keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Retro raskausmekko ja Pupu Tupuna-rakkautta

Morjens!

Nyt alan olla jälleen raskauden siinä vaiheessa, ettei oikein mikään mahdu päälle - paitsi tietysti tämä edellisen raskauteni aikana tekemä retro tori.fi-löytö. Suomalaisen äitiysvaateklassikon Pia & Paulan takkimekko on aika muumikaapu, mutta se saadaan patellavyön ansiosta näyttämään ihan siedettävältä. Jos Marilyn-vyötärö ei ole mahdollinen, niin raskaana olevahan voi hieman huijata muotoja tissinalusvyötäröllä ;)


Jos joku on muuten kiinnostunut ostamaan näitä muutamia retrohenkisiä raskausajan mekkoja, niin kannattaa ottaa yhteyttä s-postitse. Ihan kuukauden sisällä en näistä vielä luovu, mutta tämäkin paksupuuvillainen mekko taipuu varmasti talviodottajalle sopivaksi.

 

Retrorakkauksista hieman lisääkin: Olen huomannut, että lasten vaatetuksen suhteen en ole ollut tähän mennessä ihastunut kovin retroon stailiin. Esimerkiksi Metsolan vaatteet ovat kyllä laadukkaita, mutta ehkä hieman liian räikeitä omaan makuuni. Eräs merkin valikoimasta löytyvä mallisto tekee kuitenkin poikkeuksen; se saa sydämeni oikeastaan läpättämään ihan hurjasti:



Lapsuuteni klassikko, Pupu Tupuna! Oi ihanuutta :)

Rakastin (ja pelkäsin) Alvarin ikäisenä sitä Pupu Tupuna-kirjaa, jossa jänönen kiipeää talon piipusta sisään ja tömähtää takan kautta lattialle. Kohta piti lukea kuitenkin uudestaan ja uudestaan... Pitäisikin varmaan tsekata lapsuuden kodin kirjahyllyt, josko edes muutama Pupu Tupuna-klassikko olisi tallella. Onneksi Tupuna-kirjoja näyttäisi olevan hyvin kierrätettynäkin tarjolla (sekä kaiketi ihan uutenakin kirjakaupoissa).

Heti, kun bongasin Pupu Tupunat Metsolan mallistosta, aloitin niiden kuumeisen metsästämisen. Kovin helppo niitä ei ole näköjään löytää käytettyinä. Parin kuukauden sitkeän kyttäämisen jälkeen olen kuitenkin onnistunut löytämään kolme hyväkuntoista Pupunaa: kaksi tulevalle vauvalle sekä trikoopaidan Alvarille. Tuosta viimeisimmässä oli itse asiassa vielä laput kiinni. Lentiskkapaita oli selvästi alepaita, josta maksoin kiltisti pyydetyn 20 euron hinnan. Bodyt lähtivät n. 10 eurolla posteineen.

Päivän kysymykseni kuuluukin, että tiedättekö, milloin Pupu Tupunat ovat mahdollisesti alessa Metsolan sivuilla tahi mahdollisilla jälleenmyyjillä? Olisin tiedosta kovin kiitollinen :) Tai ehkäpä raskin ostaa Alvarille seuraavan koon paidan ihan normaalihintaisena joululahjaksi.

Mukavaa päivänjatkoa! Muistakaapa vielä, että Turun Kirjamessulippujen arvonta jatkuu vielä tämän vuorokauden loppuun. Käykääpä osallistumassa :)

9 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Hei Tilda,

tälläisessä nettikaupassa on näemmä joitakin Pupu Tupunoita (sekä muitakin kivoja juttuja) alessa: http://www.marikka.fi/tuotteet.html?id=25255/. Ei kyllä mitään tietoa mihin asti ale on.

Kiitos vielä siitä taannoisesta postauksesta, kirjoitit kauniisti. Jäi silloin kommentoimatta.

Tsemppiä loppuodotukseen ja aurinkoista syksyn jatkoa :)

Karkkis kirjoitti...

Voi ei miten ihania nuo Pupu Tupuna -vaatteet ovat! En ole niitä aiemmin bongannut. Minäkään en pidä retroväreistä tai Metsolasta noin muuten, mutta näitä voisin alkaa stalkkaamaan.

Turun Tilda kirjoitti...

Susanna: Kiitos vinkistä, laitoinkin heti yhden paidan tilaukseen ensi kesäksi :)Tarkoitatko mekkopostausta heinäkuussa? Kiitos itsellesi, tuolla se odottelee sutjakampia aikoja ;)

Karkkis: :D Kerropa sitten mulle parhaat stalkkauskikkasi niin voin toimittaa sulle Alvarin Pupu-paidat eteenpäin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ne oli koko kesän alelaareissa metsolan nettikaupoissa :/

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi. No niinpä tietysti ;) Mitäs olen näin myöhäisherännyt... Tiedätkö, milloin on merkin joulu/talviale vai onko sellaista?

Kutri kirjoitti...

Sä olet kukoistava näky pilkkumekossa! Että voi raskaana oleva nainen olla kaunis! Mutta Pupu Tupuna -rakkauttasi en ikävä kyllä jaa, sillä olen aina inhonnut koko väiskiä. Enkä suin surminkaan olisi lukenut sitä omille lapsilleni, kuten kyllä teki siskoni omiensa kanssa. En osaa sanoa, ottaako mua enemmän nuppiin sen ulkonäkö vai tarinoiden kielenkäyttö, vai onko näiden kombinaatio kenties yhdessä se oksennusrefleksin aiheuttaja.
Kirjamessuille olisin mielinyt kovasti, mutta eilinen meni Tampereen reissussa (+palellessa) ja tänään ei muuta jaksa kuin löhötä viltin sisässä, lukea kirjaa ja juoda kuumaa kamomillateetä.

Susanna kirjoitti...

Tilda: Kyllä vain, juuri sitä postausta tarkoitin :) Ja ole hyvä vinkistä! :)

Turun Tilda kirjoitti...

Kutri: No kiitos! Ihan aina ei kyllä tunnu siltä, mutta kyllähän niitä muidne masuja tulee ihasteltua itsekin, kun ei ole raskaana.

Jaahas, nyt mua alkoikin kiinnostaa, että millaist akieltä tuo Väiski sitten oikein käyttikään? Mulla on lähinnä mielessä vain tuo kuvamaailma. Onko kyseessä kovinkin ärhäkkä tapaus? :D

Kutri kirjoitti...

Kuule, jos olisikin ollut ärhäkkä tapaus, mutta kun musta tuntui joka kirjaa lukiessa siltä, kuin olisin Aleksis Kiveä lukenut. Jotenkin äärettömän vanhahtavaa kielenkäyttöä :-O