perjantai 30. elokuuta 2013

Tildan hullunkuriset vintagemekot: osa xxx

Perjantaista!

Kesän mittaan löysin useammankin kivan vintagemekon. Tänään, säiden muututtua astetta syksyisemmäksi, on hyvä hetki esitellä eräs noista nappilöydöistä.

Uskoisin, että osa lukijoistani ei voi ymmärtää "mummomaisia" mieltymyksiä, mutta esimerkiksi tämä polka dots-trikoomekko kuuluu työasuiksi metsästämieni asujen ykköskastiin. Oikeastaan mekossa on kohdillaan lähes kaikki: värimaailmaani hyvin istuva kahden harmaan sävyn yhdistelmä, ihanat isot etutaskut, rento materiaali (osittain tekokuitua, mutta mukana myös luonnonkuituja) ja malli (ei kiristä tai purista pitkänkään työpäivän aikana), koulumaailmaan sopiva siveellinen mitta (heh, voin poimia kynän lattialta ilman vilautteluja) ja vyö vyötärön korostamiseen.


Mekko löytyi ykkösputiikikseni  nousseesta Art + Design-liikkeestä kohtuullisen 25 euron hintaan. Mekon kivoihin yksityiskohtiin kuuluu poolomainen kaulus, jonka voi joko jättää hieman auki tai sulkea vetoketjulla korkeammaksi kaulukseksi.Tässäpä vielä lähikuva kankaasta. Materiaaleina ovat mielenkiintoiset syntric ja diolen. Eivät taida olla enää kovin yleisiä? Merkki on puolestaan vanha tuttu Golden Finn. Merkiltä minulla on ennestään ruskeasävyinen maksimekko, eräs kaikkien aikojen vintagelemppareistani :)


Sydänriipus on uusi. Löysin vihdoin kivan mattametallisen yksilön. Ehkäpä seuraavan sydämen voisi hankkia joskus vähän jalomman metallin muodossa.

Mukavaa päivänjatkoa!

6 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Tämähän on ihana! Ilmeisesti jonkinlaista tekokuitujerseytä?

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kuinka kertakaikkisen ihana! Sopii sinulle todella hyvin.

Käytätkö pääsääntöisesti mustia sukkiksia ihanien vintagemekkojesi kanssa? Suosittele ihmeessä merkkiä, jos olet löytänyt hyvän sukkisvalmistajan :)

Elina

Anonyymi kirjoitti...

Ah, itse olen varmaan sielultani mummo sitten myös, mutta tuo olisi minustakin täydellinen mekko. Juuri sellainen jonka voi kiskaista päälle ja etsiä vain sukkahousut ja kengät se lisäksi. Ei nuole ihoa joten ei haittaa että ei ole maailman kirein kroppa sisällä. Sellainen "maailman ja ihmisen väliin tarvitaan jotain pehmeää" -vaate :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana mekko! Olen täysin samoilla linjoilla opettajan työpukeutumisessa kanssasi ja ottaisin tuon mekkosi mielelläni itsellekin. "Mummotyyli" on minun lempityyli, riittävän siveellinen ja paljon mekkoja sekä hameita.

Aurinkoista syksyä!
Kirsi

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! :) Sulla on kyllä niin ihana ja naisellinen tyyli! <3 Ja siis mummous pukee sua. :D

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Juu, niin muuten varmaan onkin! Tuntuu tosiaan jerseyltä.

Elina: Kiitti! Sukkissaralla en ole mikään ekspertti, mutta sukkisguruystäväni vinkkasi, että Falken sukkikset olisivat kestäviä ja hyviä.

anonyymi: Ihana sanonta :)

Kirsi: Samoin sinulle! Mummotyyli on erittäin hyvä opetyyli. Erottuu vähän oppilaistakin ;)

Saara: Kiitos ja kummarrus :)