tiistai 11. joulukuuta 2012

Huomioita matkan varrelta ja tildamainen joululahjavinkki

Iltaista!

Lähijakso Jyväskylässä on jälleen menoillaan, ja kirjoittelen postaustani täältä ystäväni kotoisasta kodista. Taustalla kaikuvat joululaulut, lumikuorrutteiset puut siintävät illanhämyssä. Paperitähti loistaa ikkunassa lempeää hohdettaan. Eilen leivoimme pipareita, omalta osaltani aimo annos päätyi tosin parempiin suihin uunipellin sijaan ;) Ystäväni on oikea jouluihminen! Ihanaa, että tällainen maankiertolainen pääsee nauttimaan kasvavasta joulutunnelmasta, vaikkei omaa kotia pääsekään juuri nyt koristamaan.

Opinnotkin maistuvat taas. Purin väsymyksentunnettani virallisessa Hops-keskustelussa ja sain ymmärrystä suunnitelmalleni tehdä asioita omaan tahtiin. Tämänpäiväinen dialogisuusteema harjoitteineen oli puolestaan täyttä asiaa - juuri sitä, mitä  untuvikko-opo kaipaa omaan osaamissalkkuunsa. tällä hetkellä tuntuu, että harjoitteluista ja muusta on saanut lisää tietoa ja pohdittavaa oppimispäiväkirjoihin. Luettavaksikin on valikoitunut melko hyvää teoriakirjallisuutta. Ehkäpä se opo minussa vielä muuttuu toukasta perhoseksi.


Mutta sitten joululahjavinkkaus. Muistanette vielä keittiössämme oliva La Case de cousin Paul- valopallot? Ne ovat nyt joulukuussa Stockan kantistarjouksessa sekä liikkeissä että verkkokaupassa! Niitä värittömiä ei ehkä enää ole saatavilla, mutta useinpia muita värejä kylläkin. Voinen paljastaa, että niitä päätyi useampaankin lähipiirimme lahjapakettiin ;)
Eipä muuta kuin mukavaa lumisen viikon jatkoa! (tämä mummokärryllinen apostolinkyydillä kulkeva tavaranrahtaaja on tässä hieman kyllä manaillut tätä idyllistä autuutta...)

kuvat Stockmannin verkkokaupasta

2 kommenttia:

Paju kirjoitti...

Tämä ei liity tähän postaukseen oikeastaan mitenkään, mutta haluaisin antaa tulevaan opon työhösi sellaisen vinkin, että olisi tulevien oppilaidesi kannalta tosi mahtavaa jos perehtyisit myös vähän epätavanomaisempiin urapolkuihin edes vähän jossain vaiheessa opintoja tai työelämää. :)

Tajusin itse lukiossa haluavani musiikinopettajaksi, enkä saanut koulumme kahdelta opolta oikeastaan mitään apua opiskelumahdollisuuksien selvittämiseen. Opiskeluoppaatkin olivat tosi niukkoja tiedon suhteen, ja luulin pitkään, että Sibelius-Akatemia on ainoa paikka jossa voi opiskella musiikinopettajaksi. Vaatimukset sinne ovat sen verran kovat, että pitäisi olla melkeinpä ammattisoittaja sisään päästäkseen. Itse olen harrastanut musiikkia laajalti koko ikäni, mutta soolosoitinopinnot musiikkiopistossa jäivät kesken teini-iässä ja jatkoin niitä vasta lukion lopulla, ja se olikin aika ratkaiseva virhe opintoihin hakeutumisen kannalta. Tauottomalla musiikkiopisto-opiskelulla olisin varmaan päässytkin Sibikseen, mutta en näillä eväillä.

Minulla meni kolme vuotta ennen kuin lopulta pääsin opiskelemaan musiikkikasvatusta sivuaineena Turun yliopistoon. Pari vuotta sitten en vielä edes tiennyt tällaisesta mahdollisuudesta. Harmittaa näin jälkikäteen, että tuli tuhlattua kaksi vuotta eri opinnoissa jotka jäivät erinäisistä syistä kesken, suurimpana motivaation puute väärällä alalla. :/

Vinkkinä tulevien musiikinopettajaksi haaveilevien oppilaiden varalta: musiikkikasvatusta voi opiskella Sibelius-Akatemiassa ja Oulun ja Jyväskylän yliopistoissa. Turun yliopistossa voi opiskella sivuaineena perus- ja aineopinnot ja yliopistolla on sopimus väylästä jatko-opintomahdollisuuteen Jyväskylän yliopistossa. :)

On näitä harvemmin haluttuja erikoisaloja varmaan useampia muitakin. Halusin vaan huomauttaa aiheesta siltä varalta että se säästäisi tulevaisuudessa jonkun oppilasparan useamman vuoden päämäärättömältä haahuilulta :) Tsemppiä opo-opintoihin!

Turun Tilda kirjoitti...

Paju: Kiitos mielenkiintoisesta infosta, Paju! Täytyy lisätä nämä vinkit omaan tietovarantoon. Aloittelevana opona on alalla untuvikko, ja varmasti ei osaa parhaalla mahdollisella tavalla ohjata kaikkia ohjausta kaipaavia. Siksipä tällaiset vinkit ovat kullanarvoisia. Toivottavasti joku alasta haaveileva löytää googlaamalla kommenttisi :)