keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Karhunpoika sairastaa...

Tervehdys!

Blogissa on vietetty hiljaiseloa viime päivät, sillä Alvarille tuli viikonloppuna ensimmäinen kunnollinen tauti. Kuume on sahannut aina välillä ihan 40 asteessa (laskenut sitten alas supoilla ja nestemäisellä buranalla) eikä lääkärikään osannut maanantaina sanoa, mistä on kyse. Koska nuhaa, yskää eikä nielu/korvavaivoja näkynyt, veikkasimme aluksi ns kolmen päivän kuumetta eli vauvarokkoa, mutta nyt mennään kuumeessa jo neljättä päivää :/.


Pieni potilas on ollut urhoollinen ja jahdannut varpaitaan ja keikutellut sitterin ääriasennoissa vielä 39 asteenkin kuumeessakin, mutta kyllä hänestä näkee ja kuulee, ettei kaikki ole ihan kunnossa. Välillä, kun olo on äitynyt tosi pahaksi, ei tissikään ole enää kelvannut ja vettä on täytynyt antaa lääkeruiskulla. Eilen illalla äiti joutui taas pumppailemaan ylijäämämaitoa ja isi ujutti sitä sokerin kera lääkäruiskulla pieneen suuhun.  Alvari oli karjunut tuolloin jo puolisentoista tuntia eikä mikään tuntunut kelpaavan: ruoka, juoma sitteri, syli, vaipanvaihto yms. Maitoruiskuakin hän vastusteli tovin, mutta imaisi ilmeisesti kuitenkin huikan ja tajusi, että tätähän tässä on kaivattu ja imutteli rintaa sitten huomattavan kauan nukahtaen viimein äidin viereen.Tänään vuorossa on varmaankin sitten uusintalääkäri reissu, jos muutosta ei tapahdu. On kyllä inhottavaa seurata vierestä pienen kärsimystä, kun ei tiedä, mistä oikein on kyse! No, ehkä se lopulta selviää.

Mutta ketkä hädässä tunnetaan? No, ihanat naapurit! Olen ehkä ennenkin hehkuttanut sitä, kuinka kiitollinen olen asuinpaikastani. Kauniin luonnon lisäksi meillä on onni asua myös sydämellisten ihmisten keskellä. Muilta kokeneemmilta äideiltä olen saanut neuvoja, kuinka toimia hätätilanteissa, lainaksi kuumelääkettä pienelle ja kun sunnuntaina en päässytkään Alvarin sairastumisen takia mukaan Mannerheimin lastensuojeluliiton järjestämälle kirppikselle, ovikello soi, ja meille tuotiin tuliaisiksi aivan ihanat vintageleikkipalikat! Myyjä oli kuulema saanut ne itselleen joko vuonna 1969 tai 1970. Nyt ne odottavat Alvarin leikkejä :) Sydämellinen kiitos muistamisesta vielä tätä kautta!Kiitos teille muille vielä sivupalkin kyselyyn osallistumisesta. Viimeistä tuntia viedään, joten jokunen mattimyöhäinen voi ehtiä vielä klikkailemaan! Pohditaanpa noita mielenkiintoisia tuloksia sitten myöhemmäsä postauksesssa!

Parempaa loppuviikkoa meille kaikille!

4 kommenttia:

Kerttuli kirjoitti...

Voi pientä! Pikaista paranemista Alvarille! Se on kyllä inhottavaa kun ei tiedä mikä pikkuista vaivaa ja kun ei itse osaa yhtään kertoa mihin sattuu. Tosi hyvä kuumelääke (reseptillä) on muuten Pronaxen (naprokseeni). Meillä annetaan yleensä lieviin kuume- ja kiputiloihin Panadolia mutta kun kuume huitelee korkealla, Panadol+Pronaxen-kombo on ainoa joka pitää kuumeen alhaalla koko yön että saadaan kaikki nukuttua. Suosittelen! Toivottavasti tauti lähtee pian pois pikkuista kiusaamasta. Tsemppiä!

Turun Tilda kirjoitti...

Kerttuli: Kiitos hyvästä vinkistä! Täytyypä pyytää resepti ainakin uusien sairastumisten varalle!

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko pienelle tullut perinteinen influenssa? Siinähän kuume voi kestää sen 4-5 päivää. Influenssaa on ainakin kovasti liikkeellä.

Pikaista paranemista!

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Mehiläisen lääkärien mielestä ei ole influenssa, mutta jonkin sortin virus kuitenkin. Toivotaan, että paranee pian :)