torstai 12. helmikuuta 2015

Kotiäidin voimaantumispäivä


Tervehdys!


Eilisen kulutin entisessä kotikaupungissani Turussa. Ai että, oli ihanaa! Läksimme Alvarin kanssa matkaan jo aamusella, isä kun oli menossa tietysti töihin.

Aamupäivällä kävimme moikkaamassa Elinaa ja Höpöliinaa. Harvoin sitä tulee kyläiltyä ennen aamukymmentä ;)

Veimme tuliaisiksi kassallisen paremmin tyttövauvalle sopivia sukkahousuja (miten ihmeessä niitä oli meille kertynytkin niin monta) sekä muutamat retropotkarit. Harmi, ettei lapsosia tullut ikuistettua samaan kuvaan, mutta äh, elämästä tulee aika tylsää, jos blogiin pitää koko ajan metsästää niitä huippuhetkiä ja parhainta kulmaa! Alle kuukauden ikäisen vauvan näkeminen kuitenkin muistutti, ettei se oma lapsi ole mitään vauvan vakio vaan oikeastaan jo aika jättiläinen pieneen kääröön verrattuna.

Oli virkistävää vaihtaa vauvakuulumisia ja ajatuksia bloggaamisesta. Visiitillemme oli eräs toinenkin syy, mutta siitä sitten joskus myöhemmin lisää.


Puolilta päivän jatkoin Alvarin kanssa kaupungille. Voi hurjaa, siellähän oli ihan kevät! Olin siis ihan ensimmäisen kerran pojan kanssa kahdestaan kaupungilla. Fiilis oli  kyllä ihan katossa kerta kaikkisesti! Kovin moneen liikkeeseen en lähtenyt tunkemaan, mutta Humalistonkadun UFF:lle oli päästävä. Kokemukseni mukaan lähes joka kerta olen löytänyt sieltä erittäin kivoja puuvillaisia retromekkoja eikä tämä kerta ollut poikkeus.

Jätin Alvarin vaunut kassaneidin huomaan ja pinkaisin alas retro-osastolle. Kahmaisin pikaisen arvioinnin jälkeen viitisen mekkoa kainalooni ja kipaisin niitä takaisin ylös sovittamaan. Niistä viidestä kolme olisi kelvannut minulle, mutten kehdannut nyt kolmea hamstrata. Toinen ostoksista jäi saman tien Eijalle korjattavaksi ja tämä 50-luku henkinen kasarimekko lähti sellaisenaan kotiin. Sen kanssa voinee ihan imettääkin kesällä :)


Luksusta on tietysti myös lounastaa ulkona. hansan Kultakalon ravintolakerroksessa näytti viihtyvän muutama muukin mamma, kiitos erinomaisten vauvanhoito- ja ruokintatilojen. Itse tilasin lempipikaruokapaikastani GreenZistä päivän salaatin, joka tällä kertaa sattui olemaan täyttävä lohisalaatti.


Ruokailun jälkeen hiplailin hieman lastenvaatteita Hennesissä ja Lindexillä, mutta pidin järkeni enkä shoppaillut mitään. Tämän jälkeen suuntasin Eijalle, jonne kiikutin sen löytämäni UFF-mekon sekä erään toisen Huutonetista löytämäni retromekon.

Eijallakin kului varmaan ainakin tunti. Olen selvästi kaivannut ihan vain pulinointia! Eijalla on myynnissä aivan ihanat rusettikengät, joita sovittelin haltioituneena. Olisi ne minullekin menneet, mutta vielä paremmin ehkä jollekulle, jolle on puoli numeoroa pienempi jalka (3 1/2).


Sitten isi jo soittelikin. Ihan ihmeen nopeasti päivä oli kulunut ja alkuperäissuunnitelmista poiketen olimeme viettäneetkin koko päivän kaupungilla! Näköjään, kunhan vain varaa matkaan tarpeeksi vaihtovaatteita, harsoja, puhdistusliinoja ja vaippoja sekä muutaman tutin ja vauvan viihdykkeen, on pidempikin kaupunkireissu vauvan kanssa mahdollinen.

Pitääpä ottaa uusiksi :)
2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Oli kiva nähdä, ja hauskaa, että teit vielä uffilöytöjäkin! Nähdään toistekin :)

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Ehdottomasti! Ja mietitään kesäretkeä Sesamiin ja lähiseudun vintageputiikkeihin :)