torstai 18. elokuuta 2011

Suloinen lamppudilemma

Jaahas, gradua tuli tänään työstettyä puolisentoista sivua eteenpäin, joten voinen palkita itseni pienellä blogipostauksella ;)

Haaveilen tällä hetkellä olohuoneen lampusta. En ole vielä täysin varma, mitä haluan, mutta todennäköisesti sen oikean tunnistaa sitten, kun se kohdalle osuu. Tasapainottelen oikeastaan kahdenlaisen mielihalun välillä - toisaalta haluaisin jotakin vanhahtavaa antiikkisohvamme tyyliin istuvaa, mutta toisaalta jokin modernimpi yksilö pikkuisella jujulla voisi jopa parempi. Oikeastaan kyse on siitä, että haluanko kodin yleisilmeen muotoutuvan enemmän mummolamaiseksi vai asuntomme modernin yleisilmeen mukaiseksi. Antaapa kuvien puhua epämääräisten kuvailuyritysten sijaan. Vaihtoehtoja ovat lähinnä seuraavat:


a) Eräässä kotikulman osto- ja myyntiliikkeessä on myynnissä tällainen italiaista alkuperää oleva valaisin. Pidän jollakin kierolla tavalla tuosta kirkkaiden ja tumman oranssien kristallien liitosta, vaikkakaan se ei ole harmonisin värivaihtoehto olohuoneeseemme. Noiden valkoisten pötköjen tilalle voi siis laittaa hehkulamput, joten kunnon valaistuksen voisi kuvitella olevan taattu. 300 euron hintapyyntö kuitenkin hirvittää...

b) Useammasta tanskalaistyylistä sisustusta myyvästä liikkeestä voi löytää näitä tämän tyylisiä valaisimia. Ylläolevan lampun värimaailma olisi passelin neutraali kotiimme, mutta mietin kuitenkin, onko minulla pitkään aikaa varaa uhrata n. 500 euroa tuollaiseen jykevään kruunuun.


c) Kolmas vaihtoehto olisi tällainen helmiäislamppu. Yllä oleva kuva on lainatu luvalla Villa Inkeri-blogin sivuilta, sillä en löytänyt nettikauppojen valikoimista kunnon kuvaa mieleisestäni valaisimesta. Jos helmiäisvalaisin osoittautuu siksi oikeaksi, se saisi puolestani olla tällainen kookkaampi. Kuvittelisin, että helmiäisvalaisin olisi raikas valinta kotiimme, mutta alkaako näitä olla jo joka toisessa kämpässä? Tämäntapaisen löydsin kuitenkin eräästä nettiputiikista 150 euron hintaan.

Mitäs mieltä olette? Mikä miellyttää silmää ja minkä voisit kuvitella istuvan kuvien perusteella kotiimme? Kuvia olohuoneestamme on esim. tässä postauksessa.

ps. Pahoittelen hidasta reagointia kommentteihin. Vastailen kyllä vielä :)

6 kommenttia:

Ainoanniina kirjoitti...

Ehkä numero yksi. Kaikki ovat kauniita, mutta noita kahta muuta näkee kyllä aika paljon nykyisissä kodeissa, että ykkönen olisi piristävä vaihtoehto ja sillä olisi vähän tarinaakin. Vanha (?) lamppu Italiasta.

Kerttuli kirjoitti...

Mun mielestä parhaiten sopisi helmiäislamppu ja tokaksi eniten tykkään numero kakkosesta. Ykkönen on musta vähän levoton, muut olisivat harmonisempia. Onko sillä niin väliä vaikka helmiäislamppuja on muillakin? Teillä on kuitenkin paljon muita kivoja juttuja, jotka tekevät kodistanne yksilöllisen :)

Turun Tilda kirjoitti...

Ainoanniina: Ok ;) kyseinen yksilö pitäisi oikeastaan saada kotiin sovitukseen ennen kuin tietää varmasti. voi olla, että se on kooltaan liian pieni tai sitten ne värit riitelevät liikaa mehukkaan kontrastin sijaan. Lamppu muuten taitaa olla uudehkoa tuotantoa, mutta muotokieleltään kyllä mukavan vanhahtava.

Kerttuli Ok :) Tällä hetkellä olen itsekin eniten tämän kannalla. On nimittäin tulossa kotiin sovitukseen. Kuten sanoit, tietysti on tärkeintä, että esine miellyttää omaa silmää oli se sitten muotia tai ei. Lähinnä haluaisin tarpeaksi muhkean yksilön, kun olohuoneessamme on tällä hetkellä hieman liian iso tyhjä tila huoneen keskellä (jopas on ongelma muuten ;))Saa siis nähdä, millaisen vaikutuksen lamppu tulee tekemään...

Sylvi kirjoitti...

Minä tykkään ehdottomasti eniten ykkösestä. Johtuu varmaan siitä, että edellisen kotini olohuoneen lamppuna toimi vanha kristallikruunu. Se vain oli niin kaunis, ja persoonallinenkin, sillä harvalla on vanhanaikaisia kruunuja kuitenkaan katoissa. Onko teillä kunnolla korkeutta kruunulle? Se näyttää mielestäni ehdottomasti paremmalta korkealla olevassa katossa, tosin varmaan ostaisin itse matalaankin majaan joskus sellaisen, kun tykkään niistä niin. Nimim. juuri jotain kahdeksan lamppua hätäisesti ostanut (muutaman kivan löytänyt).

Turun Tilda kirjoitti...

Sylvi:kiitos kommentista! Vanhat lamput ovat tosiaan ihania. Meillä on huonekorkeutta hieman enemmän kuin tavallisessa kerrostaloasunnossa ja oikeastaa ykkösvaatimus on, että lampun pitäisi olla melko massiivinen, jotta se täyttäisi melko suurehkon tilan. Mietintämyssy on päässä sen suhteen kallistunko modernin vai vanhan puoleen..

ps. Teepä postaus lamppulöydöistäsi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Helmiäislamppuhan on myös vanha design lamppu, ja sitä on uustuotannossa Joy nimellä. Isoäidilläni oli tämä lamppu.