sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Keväiset aprikoosi-tuorejuustotortut sekä ruohoisa kikka kolmonen

Pääsiäistä!

Mitäs kuuluu? Meillä on otettu rennosti. Nukuttu univelkoja ja hieman myös jahdattu pupujen munimia munia ;)


Ajattelin ensin jopa leipoa pääsiäispullaa, mutta sitten laiskuus iski, kun satuin löytämään aivan fantastisen ohjeen uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. Vakuutuin reseptistä sen verran, että laitan sen jakoon heti tännekin. 

Seuraavat aprikoosi-tuorejuustotortut sopivat pääsiäisen ohella myös muihin kevään juhliin nautittaviksi. Ja parasta on se, ettei valmistamiseen kulu turhia minuutteja!

Aprikoosi-tuorejuustotortut

10 kpl/25 min

5 voitaikinalevyä

1 purkki vanilja- tai sitruunatuorejuustoa
2 prk säilykeaprikooseja
1 kananmuna voiteluun
1/2 dl pistaasipähkinöitä
2 rkl juoksevaa hunajaa

Levitä ensin taikinalevyt pellin päälle sulamaan. kuumenna uuni 225 asteenseen.
Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja pistele hieman reikiä niihin haarukalla. Levitä reilu ruokalusikallinen tuorejuustoja keskelle levyjä.


Valuta aprikoosit ja kuivaa ne. Laita aprikoosin puolikkaita ja  ja viipaleita tuorejuuston päälle. Voitele torttujen reunat kannamunalla.

Paista tortut n. 15 min uunissa. Rouhi päälle pistaaseja ja valuta hunajaa. Tortut ovat valmiita tarjottaviksi!

Ja sitten se kikka kolmonen: Olen lukenut vähän liikaa viime aikoina "Ei mennyt Strömsöössä"-päivityksiä rairuohojen kasvatuksesta. Älkää hyvät ihmiset turhaa leikkikö sen mullan kanssa. Meillä ruohot on kasvatettu jo 30 vuotta tavallisen talouspaperiarkin päällä. Paperi pitää taitella kaksinkertaiseksi ja kostuttaa toki hyvin. Elmukelmua päälle ensimmäisiksi vuorokausiksi ja komia ruoho on valmis n. viiden vuorokauden kuluttua!

Muistakaapa tämä ensi pääsiäisen alla ;)

Mukavia pyhiä kaikille!

1 kommentti:

Lady of The Mess kirjoitti...

Kiitos reseptistä - kaikki helppo ja herkullinen uppoaa tänne;)
Ja meillä raeruoho on kasvatettu pumpulissa - ja välillä myös talouspaperissa;)
Hyvää pääsiäisen jatkoa!