tiistai 27. elokuuta 2013

Sneakpeek: Vuoden sisustuslöytö numero uno

Tervehdys!

Palailin juuri mamman hoivista, missä vietin vajaa viikon. Joskus on paikallaan istua alas kalliolle ja kuunnella tuulen suhinaa ja laineiden liplatusta ilman kiirettä. Rakastan yli kaiken myös kotipaikkamme mökkisaunan  ääniä. Puukiuas rapisee, pitäen suorastaan meditatiivista ääntä, ihanan kosteista löylyistä nyt puhumattakaan...

Mutta sitten vuoden sisustuslöydön pariin. Nappasin kuvat pikapikaa huonolla pokkarilla, mutta eiköhän näpsyistä olennainen käy ilmi.

Teimme kolmisen viikkoa sitten viikonloppuretken Uuteenkaupunkiin. Eräässä vanhan tavaran liikkeessä myyttiin vanhan kalastajatilan jäämistöä (mm. ihania isoja puuvakkoja ja soikkoja), mutta minäpä iskin silmäni heti erääseen arkkuun. Se oli mielestäni poikkeuksellisen mallinen: aika kapea ja korkea. Siinä oli ihanat metallilukot ja materiaali rouheaa lankkua. Köydestä tehdyt kantokahvat ja kylkeen painettu numero kymppi olivat kuin piste I:in päällä!

Siinäpä säilytysastia eteiseemme! Mies sai tingattua hinnasta vielä vitosen ja pulitimme lopulta arkusta kolmekymppiä. Myyjä ja mieheni epäilivät, että arkku on alunperin ollut armeijan käytössä. Siinä on saatettu säilyttää esim. kranaatteja, HUI!
Kuvailen eteistä tuonnempana vähän paremmin, kun saamme iskuporakoneen lainaksi ja dilemmoitua, millaiset koukut ja taulut ynnä muut pikkujutut viritämme seinälle.

Mukavaa viikonjatkoa!

Ps. Ilmeisesti arkkulöytömme oli aikas kohtuuhintainen, sillä pöyristelin männä viikolla erään turkulaisen vanhan tavaran liikkeen hintoja: omaa arkkuamme pienemmästä armeija-arkusta pyydettiin siellä 80 euroa ja Bore-laivan vanhoista lautasia sisältäneistä arkuista peräti 280 e kappale! Lukihan niissä tosin pönäkästi "Bore" kannessa, mutta aika huonokuntoisilta ne näyttivät... No, antaa rikkaampien maksaa, mitä haluavat. Minä nautin tästä löydöstäni :)

8 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Peek. Se on sneak peek. Kirjoita suomea jos et osaa lontoota.

Turun Tilda kirjoitti...

Sini: Onneksi teitä kielipoliiseja riittää :) Ehkäpä haluankin oppia sitä Lontoota.

Sylvi kirjoitti...

Ihana arkku, mikä löytö! Pakko kommentoida "Sinin" kommenttia näin ammattikielipoliisina, että ennen jos-sanaa tulee pilkku. ;)

Anna kirjoitti...

Hyvä löytö!

Kutri kirjoitti...

Loistolöytö! Taitaisin itse säilyttää siinä vieläkin muutamia kranaatteja lontoolaisten kielipoliisien varalta ;-)

Turun Tilda kirjoitti...

Sylvi: Kiitos :) Valitettavasti osan mielestä on tärkeämpää osata ennemmin kirjoittaa englantia oikein omaa äidinkieltämme...

Anna. Kiitti :)

Kutri: :D

Onneli kirjoitti...

Tuollaisia arkkuja, tosin hieman pienempiä, oli vino pino Pöyhölässä, jonne kävin jättämässä hyvästit pari viikkoa sitten kun leirikeskus joudutaan myymään. Kappelin vintillä oli vaikka mitä aarteita. Harmi ettei ole itsellä tilaa saatika että olisi pystynyt niitä kuljettamaan, mut siellä mietin vaan että näistä ihmiset maksaa kymmeniä euroja ja täällä niitä nyt sit nököttäisi ihan ilmaiseksi tarjolla.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa kielistä ja niiden käytöstä:
http://www.hs.fi/m/matka/a1378456533966?jako=d0480799b84f26c59853ac5e101591ae&ref=fb-share

Suvi