lauantai 20. joulukuuta 2014

Ennen lunta


Tervehdys!

Viime päivät ovat menneet sumussa, mutta valoisasti.

Mies on ollut kuukauden sisällä kolmella ulkomaankomennuksella, joten nimiäisten ja joulun järjestäminen on ollut tämän yksinhuoltajan harteilla (pieni valhe tietysti, sillä isovanhemmat ovat kyllä olleet apuna ja jouluakin tullaan viettämään molemmissa mummiloissa). Kuitenkin, aika paljon hääräilyjä on ollut meikäläisen kontolla.

Alvarilla oli kaiken lisäksi hieman jälkijunassa kolmikuukautis neuvola tuossa viikolla. Sen verran säikähdin noiden kolmen annetus rokotuksen yhteisvaikutusta, etten halunnut olla yötä kahdestaan pojan kanssa kotona vaan jäin toiseen mummilaan yöksi. Onneksi kipuilu, levottomuus ja kuumeilu jäi päiväsaikaan ja yön pikkumies nukkui hyvin heräten vain kerran syömään. Suppoakaan ei tarvinnut antaa vaikka siihen olin varautunut!


Paino ja pituuskin mitattiin pitkän tauon jälkeen ja reilusti yli kuusikiloisia ja noin 62 senttisiä ollaan! Meidän kaveri on ollut koko ajan miinus yksi käyrällä, mutta kasvanut tasaisesti sen mukaan. Ruokailuissakin on palattu täystissikantaan ja kiinteitä voi kuulema harkita mieluiten sitten, kun yömaito ei enää täytä masua kunnolla. Toisaalta, kyllä emo on rinnoistaan sen verran kärsinyt, että hyvä onkin että syöminen sentään sujuu.

 Alvarin jutut ovat tällä hetkellä tasoa eo-eo, khu-ku-kuu ja äyh, mutta eilen poika yllätti minut nauraa röhöttämällä! Hieraisin silmiäni. Olikohan se totta? Onko teidän muiden vauvelit naureskelleet jo kolmikuisina?


 Muutenkin lapsosen luonne on alkanut tulla yhä enemmän esiin. Vaikka Alvari on tosi lunki kuski, osaa hän myös vaatia seuraa. Vihainen kiljahdus voi tulla ihan siitä, jos häntä ei huomioida tarpeeksi. :D Myös syömisissä refleksimäinen imutus on vaihtunt tahdonalaiseen toimintaan.Maitohuikkia otetaan, kun halutaan ja sitten pää käännetään muualle ja vihellellään.


Tällaista täällä. Nyt vaipanvaihtoon ja imuttelulle! nähdään :)

3 kommenttia:

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Ihania kuvia! Mukavaa joulun odotusta sinne. :)

Lady of The Mess kirjoitti...

On tuo teidän Alvari aikamoinen heppu - ja lapsen nauru on kauneinta, mitä tiedän♥
Jouluaakkoset on aloitettu ja osa julkaistu - loput yritän tehdä vielä ennen pyhiä;)
Ihanaa joulunodotusta sinne♥

Nimetön kirjoitti...

Meillä pikkumies alko nauraa räklättää jo kahden kuukauden ikäisenä :) Paljon ja usein nauraa edelleen puolitoistavuotiaana!

-S