keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Olohuoneen sisustushaaveita

Keskiviikkoista!

Olen viime aikoina innostunut haaveilemaan olohuoneen seuraavista uudistuskohteista, ja siksi julkaisen tällä kertaa kuvan niin, että olohuoneen takaseinä näkyy kerrankin kokonaan.

Taka-ajatukseni on tietysti se, että saisin teiltä vinkkejä ajatusteni jalostamiseen ;)Ajatuksen tasolla olevia uudistushaaveita on kolme. Jossain vaiheessa haluaisin uudet verhot. Nykyisten kanssa kuitenkin pärjään, joten ei niistä vielä sen enempää.

Sen sijaan käyn jatkuvaa kamppailua tuon mustan laatikon kanssa. Tuppaan rajaamaan möhkäleen kuvista pois, koska no, en saa itse kovastikaan kiksejä siitä esteettisesti.

Olen googletellut kovasti sellaisia sisustusviritelmiä, joissa vanhasta antiikkikaapista on tehty televisionpiilotuskaappi. Kovin montaa ei ole osunut kohdalle, muttasen sijaan löysin jotain, mikä sai sydämeni tykyttämään jonkin verran nopeammin...

 

Muistatteko vielä keittiön vitriinikaapin, jonka ostin mummuni ennakkoperintörahoilla? Löysin samaisen suomalaisen puuseppäfirman, Juvin, mallistosta aivan huikean vaihtoehdon oikeasti vanhalle kaapille.


Mies tosin torppasi idean saman tien todeten olohuoneen nurkan muuttuvan liian ahtaaksi. Minä taas suunnittelin, että kaappiin saisi piilotettua kivasti sekä television, stereot ja kaikki cd-levyt eikä tarvitsisi tuijotella tv-tason, pikkupöydän ja levyjen epämääräistä sillisalaattia... Lisäksi kaapin päälle voisi laittaa jotain kivaa kuten edes yhden viherkasvin, joka saisi kunnolla valoa.

No, moninaiset ovat naisen keinovalikoimat, kun miestä aletaan pehmittää ;) Katsotaanpa parin vuoden päästä, onko meillä tuollaista kaappia  :D

Toinen ikuisuushaaveeni on olohuoneen jalkalamppu. Nykyinen lamppumme on melko karsea ysärilamppu, mutta sen avuihin kuuluu kuitenkin ihan mahtava valo: kirkas, mutta pehmeä (heittää valon mukavasti ylöspäin). Siksi, koska olen kovin nirso sen suhteen, millainen valaisin meille kelpaisi, olen tyytynyt nykyistä katselemaan.


Kuvailisin kotimme tyyliä moderniksi mummolaksi ja eräs vaihtoehto olohuoneen jalkalampuksi olisi tietysti autenttinen vanha valaisin. En kuitenkaan kaipaa kotiini sellaista perinteistä hapsulamppua vaan enemmän jotain 1920-luvun tyylistä valaisinta "sienimäisellä" varjostimella kuten tämä Antiikkiverstaan valaisin on.

Toisaalta valaisin voisi olla jotakin vähän modernimpaa. Esimerkiksi Secto Designin jalkalampun muotokieli viehättää kovasti. Vaan entäpä se valaistus? Meillä olohuoneen kattolampun käyttöaste on nimellinen ja pääasiallinen valaostus tulee iltaisin jalkalampusta. Onko kenelläkään kokemusta siitä, onko Secton tarjoama valo riittävää yleisvalaistukseksi  (muutama muu pieni kohdevalo olisi lisänä)?Tällaista tälla kertaa! Mukavaa viikonjatkoa :)

Kuvat on haettu Secto Designin, Antiikkiverstaan ja Juvin sivuilta.

7 kommenttia:

Celia C kirjoitti...

Moderni mummola -tyyli on ihana! Vaali sitä.
Kaappi on kaunis ja varmaan toimiva sisällyttämään tekniikkaa sisälleen. Vaatii kyllä tilaa vähän ympärilleen. Mittaile tarkkaan.
Paras idea, minkä itse tv:n kanssa olen todennut, on poistaa se olohuoneesta muualle...!
Meillä on ollut eteisen katossa Sekto-valaisin, mutta myin sen pois, koska se ei valaissut juuri kynttilää enempää. Joten tarkista sekin, ennen kuin sijoitat rahasi. Kannatan kyllä ehdottomasti modernia valaisinta kauniin sohvasi viereen :)

Turun Tilda kirjoitti...

Celia: Kiitos kommentista! Antoi runsaasti ajattelemisen aihetta. Noin kalliita hankintoja pyöritellään joka tapauksessa pitkään, ja käyttäjäkokemuksia on syytä kuunnella huolella. Onpa kumma, jos noin kallis valaisin kuin Sekto ei hoida tärkeintä tehtäväänsä eli valaisua tuon paremmin. Kiitos siis kokemuksen jakamisesta. Täytyy jatkaa ideointia. Itsekin laittaisin antiikkisohvan pariksi mieluumin jotain modernia, ettei muutu ihan museomeiningiksi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on samanlainen ylöspäin valaiseva lamppu kuin teidän nykyinen. Myös kattovalaisin löytyy olohuoneesta. Olen yrittänyt vähentää jalkalampun käyttöä, jotta pääsisin eroon rumiluksesta mutta sen katon kautta antama valo on vaan niin miellyttävä, ettei siitä voi luopua.
Eli jos päädytte vaihtamaan valon suunnan kokonaan, testailkaa tarkkaan.
Leena

Anonyymi kirjoitti...

Antiikkikaappi olisi tosi hieno, mutta olen samoilla linjoilla miehesi kanssa, uskoisin että tuossa nurkassa kaapista tulisi ihan liian hallitseva, valitettavasti. Jos televisio häiritsee tuossa kohtaa, olisiko se mahdollista siirtää esim. toiselle puolelle huonetta? Minusta se ei tosin ole paha noinkaan, mutta ymmärrän ettei se mikään kaunistus ole :)

Secto sopisi teille muotokielensä puolesta tosi hyvin, valaistuksesta en uskalla sanoa juuta enkä juuta kun tuntuu että "yleisvalaistus" voi tarkoittaa hyvin eri asioita eri ihmisille. Mielestäni valaisee riittävästi, mutta pelkistä kuvista on vaikea hahmottaa huoneen kokoa ja ikkunoista/keittiöstä/muualta tulevaa valoa.

Anonyymi kirjoitti...

Uskoisin, että valaisinliikkeistä voi saada valaisimia (etenkin noita arvokkaampia) myös "koekäyttöön", eli jos Secton valaisuteho epäilyttää, niin kannattaa kysäistä liikkeestä, jos avokauppa onnistuisi. Ei tarvitse ihan sikaa säkissä ostaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Meidän olohuoneesta löytyy tismalleen samanlainen kapistus vai hirvityskö se kuitenkin on, tuo jalkalamppu. Juurikin kirjoittamistasi syistä se on edelleen siellä, siitä tulee niin mukava valo,mutta ulkonäkö on kamala. Kattovalaisinta käytämme tooooodella harvoin, sen luoma tunnelma ei ole läheskään yhtä hyvä kuin ysäri-pommin tuoma.

Secto on kaunis, mutta en kyllä raaskisi niin kallista valaisinta ostaa, valotehokin on kysymysmerkki.

Mielenkiinnolla jään odottelemaan löytyykö teille uusi jalkalamppu :)
Ellen

Turun Tilda kirjoitti...

Leena: Kiitos kommentista! meitä näyttää olevan langoilla monia kyseiseen lampputyyppiin (tai sen suomaan valoon) mieltyneitä ;)Valon tulokulma on tosiaan ratkaiseva tekijä. Pidän myös keittiömme Lokki-valaisimen valosta juurikin sen takia, että se heittää valon pehmentävästi ylöspäin.

anonyymi: Kiitos palautteesta. Olohuoneemme "ongelma" on vähäinen seinätila. Toki luonnonvaloa tulvii lukuisista ikkunoista mukavasti, mutta huonekalujen sijoittelulle on vähän vaihtoehtoja. Ikkunoiden eteen raskaat huonekalut eivät oikein käy (tuossakin, johon kaavailin televisiokaappia on itse asiassa pieni sivuikkuna) ja vastakkaisella sivulla on pääasiallinen löhöilysohvamme. No, täytyy miettiä asiaa. Ehkäpä Sektoa pitäisi käydä Vepsäläisellä tai jossain muualla testailemassa eikä vain arvailla tehoja :)

anonyymi2: Kiitos vinkistä1

Ellen: Ihanan kamala ysärijysäri ;) Saa tähänkin suuntaan vinkkaila, jos kivan näköisiä sopivalla valaisuteholla varustettuja valaisimia tulee vastaan :) Omalla kohdallani tuo Sekto olisi sitten varmaan 40-vuotislahja eli reilut viisi vuotta aikaa kerätä kolehtia ;)