torstai 1. helmikuuta 2018

Kotihiiret repäisevät

Tervehdys!

Olen tainnut viime aikoina olla kummallisen salaperäinen täällä blogin puolella. Olen vihjaillut, että nyt kun Kaislan unikoulu on onnellisesti toteutunut, se mahdollistaa ihan uusia juttuja ja olemme jonkin uuden äärellä. Samaan aikaan olen kiivaasti myynyt maallista mammonaani muun muassa vintagemekkojen muodossa. Mistä ihmeestä on oikein kyse?


Tilanne on sellainen, että tämä kotihiiriperhe on valmistautumassa elämänsä reissuun. Mietin tuossa taannoin, että kannattaako tästä edes puhua pukahtaa. Ajattelin kai, että jos asiasta mainitsen, reissu menee kuitenkin Suomen noro-influenssakaudessa puihin. Mutta eivät asiat varmaan nyt tuolla logiikalla toimi? Kaikki on toki mahdollista, enkä viitsi matkan ajankohtaa täällä somessa sen enempää huudella, mutta meidän mittapuulla suunnitelmat ovat nyt aika hurjat ja melko lyhyellä ajanjaksolla realisoituneet.

Instagramin puolella paljastinkin jo matkakohteemme. Anna teille saman vihjeen:

Kohteen paikalliset asukkaat suosittelevat matkustamaan kotikaupunkiinsa, jos haluaa päästä mahdollisimman kauaksi Telluksella Mr Donald Trumpista (ja hänen oletettu oleskelupaikkansa on USa:n pääkaupunki). Joko paikansit kohteemme?

Yhä aprikoiville on tarjolla muutama vihje tuossa alapuolella...


Kyllä vain - kohteemme on Australia ja siellä tarkemmin Länsi-Australiassa sijaitseva Perth. Lähdemme koko perhe etelänaurinkoon, ja sen mahdollistaa mieheni työmatka. Mieheni lähtee työharjoitteluun paikalliseen yliopistoon muutamaksi viikoksi, ja lomailemme vielä viikon sen päälle. Koska isästä ei tule matkakuluja ja perheemme kuopus lentää toistaiseksi kulutta, päätimme tosiaan repäistä. Huh!

Aika näyttää, oliko se sen arvoista ;) Todennäköisesti istun päivät katetun leikkikentän laidalla mutta onhan sekin vaihtelua näihin Suomen keleihin?

Nyt toivoisin saavani paljon vinkkejä lasten kanssa reissaamiseen maailmalla: kuinka selvitä pitkistä lentomatkoista, millaista vaatetta kannattaa vartaa hellesäille (arviolta kohteen lämpötila on jotain 25-35 asteen välillä), mitä pakata matkalaukkuun - eihän nää meidän raukat ole koskaan edes kokeneet vielä hellekesää :D

Palataan asiaan!

5 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Jeejee.Aika samoissa lämpltiloissa lomailtiin marraskuussa Kanarialla.Ihan perus-kesäkamppeilla meni hyvin.Päivisin shortsia/mekkoa ja t-paitaa,iltasin ohuita putkähihasia ja housuja.Te varmaan pääsette jossain pesemään pyykkiä reissun varrella niin maltilliset määrät riittää.Mulla aina liikaa vaatetta mukana!hellehatut ja aurinkorasva,uv-suojauikkarit pienelle.Sellanen uimiseen soveltuva hattu oli hyvä.Lentomatkalle jotain naulitsevaa suosikki viihdykettä jos on,Fröbelin palikat nauhotettuna puhelimelle oli meidän pahojen hetkien juttu.Aystralian kone lienee iso niin jospa käytävälläkin on paremmin tilaa tepastaa,se kuitenkin oli ykkösjuttu🌞ihanaa lomanodotusta!Ainiin,kuumelääkkeet oli hyödyksi🙄ja jos sulla on Oaj matkavakuutus se kattaa lapset niin muista kortti.mulla tietty ei ollut...mutta sen saa ladattua puhelimeenkin.

Karkkis kirjoitti...

No vau, upea matkakohde! Varmasti on fiilistä vaikka siellä leikkikentän laidalla. Australia (ja Uusi-Seelanti) on sellainen matkakohde, joka tuskin koskaan tulee toteutumaan, mutta aina voi haaveilla ja elää toisten kautta. Todella hyvä, että käytätte nyt tämän mahdollisuuden, kun kerran vielä matkakulutkin sopivasti jäävät normaalia pienemmiksi! Jään innolla odottelemaan reissupostauksia!

E kirjoitti...

Oi, mahtavaa! Kaverini on nyt vaihdossa Perthissä, puolisen vuotta muistaakseni. Lentoihin vinkkejä kannattaa selailla salamatkustaja-blogista. Hyvin se menee! Se ei pelaa joka pelkää! :)

Vilijonkka kirjoitti...

Kuulostaa hienolta! Olen joskus ollut Australian itäpuolella ja sielläkin on mahtavia paikkoja, mutta länsiosa kiinnostaisi myös, toivottavasti kirjoitat jotain matkakertomusta blogiin sitten kun palaatte. Missäs aiotte retkeillä lomaviikollanne? Itselle jäi ehkä parhaiten mieleen kansallispuistot, joissa tuli käytyä. Lasten kanssa tietysti pitää ottaa kaikenlaista huomioon retkikohteita valitessa, mutta varmasti löytyy paljon näkemistä ja ihmettelemistä Perthissä ja lähistöllä. Siellä kuitenkin asuu paljon lapsia ihan vakituisestikin, joten eiköhän siellä muksujen kanssa ihan hyvin pärjää ;) Kivaa reissua teille, hyvin se menee!

Turun Tilda kirjoitti...

Annu: kiitos vinkeistä! Juu, nyt ei parane ottaa liikoja mukaan. Australiassa on vissiin aika pienet ALVit, joten ainakin suurin osa vaatteista hankitaan vasta paikan päältä. Lapsille saa vissiin ottaa nestemäisiä juttuja koneeseen? Kaislakissi tarvinnee todennäköisesti viihdykkeekseen tonkallisen pussisoseita :D

Karkkis: Kiitos kommentista1 Onhan tämä nyt jotain aika ainutlaatuista, vaikka aika suppea otos mantereesta kolutaan. Ehkäpä aussikärpänen puraisee ja toistamiseen sitten niihin turismusten vakiokohteisiiin ;) Lupaan postauksia aiheesta, josvain matka toteutuu. Nyt eletään vaiheessa noro (mutta tulkoon kaikki taudit vaan nyt etukäteen, kunhan ei vain sitten h-hetkellä!)

E: Hei, tuo onkin hyvä vinkki. Vilkaisen kyseisen blogin vinkkejä :)

Vilijonkka: Kiitos kommentista! Lasten ehdoilla tosian mennään. varmasti kirjoittelen kokemuksista, kunhan sinne vain päästään noroa pakoon ;)

Matkaamme liittyy vielä sellainen hienous, että mieheni hyvä ystävä asuu kyseisellä seudulla ja teemme hänen perheensä kanssa todennäköisesti pienen parin päviän retken Margaret River-nimiselle paikkakunnalle, mikä on kuulua viinintuotanto aluetta. Perthin hiekkarannat ovat kuulemma aussien itsensä mieleen (mantereen muista osista suunnataan sinne lomailemaan), joten pari rantsupäivää on vissiin pakollisia, mutt atosiaan lastne ehdoilla. Lisäksi kaupungin läheisyydessä on villieläinpuistoja ja sitten mulel vinkattiin Perthin edustalla sijaitsevasta pingviinisaaresta. Luontoon liittyvät siis meidänkin mielenkiinnon kohteemme :) katsotaan, mtiä tulee toteutettua!