keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Hiuskriisi - permis vai otsis?

Moikka!

Nyt kaipailisin teiltä hieman jarrutusta tai yllytystä - kumpi nyt sitten vain frouville ja neideille sopiikaan ;)

Olen tosi kyllästynyt hiustyyliini. Laihahkoon hoitovapaabudjettiin tietysti sopii se, että raidoitan puolipitkät hiukseni kerran puolessa vuodessa ja leikkaan sen kuusi senttiä pois. Mutta kun tätä on jatkunut jo ainakin neljä vuotta, niin alan olla valmis jo hieman räväkkäämpiinkin muutoksiin.


Ehkä haluaisitte hieman taustatietoja kuontalostani: hiuslaatuni on erittäin pehmoinen ja runsas, mutta yksittäinen hius hento. Jos menen märällä päällä nukkunaan, saan aikaan runsaat niskakiharat, jotka kuitenkin ovat valitettavasti vähän toispuoleiset (ks esim. nuokoulukuvat). En voi sanoa omistavani siis varsinaista kiharapehkoa, mutta jos teen yöksi pikkuletit, afro on taattu.

Hiukseni ovat helposti lässähtävää, takkuuntuvaa ja erittäin hitaasti kuivuvaa sorttia. Kampaajalla ammattilaiset pyörittelevät päätään, kun fööni on käytössä. Sadesää on painajainen, tuulesta puhumattakaan. Kampauksien tekoon hiuslaatuni sopii, sillä siinä on kuitenkin runsautta ja taipuisuutta. Pitkä roikkuva tukka on puolestaan ehdoton ei - se ei näytä kuohkealta. Puolipitkä ja lyhyt ovat mulle parhaita malleja.

No, mitä sitten haluaisin? Vaihtoehdot tulevat tässä ja varoitan, nyt ollaan näissä etukäteispohdinnoissa nillityslinjalla tyyliin "pessimisti ei pety" ;)


1. Otsatukka puolipitkillä tai pitkillä hiuksilla.

Oikeastaan otsiksen puolesta puhuu kaksi seikkaa: mulla on todella rumanmallinen korkea otsa. Sen saisi peittoon otsiksella. Lisäksi haaveilen tuollaisesta pikku myy-nutturasta. Muutos ei loppujen lopuksi olisi kovin radikaali nykyiseen tyyliini - voisin toteuttaa maneerisia kampauksianikin (kuten sen perinteisen Tilda-kampaukseni) edelleen.

Kuitenkin - keksin aika monta syytä, miksi en haluaisi otsista. Ensinnäkin, mulla on siitä traumoja. 1990-luvulla minusta tuntui, että vain kaikilla rumiluksilla ( eli itselläni) oli otsis. Se ei todellakaan ollut mikään trendijuttu. Olin koko ajan kasvattamasta otsista pois, mutta äiti sai kuitenkin minut suostuttelemaan leikkaamaan sen uudestaan. Lopputulos olikin ihan kauheat "sivuilla roikkuvat siivekkeet - eihän sellaiset nyt sovikaan kenellekään ;)

Lisäksi leukani on aika jykevä ja minulla on silmälasit. Pelkään näyttäväni oikeasti sillä yhdistelmällä täti-ihmiseltä. Korkea otsani yhdistettynä hiuslaatuuni saa aikaan sen, että otsis ei pysy paikallaan vaan paljastaa tosi rumalla tavalla korkeat ohimoni. Muita tämä ei varmastikaan muita kiinnosta tahi kukaan ei huomaa, mutta omasta olemisestahan ja siinä viihtymisestä tässä on kyse?

2. No, mitä oikeasti haluaisin kokeilla on, tsadaa, permanentti!

 

Haaveilen lähes päivittäin joko Top Gun-elokuvan naiskouluttajan tyylisestä sotkupehkosta tai sitten jonkin verran lyhyemmästä Meg Ryan-päästä. Olen vakuuttunut, että permanentti antaisi mukavasti ryhtiä kuontalooni ja tekisi jo valmiiksi osakiharaisesta kuontalosta täyskiharaisen. Kiharaan pohjaan olisi jatkossakin helppo tehdä tyylilleni sopivia kampauksia.

Mutta:

Osaako kukaan enää tehdä permanenttia? Se ei taida olla vielä ylimmällä trendiaallonharjalla, vaikka uskonkin sen olevan nousussa. Voiko nykyajan kampaajiin edes luottaa, jos he vakuuttavat näin? tässä tyylissä sitä kasvattamista nimittäin on, jos homma menee pieleen... Ja se on vähän suurempi juttu kuin otsiksen pois kasvattaminen.

Mutta - kertokaapa rakkaat virtuaalittoverit oma mielipiteenne! Ihan suoraan saapi sanoa; en suutu :)

Otan myös mielellenä vinkkejä vastaan turkulaisista kaampaamoista/ kampaajista, joilla on halussa nykypermisten väsääminen!

Mukavaa viikonjatkoa!
Kuvalähteet: 1, 2 ja 3

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

permis! olen nykyään nähnyt joidenkin kapaamoiden mainostavan uuden polven permiksiä, joiden pitäisi olla hiuksille hieman hellempiä

Anonyymi kirjoitti...

Muistan sun ukrainalaislettikampauksia. Neoli hienot.

Karkkis kirjoitti...

Mulla on aika samantapainen hiuslaatu, mutta se ei kiharru yhtä helposti. Lyhyet ja korkeintaan puolipitkät tuovat hiusteni parhaat puolet esiin. Permanentti on kokeiltu. Aluksi auttoi liukasta ja hentoa hiusta kihartumaan hyvin, mutta lopulta oli oikea hamppukasa. Nykypermikset ehkä ovat kuitenkin hellempiä?

Minusta hyvin leikattu otsis voisi hyvinkin toimia sinulla! Hyvä leikkaaja osaa ottaa huomioon kasvojen piirteet ja hiusten oikut.

Minä käyn Kampaamo Ritan Katrilla, hän on ainakin todella taitava leikkaaja!

Elina kirjoitti...

Vähän samanlaisia mietin, siis otsatukkaa, en permistä (mulla ehti 80-luvun yläkoululaisena olla semmoinen muutaman vuoden). Mutta mitä jos menisit ammattikouluun teettämään permiksen? Siellä on kuitenkin opettajan ohjaus ja mahdollisesti uusin tietotaito, nyt kun permiksiä ei ole pariinkymmeneen vuoteen juurikaan tehty, voi monella hyvälläkin ammatissa toimineella kampaajalla olla taito hukkunut.

Anonyymi kirjoitti...

Www.hannag.fi otti permiksen. Lue hänen vinkkinsä. Mulla oli vuosikymmenet permis - enää en ottaisi. T.Outi

Lotta kirjoitti...

Miten olisi ensin otsatukka ja sitten vielä permis, jos tuntuu, että kampaus vaatii sitä? Mulla oli kasarilla ja ysärillä myös otsis ja ihan omasta tahdosta, mutta se ei oikeasti sopinut kovin hyvin, ja olen iloinen, että kasvatin sen pois. Luulen, että otsis sopisi kasvoihisi ja toisi jopa lisää leikkisää nuorekkuutta. :) Poiskasvattaminenkaan ei oikeastaan ole kovin työlästä, kun silloin muuten ottaa vaikka rikotun leikkauksen, joten suosittelen kokeilemaan!

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Tässä muutamassa viikossa mua ovat peloteelleet kaikki permiksestä, myös hiusalalla olevat ystävät. Uskaltaisinkohan siltikin lähteä vastavirtaan, hmmm...

anonyymi2: :D Se oot sitten ollut tään blogin lukijana todella kauan! Isot peukut siitä!

Karkkis: Kiitos vinkistä! Ääh, oon ihan yhtä pihalla kuin pari viikkoa sitten. Mielipide muutttuu seuran mukana. Ehkä nyt semistä enemmän otsiksen kannalta. Nyt pitäisi saada jokin vastaus tukkajumalalta - selainen viesti salamana taivaalta ;)

Elina: Kiitos vinkistä. Tää permis on kyllä niinhardcore-idea meikäläiseltä, etten ehkä uskalla mennä opiskelijoiden testattavaksi. Nynnerönä kallistun tällä erää otsiksen kannalle, jos sillekään :/

Outi: Ymmärrän hyvin! Kiitos vinkistä!

Lotta: mahdollisesti, mahdollisesti... Kiitos mielipiteestä! :)