perjantai 9. lokakuuta 2015

Hullut Päivät Tildan tyyliin


Moro!

Anteeksi, jos postauksen otsikko johti jotakuta harhaan - en todellakaan aio tehdä postausta, mitä osteskella Hullareilta. No voi toki olla, että viikonlopun aikana siellä tulee sentään käytyä, mutta minulla ei ole varaa ostaa kalliita merkkituotteita hoitovapaan aikana.

Eipä tämä edes haittaa minua! Jos käyttää vähän luovuutta, voi löytää jotakin parempaa. Esimerkiksi täydellisen suomalaisen trenssin 70-luvulta. 35 euroa postareineen hieman kirpaisi sekin budjettiani, mutta tästä on iloa moneksi vuodeksi :D


Laittakaapa merkki mieleenne: Dixi-Coat. Jos sellainen tulee vastaan kirpparilla, se on varma aarre! Omani on tällainen vähän pidempi puuvilla-polyestersekoitetta oleva trenssi. Se on myös aika passelin mittainen aitojen vintagehelmojen kanssa. Minullahan on edelleen käytössä se loistava H&M-trenssi,  mutta se sopii lähinnä tunikoiden ja ladyminimittaisten helmojen kanssa. Esimerkiksi 50-luvun helmat ulottuvat pöyheine helmoineen polven päälle, mikä näkyy rumasti liian lyhyiden takkien alta (tai ok, makukysymys, mutta minua se häiritsee).


Päivän maisema on huikea, mutta niin oli näkymä samalta kalliolta myös toissa iltana, kun mieheni otti kuvia revontulista. Jos saan häneltä luvan, voisin laittaa sellaisen tänne blogin puolellekin.

 

Välillä tykkään tsempata ulkonäön suhteen kotosallakin. Se ei tarkoita mitään ihmeellistä. Hieman hiuspuuteria ja hiukset Tilda-sykerölle (aikaa kuluu 5 min). Sitten kulmiin ja ripsiin hieman väriä ja kenties aurinkopuuteria (toiset 5 min). No, aina ei ole aikaa näihinkään. Siksi fiilis on todella korkealla, kun näin ehtii tekemään. Tulee energinen olo! Vai onkohan kyse sittenkin siitä, että olin eilen lähiurheilukentällä illanhämärässä kuntoilemassa pitkästä aikaa. Toiminnallista treeniä vai mitä se oli.. Lähden kyllä toistekin niin hyvässä porukassa ;) Sitä paitsi ei ole itsestään selvyys täällä maalla, että palveluita on tarjolla ihan naapurissa. Siksipä niitä pitää käyttää, että pysyvätkin valikoimissa!


Päivän asuna on toinen käytetty uutukainen: Me & I:n kietaisumekko. Siinä oli hieman pesunukkaa, mutta ihan kelpo leninki kotioloihin. Toimii puoli-imettäjälläkin. Koru on puolestaan turkulaisesta Art & Design-liikkeestä, jossa on muuten mukavan monipuolinen valikoima vintagekoruja. Käykääpä vilkaisemassa!

Mukavaa päivänjatkoa ja käykääpä viimeiset villahousutkin klikkailemassa postaustoiveitanne tuolla sivupalkissa. Kysely on auki vielä noin vuorokauden :)


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hurmaava takki ja hurmaava maisema sen taustana! Tuntuu, että säteilet kuvissa, vaikka kasvojasi ei näykään. Itselläni oli teininä käytössä äidiltä peritty Dixi Coat ja olen samaa mieltä laadusta. Nykyään en siihen enää mahtuisi, kun äiti oli mun ikäisenä niin pikkuriikkinen. :-) Iloista viikonloppua! – Johanna

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minullakin on oma Dixi-coat😊 Äitini peruja 60-luvulta ja on minulla käytössä joka vuosi. Firma tekee edelleen takkeja Suomessa.

Syystervieisn, ReetaJohanna

Turun Tilda kirjoitti...

Johanna: Kiitos kehuista :) kiva kuulla säteilevänsä ilman nassua :D Joo, mitoitus näissä vanhoissa vaatteissa on kyllä kovin pieni. Esimerkiksi vanhoissa mekoissa olen huomanntu että mitoitus 40c on meikäläiselle passeli vaikka nykyvaatteissa käytän kokoja 36-38.

Reetajohanna: Kivaa, että vanhoja Dixejä löytyy lukijoilta. Kiitos muuten infosta; en tiennytkään että merkki on yhä olemassa. Näköjään ainakin Sokos ja Kekäle myyvät merkin takkeja.