisen pysyvästi pois paikoiltaan ja nyt se on vinossa...

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Meillä on muutama Ikea-kaluste, eikä missään niistä ole ollut valittamista. Paras on kuitenkin Stockholm-sarjan korkeaselkäinen nojatuoli. Se on Ikean mittakaavassa hintavahko (349 e), mutta laadukas: kovahko kylmävaahtomuovinen istuin on mukava myös ison ja pitkän ihmisen alla, ja selkänoja on tarpeeksi korkea. Plussaa kauniista kuosista. - Lotta.

adelheid kirjoitti...

1. ALGOT -sarjan combo vaatehuoneessa. Todettu erittäin toimivaksi ratkaisusi. - Ja saman tien sain pettyä kun etsin Ikean sivuilta sarjan nimeä: ovat perhana menneet muuttamaan mallistoa! Tilauksessa oli muuttaa myös vanhempien vaatehuone toimivammaksi hyväksi todetulla säilytysjärjestelmällä, mutta sen voikin samantien unohtaa koska uudistuneen sarjan seinäkiskot eivät sovellu vanhan talon epätasasiin seiniin! Vanhan sarjan kehikoilla eivät vinot seinät olisi haitanneet :(

2. ORDNING keittiövaaka on päivittäisessä käytössä, vaikka tuskin koskaan siellä keittiössä...

3. LEIRVIK sänky on todettu todella vankaksi vaikka näyttää sirolta. Maalipintakaan ei ottanut itteensä kolhuista.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on päinvastainen kokemus Hemnes-sarjasta. Maali hilseilee muutaman vuoden vanhoista kirjahyllyistä, vaikka niissä ei ole säilytetty muuta kuin kirjoja eli varsin passiivisessa käytössä ovat olleet. Vitriinin sivupalkki on haljennut (!), mikä harmittaa minua erityisesti, sillä se kyllä näkyy kauas tosin kuin kirjahyllyjen maalihilseet. Lipastokin vaikuttaa olevan maanantaikappale. Ikeaa meillä on, koska opiskelijoina rahaa ei ollut muuhunkaan, mutta kovasti toivon, että jatkossa voisin ostaa pitkäikäiseen käyttöön tulevat huonekaluni muualta. Lastenhuoneen sen sijaan olen ajatellut sisustaa Ikea-huonekaluilla, jotta ei harmittaisi, vaikka pieni saisikin huonekalunsa lommoille ja piirtäisi vielä tussillakin muutamat kiemurat kylkeen. :) - Pauliina

Karkkis kirjoitti...

Meinasin tulla kehumaan meidän keittiön sivutasoa, joka on Ikeasta ja kokopuuta, mutta en nyt kyllä yhtään muista sen nimeä, eikä sitä enää löydy Ikean sivuilta. Ikeasta saa myös paljon laatua, kun vaan osaa etsiä.

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Meillä on Ikeasta kanssa tuo Adelheidin mainitsema Leirvik-rautasänky. Se on ollut tosi kestävä, mutta ehkä hieman liian romanttinen teidän retromakuunne? :)

Lotta: Muistaakseni Stockholm-sarja on Ikean paluuta varhaisille juurilleen, jolloin huonekalut vielä tehtiinkin nimenomaan kestämään. Kyllä se hinta yleensä korreloi laadun kanssa (ainakin Ikeassa) :)

Adelheid: Kiva, että mainitsit tuon Leirvikin! Meinasin laittaa sen itsekin listalle, kun meillä on sama! Ajattelin kuitenkin pitää listan vähän suppeampana. Allekirjoitan täysin kertomasi! Erittäin hyvä kombo on ollut laadukkaaat muualta ostetutu petarit ja tuo sänky :)

Pauliina: Kyllä meidänkin hemnes-asrja on jonkin verran kärsinyt, mutta lähinnä muuttojen takia ja siksi, että latasin yhden lipaston vähän liian täyteen liinavaatteita. Maalit eivät ole kylläkään kuluneet. HArmi, että teidän yksilönne ei vät ole kestäneet! Meillä ei kylläkään ole noita olohuoneen Hemnes-juttuja vaan lipasto, vaatekaappi, tuo sohvasänky, yöpöytä ja lastenhoitopöytä. Erityiseti tuo viimeinen on mallikkaassa kunnossa, vaikka on toisen käden ostos. Kyseistä mallia ei tosin ole enää tuotannossa. En itsekään halua sisustaa kotia pelkillä Ikea huonekaluilla (kuten olet ehkä huomannut) vaan parhaita huonekaluja ovat olleet nuo perityt, huudetut, ja puusepällä teetetyt löydöt :)

Karkkis: Tätä juuri meinasin! Kuinka erottaa jyvät akanoista. ;)Toivottavasti kokemuksia jaettaisiin vielä hieman lisää täällä boksin puolella.