keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Aika villanuttujen (ja kultakarppien)

Hyvää loppiaisiltaa kaikille!
 

Kelit ovat kylmät, mutta onneksi on monta asiaa, jotka lämmittävät: kahvi, sauna, pienen pojan halaukset ja erityisesti ystävien uunituoreet hyvät uutiset.

 

Listaan voisi kyllä lisätä myös villanutut. Onko teillä ylipäätään nimikkovaatekappaletta, josta teidät tunnetaan? 

Minut tunnettiin jo lukioikäisenä nutuistani. Niitä oli ja on vieläkin kaikenlaisia: pitkiä vyöllä kurottavia farkkujen ja tunikoiden kanssa, napamallisia 50-luvun klänninkien lämmikkeeksi ja juuri ja juuri lonkkaluulle ulottuvia yleisnuttuja hameiden pareiksi. Näitä viimeisimpiä on ollut hankala löytää muuttuvien mittasuhteitteni vuoksi, mutta olen oppinut, ettei ihan heti kannata kierrättää poiskaan hieman vääränkokoisia - raskauksien ja imetyksen kiertokulussa kroppa muuttaa muotoaan niin, että päätä ihan huimaa!


Joka tapauksessa paukkupakkasten myötä olen kaivellut esille niitä nuttuvarantoni kaikkein lämpimimpiä yksilöitä. Niitä on itse asiassa niin paljon, että saisin helposti laadittua kokonaisen nuttupostausten sarjan tai viikon! Miltäs kuulostaa? Olisiko sellainen kiva?

Uusin nuttuni löytyi viidellä eurolla turkulaisesta Art+Designista alkuviikosta. Kampavillainen, suomalainen nuttu on merkkiä Silvonen ja valmistettu paikassa Koski HL. Heh, siis ihan lähituotantoa vissiin ;) Mallista päätellen mennään tosin aikakoneella 1970-luvulle.

Olen metsästänyt tällaisia laadukkaita kotimaisia nuttuja iät ja ajat, ja villatakki Silvonen on varmasti nuttulöytöjeni top kolmosessa. Jes!


Kuten huomaatte, sain suostuteltua mieheni kuvailemaan hieman pihaammekin. Etupihan neliöitä ei ole montaa, mutta sitä iloisempi olen niistä jokaisesta. Loppukesän rempan myötä kivetettyä pihaakin on ollut mukava kaunistaa lyhtyjen muodossa omien ja naapureiden silmien iloksi.

 

Sen sijaan tämä asukuvailu, huuh! Eipä ole enää niin helppoa, kun pieni linssilude tunkee apajille. No, onpa todistettu täällä bloginkin puolella, että Alvari osaa kävellä ;) 

Apajista puheenollen, katsokaas, mitä pukki toi meidän perheelle! Kultaisen karpin :D :D Aluksi olimme hieman, että no-jööh..., mutta sitten hokasimme, että karppihan on parasta, mitä meidän sisustukselle on pitkään aikaan tapahtunut. Rapukestit kehiin ensi kesänä (tai E, sinä voit lainata tätä voileipäkakkukuvien somisteeksi...)!
 

Että sellaista hulvatonto menoa täällä!

Tein muuten samaisella Turku-keikalla onnistuneen UFF-visiitinkin. Ehkä postaan niistä lähipäivinä lisää.Mukavaa illanjatkoa kaikille!

9 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Jep! E käyttää taatusti mahdollisuutta hyväkseen karpin suhteen 😊
Kauniit kuvat, nutut ja tekstit. Aina mukavaa luettavaa ja ihasteltavaa! Onnellista alkanutta vuotta Turun Tilda!

Elina kirjoitti...

Minä ainakin haluaisin villatakki-ihmisenä lukea nuttupostauksesi. Karppi on hyvällä tavalla hassu ja sitä paitsi henkisesti sukua meidän keittiön seinällä pötköttävälle suurelle kalan malliselle tarjottimelle (made in Japan, luulisin)!

Lotta kirjoitti...

Täälläkin odotetaan nuttupostausta. :) Ja piti vielä sanomani, että tämän nykyisen postauksen kuvat ovat todella kauniita!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta Tilda!
Poikkesin Manhattanin kirppikselle ja löysin Marimekon ysärineuleen ( se sai töissä heti kehuja) ja käyttämättömän (laputkin oli vielä kiinni) Modelian chaneljakun. Jee, kerrankin vaatteita , joihin mahduin. Sitten olisi ollut Marimekon jokanainen-paita, mutta joku törkimys oli ilmiselvästi tahallaan vetänyt veitsellä selkään pitkän viiltohaavan.
Paukkupakkasterveisin ja kovin flunssaisena, Outi

Anonyymi kirjoitti...

Villatakki on kiva, mutta Koski Hl eli Hämeenkoski taitaa nykyisin kuulua Hollolaan siellä Lahden lähellä. Eikös Tilda asusta Lounais-Suomessa?

Anonyymi kirjoitti...

Kannatetaan nuttupostaussarjaa! Kiva oli palata blogiasi lukemaan oman jouluisen nettitaukoni jälkeen. Kauniita tunnelmallisia kuvia joka kirjoituksessa. T. Suotar

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kuva nutusta sai jo mielenkiinnon heräämään nuttuaiheisista postauksista! Karppi on hieno :)

Kikka kirjoitti...

Heip,
villatakkisi toi heti mieleen oman talvisuosikkini. Superlämmin kirjoneuletakki on ostettu Tartosta ja on juuri niin kaunis kuin virolaiset käsityöt ovat. Vaaleanpunaisin sävyin neulottu valkopohjainen villatakki on lämmin ja kaunis, mutta niin paksu, ettei sitä voi käyttää muuta kuin näillä keleillä - mutta toisaalta juuri nyt se tulee enemmän kuin tarpeeseen!

Nuttupostaus olisi kiva. :)

Turun Tilda kirjoitti...

Elli: Kiitos, kiitos :) Karppi odottaa täällä sinua suu ammollaan :D

Elina: Ok, kiva kuulla, että nuttupostaus kiinnostaisi :)Sinä taidat kyllä itse olla varsinainen nuttuekspertti. Karppiasiaan ei voi todeta muuta kuin "Liittykää yhteen, kaikki maailman karpit/kalat!" Tarjottimesi ja meidän karppi mätsäisivät varmasti hienosti yhteen!

Lotta: Kivakiva, pistetään postausidea korvan taakse. Kiva kuulla, että kuvat miellyttivät. Kerron siitä miehelleni :)

Outi: Hyvä Outi, onnittelut löydöistä! Hyvää uutta vuotta ja parantumistervehdykset täältä meiltä :)Inhottavaa vandalismia tuollainen! Minä muuten löysin samaisen merkin jokapoikakauluspaidan UFF:n alesta. Oli peltinapit ja kaikki. maksoi 7 e.

anonyymi: Olet oikeassa! Koski-nimisiä paikkakuntia on eri puolella Suomea. Täällä on Koski Tl :)

Suotar: Kiva kuulla! Hyvää uutta vuotta sinulle!

anonyymi2: Tällaisen kommenttivyöryn jälkeen nuttupostaussarja on varmasti toteutettava!. Kiitos vain kommentistasi :)

Kikka: Nuttusi kuulostaa ihanalta ja taitaa olla kohdallasi ihan tarpeeseen ;) Minäkin haluaisin vaaleanpunaisen nutun! Virosta niitä varmaan löytäisi hmmm...