maanantai 17. elokuuta 2015

Kaksi hellesään vintagemekkoa

Tervehdys!

Huh, huh! Uskomattoman paljon säätöä tarvitaan, että saan toteutettua blogipostauksia. Mies tarvitsee konetta päivisin kakkostyönsä puolesta ja kuvien otto ynnä muut postauksen synnyttämisen vaiheet ovat hieman haasteellisia vilkasta pikkupoikaa vahtiessa. Alvarin päiväunirytmi on muutenkin ilmeisesti muutoksessa tai sitten vain helteistä johtuen sekaisin eikä häntä meinaa saada nukahtamaan.. No, nyt minulle luvattiin pari tuntia omaa aikaa konen äärellä, niin laitan ainakin muutaman postuksen alulle ja viimeistelen tämän, mitä nyt luette :) Hainpa oikein ison kahvimukillisenkin kuten vanhoina aikoina blogipäivityksiä tehdessä ;)

Mutta päivän epistolaan - kesä on viimein koittanut myös Tildukan garderoopille! Sen kunniaksi esittelen kaksi ennen tässä blogissa näkemätöntä vintagemekkoa, jotka ovat olleet ahkerassa käytössä viime viikkoina.

1. Olen yhä enenevissä määrin ihastunut 70-luvun maksimekkoihin. Se johtuneet osittain varmaankin siitä, että on helpottavaa, ettei näitä luonnontilassa olevia treenaamattomia jalkoja tarvitse julkisesti esitellä, mutta toisaalta vanhonen mekkojen värikylläisyys ja kuviot pääsevät hienosti esille tällä tavoin suurempina pinta-aloina.


Yllä oleva helleklänninki on Muoti-Tuotteen Leona-merkkinen täyspuuvillainen mekko. Se löytyi huutonetista muistaakseni n. 25 euron hintaan. Toivon mekon sitten joskus imetyksen loputtua istuvan ylleni vielä paremmin, mutta tykästyin sen v-aukkoiseen pääntiehen jo ihan tällaisenaankin. Klänningin kuosi on ehkä juuri ja juuri sen rajoissa, ettei kyseessä ole liian retro tapaus, mutta ainahan mekon voi asustaa moderneilla kengillä, laukulla ja koruilla.


Mekon kanssa olen viime päivät pitänyt ihania Evergreen Garderopista talvella löytämiäni roikkuvia helmikorviksia, jotka sopivat upeasti muutaman muunkin vintageluomukseni kanssa :) Kenkinä olen ballerinojen ohella käyttänyt kyseisen mekon kanssa muinoin VIISI vuotta sitten häämatkalta mieheltäni lahjaksi saamiani Pikolinoksen sandaaleja.


Ehkä mekon helmaa voisi hieman vielä pidentää, mutta välillä maksimekoissa on se ongelma, että ne laahaavat liiaksi katuja. Meneehän tämä kaiketi näinkin :)

2. Muistanette, että visiteerasimme viime vuonna Sauvossa Alles Gute Vintagessa, josta ostin mm. aiemmin kesän alussa esittelemäni Marimekon maksin. Kyseisen mekon ohella tuolta vintageparatiisista löytyi myös tällainen uskomattoman upea täyspellavainen 40-luvun amerikkalainen mekko upein intiaanikirjailuin. Ei ole aivan yleistä, että tällaisia näin vanhoja vaatteita löytyy yhtä hyvässä kunnossa!


Olisi todella mielenkiintoista tietää, miten mekko on alun perin päätynyt tänne Suomeen. Se ei varmaankaan ole tullut Suomeen sodan aikaan tai jälkeen pula-ajalla, jolloin tuontia säädeltiin monin tavoin.


Ehkäpä mekko on saapunut myöhemmin jonkin amerikan sukulaisen lähettämänä tai sitten proosallisemmin - se on ostettu paljon myöhemmin jostakin paikallisesta vintageliikkeestä omaan käyttöön :)

Niin paljon kuin vintagevaatteita rakastankin, minulla on viime aikoina ollut fiilis, että voisin pukeutua pitkästä aikaa vähän "modernimpiin" vaatteisiin. Joitain uusia vaatteita löytyikin Köpiksen alennusmyynneistä ja huutonetista on tullut huudettuja joitain syksyisempiä löytöjä. Niistä varmaan sittenjoskus tuonnempana. Nyt meikäläisellä alkaa kuitenkin shoppailun täyslakko, sillä 400 euron kuukausituloilla ei paljon ostella. Katsotaanpa, millaiseksi tämä bloggailu tästä jalostuu :)

Millaisia asupostauksia toivoisitte näkevänne tässä blogissa syksyn myötä vai ovatko ne mielestänne ihan turhia?  Jos näin on, niin voisin säästää itseni vaivalta ja laittaa kuvia syksyisistä lehdistä ja lätäköistä pohdintapostauksieni kuvituksiksi :)

Mukavaa päivänjatkoa!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi nätit mekot! :) Tuo kirjailtu mekko voi hyvin olla peräisin ns amerikanpaketista, eli sellaisesta hyväntekeväisyyspaketista, joita sieltä lähetettiin heti sodan jälkeen Suomeen avustuksena ihan tuntemattomille tarvitsijoille. - Kaikki postaukset ovat jatkossakin kivoja! - Lotta.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä vaatepostauksia on todella kiva katsoa ja lukea. Tykkään ihan täysillä vanhan tuomisesta nykypäivään. Myös vanhan ja uuden yhdistely on todella piristävää. Itse en oikein onnistu nykymuodista ja vaatekaupoissa kiertelystä. Ostan jotain kirpparilta ja käytän puhki. :)

Elina kirjoitti...

Haluaisin kopsata sinulta ideoita, miten pukeutua minuutissa nätisti samalla, kun vauva repii ensipainosten kansipapereita ja roikkuu samalla hampaillaan kissan hännässä. Eli siis mutsin arkea: kaikenlaisia helppoja hius- ja vaateratkaisuja!

Anonyymi kirjoitti...

Tuli myös tuosta mekosta mieleeni ns amerikanpaketti. Sotien jälkeen mummolaani niitä oli tullut. Sisältö ei oikein ollut suomalaiseen maalaismaisemaan sopivaa. 10cm piikkikorkoja, pitkiä valkoisia sifonkihameita. Joukossa oli myös miesten paitoja, jotka oli kirjailtu vähän tuohon tapaan kuin mekkosi. Ikävä vain, että vaatteet, joita ei käytetty vietiin vintin perukoille. Siellä hiiret ja vuosikymmenet olivat tehneet tehtävänsä, silloin kun niitä menin "pelastamaan"

Turun Tilda kirjoitti...

Lotta: Kiitos kommentista! Mielenkiintoinen huomio. Kävin uudemman kerran viikolla Alles Gutesissa ja rouva sieltä oli samaa mieltä, että mekko voi hyvinkin olla avustuspaketista :)

anonyymi1: Kiitos palautteesta! Olen itsekin ihan epämuodikas enkä okein osaa innostua nykytyyleistä ;)

Elina: Kuitenkin vintagetyyliin? Huh, siinäpä haastetta :D

anonyymi2: Kiitos tarinasta! Eipä tosiaan kuulosta suomalaiselle heinäpellolle sopivalta vaatetukselta ;) Harmi kuitenkin, että tiellä paketinsisältö oli tuhoutunut :(