keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Uusin (miljoonas) käänne tapettirintamalla


Tervehdys!

Hieman hiljaiseloa on ollut täällä blogissa. Kaiken aikaa ei postaussuoni oikein syki... Eniten minua itseäni taitaa kiinnostaa tällä hetkellä pesänlaitto ja erityisesti lastenhuoneen. Tästäpä postaankin sitten tänään:)

Edelleenkään en ole lyönyt lukkoon, millaista tapettia kyseiseen huoneeseen tulisi. Kun tarpeeksi verkkaisesti pohtii, tulee valinnat kyseenalaistettua moneen kertaan. Toisaalta siinähän se kodin laittamisen suurin nautinto oikeastaan on; juuri noissa hitaissa kaavailuissa. :)

Tällainen pohdintahistoriahan tapetin valinnan suhteen on ollut:

Aluksi innostuin varsinaisista lastenhuoneen tapeteista:


Vaihtoehtoina pojan huoneeseen olivat Boråsin Lilleby rusehtavan sävyisenä tai Sandbergin Kaspar.

En kuitenkaan oikein vakuuttunut kummastakaan kahdesta syystä: tapetit ovat ehkä liian suosittuja omaan makuuni ja toisaalta eivät ehkä istuisi tyyliin, jos lastenhuone muuttuisikin jossakin vaiheessa työhuoneeksi.


Sitten innostuin englantilaisen Lush Designin possutapetista, mutta toisaalta huoneesta tulisi liian kirjava, jos jossain vaiheessa tulisi hankittua eläinhahmoinen lampunvarjostinkin heiltä.

Ok, mitä siis haluan?

- tapetin, joka miellyttää sekä lasten että aikuisten silmää.

- ei välttämättä esittävää, vaikka Alvarin huoneen teemana luonto

- jotain jollakin tapaa graafista, muttei välttämättä mustavalkoista

Pohdintojeni keskellä päädyin surffailemaan Elloksen sivuille (motivaattorina läpyke, jolla saisi jostakin tuotteesta - 50% alennusta) ja löysin Ferm Livingin tapetit.

Ensin ihastuin Dotty-tapettiin. Se on kuitenkin liian värikäs ja lapsekas työhuoneeseen...


Sitten hokasin kaksi potentiaalista kandidaattia:

1. Merkin Half Moon-tapetti on ilmeisesti suositumpi mustavalkoisena, mutta meille sopisi ehkä tämä lempeämpi mintunvihreä vaihtoehto.


2.  Toinen ehkä vieläkin varteenotettavampi vaihtoehto voisi olla tämä Mountain Tops-tapetti. Siinä on moni seikka kohdillaan: 

- graafisuus, mutta jollakin tapaa tapetti on luontomainen

- Alvarin huoneeseen jo hankitut sisustus elementit istuisivat todennäköisesti tapetin värimaailmaan

- tarpeeksi lempeä sävy tosi pieneen huoneeseen

- tapettia katselisi varmaankin ihan mielellään myös työhuoneen seinällä.


Ainoat seikat, jotka mietityttävät ovat, että onkohan Mountain Tops liian perusvihreä vai kuitenkin tarpeeksi minttuun päin taittuva sekä onko kyseessä ns. lasikuitutapetti, jota on vaikea saada myöhemmin pois seinältä? Onko teillä muilla kokemusta Ferm Livingin tapeteista?

Mukavaa päivänjatkoa kaikille :)

Kuvat haettu seuraavista kohteista: 1, 2, 3 ja Elloksen tapettit täältä.

5 kommenttia:

Kerttuli kirjoitti...

Tuo Half moon on tosi hieno! Itse tykkään siitä mustavalkoisesta kovasti, mutta tuo mintunvihreä sopisi teille oikein hyvin. Tuo Mountain tops on omaan makuuni liian levoton ja jotenkin mulle tulee mieleen ihottuma siitä kuviosta :D No mun omat jalkani ovatkin suunnilleen tuon näköiset mutta eivät vihreät onneksi :D

Nämä eivät ole lasikuitutapetteja, joten ole huoleti. Lasikuitutapetti on ulkonäöltään sellaista verkkomaista, vähän kuin puhki hiutunutta sideharsoa. Siinä ei ole koskaan mitään kuviota, vaan lasikuitutapetin päälle maalataan vielä seinämaalilla seinään kiinnittämisen jälkeen.

Half moonin sanotaan olevan 'Helposti kiinnitettävä nonwoven kuitutapetti' eli ei ole myöskään paperitapetti, joka ymmärtääkseni ei teillä ole saanut suurta kannatusta edellisen tapettirupeaman jälkeen ;)

Luulisin että ovat hyviä ja laadukkaita tapetteja.

Se meidän työhuoneen tapetti on muuten Esta Home -merkkistä, malli on Amsterdam houses. Sitä on myös beige-valkoisena, joka vois myös käydä teille. Kannattaa kurkata, muitakin kivoja ko. valmistajalta löytyy :)

Terveisiä perheelle!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mutsiavautuu.com/2013/09/lapsen-uninurkan-tapetit.html?m=1 tuossa kivoja malleja, T. Salla

Anonyymi kirjoitti...

Ihania tapettivaihtoehtoja! Meillä on ollut kahdessa asunnossa pojan huoneessa tapetti, mutta totesin, että keväällä lähtee tapetti pois ja maalattu seinä tilalle molempiin poikien huoneisiin. Syynä on se, että pienet lapset ovat hyvinkin ehtiväisiä ja olen mm. yrittänyt putsata tapetista mustekynää, verta (nenästä tullutta...johonkinhan se on sormista pyyhittävä. ..) sekä viimeisimpänä huomasin, että molemmat pojat ovat rapsutelleet tapetin rikki sängyn vierestä, ilmeisesti unta odotellessa. Eivät kovin esteettisen näköisiä enää, vaikka ei tässäkään asunnossa olla edes kahta vuotta asuttu. Toki lapsissa on eroja, kaikki eivät ehkä ole yhtä kokeilevaisia kuin meidän vilpertit. Kiitos sinulle mukavasta blogistasi, pidän paljon kirjoitustyylistäsi! -Saila

Unknown kirjoitti...

Ihania tapetteja! Toi ihan ensimmäinen on ehkä mun suosikki ja sitten toi missä on keltaiset puut. Tuli ihan himo tapetoida itsekin...!

Turun Tilda kirjoitti...

Kerttuli: Hei, kiitos hyödyllisistä vinkeistä :) Heh, mikä vertaus tusota vuoritapetista, mutta kieltämättä, jokin hernerokka siitä voikin tulla mieleen :/ Ehkä jää valitsematta ;) Mies on kyllä sitä mieltä, että tällaisena niukuuden aikanaei hankita mitään tapetteja (mutta yritän kääntää vielä päätä). Sää nähdä, miten käy ;)

Salla: Taidat olla Lähiömutsin vakkarilukijoita ;)Kivoja malleja, osa samoja, joita itsekin löysin :)

Saila: Kiitos kovasti viestistäsi. Ihana kuulla, että blogi piristää mieltä! Ehkäpä tässä vielä mietitään jälleen tovi. Tämä on vähän tällainen hitaiden muutosten blogi ;)

Kaze: Voi, kun olisikin useampi huone, jotka tapiseerata. Onneksi ihan vain visuaalisista elämyksistäkin voi myös nauttia :)