sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Arki huolesi heitä

Elämän laineilla on loiskunut viime viikkoina. Aaltoliikehän vie eteen ja taakse, eteen ja taakse. Välillä tulee vähän paha olo, mutta jossain vaiheessa matkaa tehnyt ajautuu rantaan. Niin kai mekin rantaudumme viimein jouluun.

Haaveilen joulun alla usein kovasti kaikesta. Tänä vuonna teen piparitalon! Tänä vuonna käyn ainakin kahdessa jouluisessa kuorokonsertissa! Olisipa kiva tavata muutamaa ystävää pikkujoulujen merkeissä jokin ihana vintagemekko päällä! Vähintään käyn joulumyyjäisissä fiilistelemässä tuoksuja ja makuja!

 

Ja todellisuus: kipeitä poskihampaita, mikrolämmintä glögiä kera raa´an piparitaikinan, kaksi nuhasta rohtunutta nenänpieltä niistettävä. Tihkusateen katselua läpi ikkunan pienen miehen kinutessa tissimaitoa (kun tottui saamaan sitä milloin vain flunssan pahimpina päivinä).


Mutta on todellisuus muutakin: sama pikku-ukko ylpeänä esittelemässä rakentamaansa palikkatornia. Ihana vapaa-iltapäivä ystävättären kampaamossa ja uudet kiiltävät hiukset. Itse tehtyjen joulukoristeiden ihastelua. Antiikkisohvan sävystä lumoutumista. Nettikaupan olemassa olosta helpottumista!


Ja sitten lähes varoittamatta pikkumies lähtee suorilta jaloilta juoksemaan. No tai, olihan hän muutaman viikon noussut omilla jaloilla seisomaan ja sitten pyllähtänyt maahan räkättäen, PUMPS!


Tänään pääsen kauneimpiin joululauluihin, poikakin lähtee mukaan. En niiskuneitinä tällä kertaa laula kovaa ja korkealta, mutta ei haittaa.

Joulu on ovella ja niin on kohta oma lähipiirikin.

Jos minusta ei ennen joulua kuulu, niin toivotan tunnelmallista joulua kaikille. Pidetään toisistamme huolta :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua koko perheelle!
Kirsi

Karkkis kirjoitti...

Harvoin kaikki joulusuunnitelmat toteutuvat, ei tänäkään vuonna, vaikka ajattelin ehtiväni. Onneksi se harvoin vaikuttaa kuitenkaan lopputulokseen sitten aattona.

Mahtavaa, että pikkumies juoksee!

Hyvää ja rauhallista ja tervettä joulua teille!

Metsäntyttö kirjoitti...

Ihanaa, siunattua jouluaikaa sinne!

Kutri kirjoitti...

Ihan kuulostaa minun suunnitelmiltani (joista mikään ei ikinä toteudu). Joka tapauksessa levollista ja ihanaa joulunaikaa, Tilda, sinulle ja perheellesi! (sikäli mikäli se voi levollista olla kun yks on just saanut jalat allensa...)