keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Marimekkojen MEKKO ja lehtivinkki

Tervehdys!

Katsokaas, mitä löysin virtuaalisesta secon hand-maailmasta - maailman kauneimman MariMEKON. Tätä mieltä oli myyjä, joka haikein mielin siitä luopui. Samaa mieltä on kyllä myös tämä mekon onnellinen uusi omistaja!


Kuuma kysymys kuuluukin - tietääkö joku kuosin nimeä ja mekon mahdollista vuosikertaa? Kävin ihan Marimekon myymälässäkin kysymässä. Omaksi klänningiksi sentään tiedettiin, muttei muuta tietoa herunut.

 

 Alvarikin rakastaa mekkoa - olisikohan sateenkaaren väreillä jotakin tekemistä asian kanssa ;)

 

Ehkäpä juuri mekon innoittamana menin ja ostin itselleni iltalukemista, nimittäin Antiikki & Design-lehden Retroilu-numeron.

 

Vintage- ja retro-ostosten myötä halu tuntea Suomi-designin vuosikymmeniä on kasvanut. Marjatta Metsovaaran jo toki tiedän, mutta ehkäpä historianopettajankin ominaisuudessa (ja vintagehenkisen blogin pitäjänä) tietovarannon kartuttaminen on ihan hyödyllistä.

 

Kaikkien kierrätyskeijujen äidin, Marjatta Sarpanevan, vaatevarastoa käsitellyt juttu oli ihan huikaiseva, ja sen lopussa oli hyödyllinen tietopankki Suomi-muodin merkeistä. Aika montaa niistä löytyy jo omastakin garderoopista ja ehkäpä voisin lisätä Suomi-vaatemerkkeihin liittyviä tageja tästeteenpäin blogini sivupalkkiinkin.


Lehdessä oli vaikka kuinka paljon mielenkiintoista luettavaa, mutta nostetaan nyt lopuksi esiin vielä mainoa opas kotimaan matkailulle - reissulla mummolaan tai mökille voi poiketa kotimaista vuosikerta-designia myyviin liikkeisiin ja putiikkeihin. Myös vintagevaateliikkeitä mainittiin lukuisia!

Itseäni kiinnostavat erityisesti lehdessä mainitut pienemmillä paikkakunnilla olevat liikkeet ja uskoisin että erityisesti niistä saattaisi löytää monenmoisia helmiä. Toki reissuilla Keski-Suomen mummilaan poikkeaisin mielelläni myös Tampereen seudun liikkeisiin.


Kiitos kovasti edelliseen sohvan verhoilupostaukseen tulleista kommenteista. Ajatukseni ovat heittäneet härän pyllyä jo monta kertaa, mutta jatkamme aprikointia...

Hitaasti ja vanhaa arvostaen hyvä tulee, vai mitä :)

EDIT: Hei sinä, joka ystävällisesti jätit mekon kuosin ja sunnittelijan nimet sekä valmistusvuoden kommenttilootaan, kadotin vastauksesi yön pimeinä tunteina ilmeisiesti bittiavaruuteen. Voisitko vinkta uudemman kerran :)

11 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mallin perusteella arvioisin olevan 70-luvun loppua/80-luvun alkua. Ihana mekko! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Oletko jo katsonut, löytyisikö mekkoa tai kuosia Designmuseon Marimekko-verkkonäyttelystä: marimekko.kokoelma.fi?

Tanja

Karkkis kirjoitti...

Iiiihana mekko! En yhtään ihmettele, että Alvarkin tykkää!

Täytyykin katsastaa tuo Antiikki & Design -lehti. Kuulostaa mielenkiintoiselta numerolta! Minulla onkin juuri nyt Polan hame päälläni.

Metsäntyttö kirjoitti...

Olipas hauska sattumus minulla. Kävin sun blogissasi eilen kurkkimassa ja esittelit lehden. Sitten menin Ilo elää -blogiin ja siellä oli luvassa sama lehti ekalle haluavalle. Ja minähän ehdin:)

Turun Tilda kirjoitti...

Sanna: Kiitos, näin arvioin itsekin ja se varmistettiinkin 70-luvun kuosiksi.

Tanja: Kiitoksia vinkistä! täytyy ehdottomasti vierailla siellä. :)

Karkkis: Kiitos kehuista :) Kaikki värikäs on pienten mieleen. Lehdessä on tosi hyväsecond hand-opas, ihan jo senkin vuoksi kannattaa pulittaa tuo viisi euroa.

Metsäntyttö: Onnittelut hyvästä lehtikarmasta! Ajattelin itse säästää lehden kesän huussi-istuskeluja varten ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana mekko, hyvä löytö! Olen itsekin etsinyt tuollaisia imetyskäyttöön sopivia edestä napitettavia Marimekon mekkoja. Kiitos lehtivinkistä, nappaankin lehden mukaan heti seuraavalla kauppareissulla. :) - Pauliina

Anonyymi kirjoitti...


Tuo kuosi oli Armi elokuvassa , mutta mekko oli pitkä ja siinä oli smokkirypytystä rintojen kohdalla.

Löydät kyllä kuvan googlaamalla elokuvaa.

SuviL kirjoitti...

Hei, minäkin tulin kommentoimaan juuri Armi-elokuvasta tultuani, että mekko oli siinä hienosti näkyvissä! Niin vain kuvasi on jäänyt useamman lukijan silmiin :)

Citypulu kirjoitti...

Oi, tulee ihan nostalginen olo! Äidilläni oli sama mekko, mutta hillitymmillä väreillä. Sanoisin että 70-luvulta, mutta tarkemmin en osaa sanoa. Hieno löytö!

Turun Tilda kirjoitti...

Pauliina: Kannattaa seurata torin ja huutiksen tarjontaa. Siellä näitä tulee aina silloin tällöin vastaan :)

anonyymi ja SuviL: Vitsit! Kiitos vinkkauksesta! Tässähän mennään ihan trendien aallonharjalla kohta :D

Citypulu: Kiitos kehuista! Olisi hienoa törmätä siihen äitisi versioon mekosta :)

Sanna kirjoitti...

Hei, tulin vielä täydentämään kommenttiani, kun Marimekon Instagramissa oli kuva Jyväskylän Suomen käsityön museossa avatusta Marimekko-näyttelystä, ja siellä on esillä samasta kankaasta oleva mekko. Jotkut ovatkin jo bonganneet saman mekon Armi-elokuvasta ja suunnittelijana lienee Armi Ratia :)

http://www.craftmuseum.fi/nayttelyt/15_marimekkoelamaa.htm