perjantai 7. elokuuta 2015

Sisustusshoppailuja Kööpenhaminasta

Tervehdys!

Teimme tuossa heinäkuun puolessa välissä pienen reissun Kööpenhaminaan. Matka oli oikeastaan mieheni 33-vuotislahja minulle ja toisaalta halusimme hieman testailla, miten reissailu alle vuodenikäisen kanssa sujuisi. Jos teitä kiinnostaa, voin kertoa muutenkin, miten reissailu sujui vauvan kanssa, mutta tällä kertaa ajattelin jakaaa muutaman sisustusaiheisen tärpin, mitä Köpiksestä voisi löytyä.

Minulla on siis tapana tuoda jokin sisustusjuttu ulkomaanmatkoiltamme matkamuistoksi. Vähintä on, että pyrin löytämään jonkin kivan magneetin jääkaapin oveen. Vuosien varrella kotimme on täydentynyt löydöillä niin Lontoosta, Kroatiasta,  Sveitsistä, Prahasta, Amsterdamista ynnä monesta muusta kohteesta. Pidän siitä, että tavaroilla on jokin tarina tai sielu. Sisustusmuistojen avulla pystyy lisäksi palaamaan ihanasti takaisin matkan tunnelmiin :)

Hay

Hay tuotteineen taitaa olla tällä hetkellä tanskalaisen designin lippulaiva. Ei taida olla suomalaista sisustuslehteä, jonka esittelemissä kodeissa ei kuukausittain olisi jotain sen huonekalua. Finnish Design Shopin sivuilla Haysta kerrotaan näin:

"Innovatiivisuus, rohkea muotokieli ja laadukkuus yhdistyvät vuonna 2003 perustetussa tanskalaisessa designhuonekaluyritys HAYssä. Kekseliäiden ja yllättävien huonekalujen suunnittelun taustalla on erityinen toiminta-ajatus.

Suunnittelijoille ei kerrota, mitä HAY:n valikoima kullakin hetkellä tarvitsee, vaan heille annetaan täysi luova vapaus suunnittelutyöhön – ainoana vaatimuksena on viedä eteenpäin HAY:lle tärkeitä perusasioita: kestävyyttä, arkkitehtonisia ja teknologisia tavoitteitta sekä uusien tuotantomuotojen käyttöä."

Olihan Hay:n lippulaivamyymälä Strøgetillä siis tsekattava, vaikka itse aina vähän vastustelenkin tyylejä, jotka tulvivat joka tuutista. Hayn myymälä sijaitsee osoitteessa Oestergade 61, toinen ja kolmas kerros. Tämä on siis hieman hämäävää, sillä ensimmäisessä kerroksessa on vain kapea portaikko ja hissi.


Minulla ei valitettavasti ole kuvia Hayn myymälästä, mutta on myönnettävä, että se näkemisen arvoinen. Huoneessa, jossa myytiin pientavaraa, olisi ollut kaupan myös Hayn ihania pahvirasioita, mutta niitä olisi ollut vähän haastavaa lähteä kotiin roudaamaan. Sen sijaan valitsin matkamuistokseni käden. :D Ajattelin tehdä siitä ajan myötä sormus- ja korutelineen, mutta toistaiseksi se viihdyttää meitä ihan olohuoneen lipaston päällä.


Bungalow 

Jos magneettien keräily matkamuistoksi ei kiinnosta, olen havainntu hväksi kakksovaihtoehdoksi keittiöpyyhkeet. Olen hankkinut niitä jo parista eri matkakohteestamme.
 

Pyyhkeitä löytyi tällä kertaa Bungalow-ketjun myymälästä. Itse asiassa tämänkin intialaisesta perinteisestä käsityöstä ammentavan ketjun tuotteita on saatavilla Suomestakin, mutta hurmaannuin liikkeen valikoimaan niin, että ostin setin kotiin. Oikeastaan tämä oli ihan järkihankinta, sillä vanhat keittiöpyyhkeet ovat aika loppuun kulutetut.


Hankin pyyhkeet tietysti punaisen eri sävyissä - kyseistä väriähän löytyy alakerrastamme ei vivahteissa.


Søstrene Grene -All over the world

Eräs reissun hauskimpia sisustuskohteita oli  Søstrene Grene - All over the world-ketju. Tämä minulle aiemmin täysin tuntematonta ketjua myy kaikenlaista sisustus- ja kodintavaraa maan ja taivaan väliltä. Liikeen tyyliä voisi kuvailla, että se on jotain ruotsalaisen Granitin ja Suomessakin toimivan Tiimarin syrjäyttäneen Tigerin väliltä. Myytävät tuotteet ovat muotokieleltään ja värimaailmaltaan ihan kalliimman tanskalaisen designin tapaista, mutta hinnat - no, ne ovat halvat.


Liike ei varmasti ole mikään maailman ekologisin, mutta hetken aikaa kyllä tuntui siltä, että olisin voinut kotiuttaa sieltä vaikka mitä. Otin lopulta järkikullan käteeni (ja muistin, että matkalaukun tila on rajallinen..) ja päädyin lopulta hankkimaan Alvarin leluille kaksi jättikokoista musta-valkoista canvaskoria, jotka sain rutistettua matkan ajaksi superpieneen tilaan. Toinen koreista sijoitettiin olohuoneeseen ja toinen pojan omaan huoneeseen.

Søstrene Grenen liikkeitä on Kööpenhaminan seudulla useita; esimerkiksi osoitteessa Amagertorv 24 Strøgetin sydämessä.


 Haluaisitko lisätä listaan jonkin ehdottomasti vierailun arvoisen sisustuskohten Köpiksessä?

Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Kivoja sisustushankintoja, varsinkin nuo korit! Bungalovin kauppa näyttää kovin, kovin houkuttelevalta! Minulla onkin joitain merkin laatikoita, mutta niitä myynyt kauppa on lopettanut.

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Minulle tuo Bungalow oli ihan uusi tuttavuus. Täytyypä pitää silmät auki, että bongaisi merkin tuotteita Suomestakin. Muistaakseni suomalaiset jälleenmyyjät löytyivät merkin sivuilta. Tykkään itsekin kovast noista polka dots-koreista. Jos lelukaaosta on siedettävä, niin sen voi tehdä onneksi äidin silmääkin miellyttävästi :D