lauantai 31. toukokuuta 2014

Kevätjuhla-asu vuosimallia 2014


 1. Tuuli hiljaa henkäilee,
aalto vapaa välkkyilee,
pikkulintu suruton
laulelee; "nyt kevät on!"
Vuokko kaino kuvustaan
avaa silmäns' unestaan,
kaunokuvat hymyten
nousee kasteniityllen.

 
2. Pursi kaunis kiikuttaa
somasti sen soutajaa!
maamies peltoon pehmeään
kylvää, kyntää siementään
Lapset kukkakimpuillaan
koristavat hiuksiaan,
riemulaulu verraton
kaikuvi: "nyt kevät on!"


Tämän lapsuuteni lempikevätjuhlalaulun (Suvivirren ohella) myötä haluan toivottaa kaikille uurastuksensa päätökseen saaneille lempeitä kesätuulia ja lämpimän luonnonvesien virvoittamia varpaita :)


Samalla kaksi vinkkiä kesäisten juhlien mammavieraille ja -juhlakaluille: Mamaliciouksen venyvä trikookynähame on raskausvaatteiden aatelia. Enpä taida tarvita muita hameita tänä kesänä ;) Perinteistä Tilda-kampausta voi taas piristää keväisellä kukkaseppeleellä ja hehkua kilpaa omenankukkien kanssa. Näitä löytää ainakin Glitteristä ja Accessorize-liikkeistä. Omani sain mieheltä hääpäivälahjaksi (pienten vinkkausten jälkeen...).


Oikein ihanaa päättäjäisviikonloppua kaikille! Minä kätken sydämeni sopikoihin muutaman ihanan palautteen, joita sain opiskelijoiltani ja haikeana muistelen matkaa, jonka sain tehdä jopa kuudennestä luokasta asti opettamieni nuorten kanssa.

6 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Ihana Tilduska massuineen siellä! Oon varma, että oletkin saanut hienoja kiitoksia oppilailtasi, sinä täyden sydämen ope :) Oikein paljon onnellisuutta kesään ja odotukseen ja toivottavasti nähdään kesän mittaan! Ylihuomenna on ainakin suunta Kittilästä etelämmäksi. Pus, Annu

Anonyymi kirjoitti...

Tilda-kampaus on yksi kauneimmista!
Nuo kukat ovat kuin luodut juuri tälle kampaukselle.
Tämä kukkajuttu on kaunis vaikkapa kesän morsiamelle.
MK, ex-turkulainen

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana ja tyylikäs odottajan asu! Ja niin kaunis vatsakin.

t. E

Anonyymi kirjoitti...

Tuota laulua tuli kansakoulussa laulettua todella paljon. Osaan varmaan vieläkin sanat ulkoa ainakin jos joku alkaa säkeistön. Kiva postaus.

Vakkari

Turun Tilda kirjoitti...

Annu: VOi, miten kiva kommentti Annuseni :)Eiköhän nähdä ainakin eräissä väittäjäisissä viikon päästä :)

ex-turkulainen: Olen niin iloinen, kun lopulta keksin itselleni sopivan kampauksen. Tällaisena korkeaohimoisena en voi tehdä juhlakampaukseksi mitään balleriinanutturaa sun muita. Uskoisin, että tämä kampaus sopii monille muillekin, siksi olen halunnut sitä promota :) Vaikkapa juuri kesämorsiammille!

Nykyään on muuten ihanan paljon erilaisia todella kivoja kampaushärpäkkeitä myynnissä, ei tällaisia ollut vielä kymmenisen vuotta sitten!

E: Kiitos, kiva kuulla :) :)

Vakkari: Ihana kuulla, että kyseinen laulu on tosiaan kulkenut ketjuna sukupolvilta toisille. Toivottavasti sitä lauletaan yhä jossakin päin alakouluja.

Sylvi kirjoitti...

Minäkin tulin kehumaan kampausta. Niin kaunis. Voi, kunpa oppisin tekemään itsekin kampauksia. Tosin enpä ole jaksanut sellaisia koskaan harjoitella... ;) Hyvää odotuksen loppukolmannesta - ja ansaittua lomaa!