No, keitä sitten oikein fanitin? Roxette-maniastani tarinoinkin jo aikoinaan, mutta pakko paljastaa nyt vielä sen verran, että hypetys ei rajoittunut pelkästään Perin ja Marien englanninkieliseen tuotantoon vaan kaikki (kämäset) ruotsinkieliset kasarisoololevytkin oli hankittava; Gyllene Tideristä nyt puhumattakaan : D 16-vuotissyntymäpäivälahjaksi sain muun muassa albumin, jonka kansikuva kertoo musan tyylistäkin kaiken...vai mitä ;)
Mutta kukas muistaa nämä sankarit? Nordman oli varsinainen hitti Suomessakin vuonna 1995. Valveutunut yläkoulun musaopemme sovitti kappaleen koulumme kuorolle ja se esitettiin kevätjuhlassa. Se oli NIIN SIISTII silloin, mutta ihan veikeältähän se kuulostaa nytkin. Harmi, etten löytänyt Youtuben syövereistä sitä alkuperäistä musavideota, jossa muistaakseni maiharihenkiset kulkurit vaeltavat Ruotsin tuntureilla. Siis niin ysäriä!
Onko joku teistäkin fanittanut ruotsinkielistä musiikkia? Kuka/ ketkä ovat sinun suosikkejasi?
Mukavaa päivänjatkoa!
Kuva haettu täältä.
4 kommenttia:
Mä en oo mitenkään erityisesti fanittanut näitä (Roxettea kyllä kuuntelin teininä) mutta pakko kommentoida et mekin esitettiin koulun kuoron kanssa 'Vandrarenia' :)
Minun aikanani oli tuo Vandrarer jo ihan musiikinkirjoissa saakka, ja kyllähän sitä usein toivottiin. Lisäksi Kent soi toisinaan. :)
Kerttuli: Haa! Suomi on ollut siis täynnä valveutuneita musiikinopettajia ;)
Kukkaisunelmia: Eipä voi muuta todeta kuin, että onpa Suomen musiikinopetuspiirit olleet kovin fiksautuneita kyseiseen kappaleeseen :D
Juujuu, kaikki tämä on tuttua. Mulla on Dahlgrenilta myös uusimmat levyt, ja Nordmanin Vandraren-biisiä soitan vieläkin välillä oppilaille. Mun nykyinen ruotsinkielinen lempparini on Victoria Tolstoi, sellaista jazzahtavampaa musiikkia. Niin, ja Tomas Ledinistä tykkään edelleen, Sommaren är kort 2000-versiona soi joka syksy mun luokassa!
Lähetä kommentti