maanantai 15. toukokuuta 2017

Tunne kehosi - hyvinvointipalveluita äideille ja vauvoille

 Blogiyhteistyö Tunne kehosi-hyvinvointipalveluiden kanssa

Tervehdys!

Viime aikoina oloni on ollut, hmm... mitenkähän sen nyt kauniisti ilmaisisi - hieman toispuoleinen.

Syy tähän on se, että Kaislan ja minun yhteinen imetystaival on muotoutunut pitkälti oikealla rinnalla tapahtuvaksi ruokinnaksi. Erityisesti yöimetyksen aikoihin tyttöä tuli myös nosteltua ruokailemaan kohtuullisen epäergonomisissa kulmissa, ja paikat alkoivat puutua yhdellä kyljellä makaamisesta. Ei siis ihme, että varsinkin keski- ja yläselkä alkoivat tuntua panssariin ahdetuilta, ja imetyksen jälkeen oli ajoittain vaikea nukahtaa selän jomottaessa.

No, sittemmin yöimetys on taaksejäänyttä aikaa, mutta keskikeho on tuntunut edelleen rautakangelta, tosin nyt toisesta syystä: tyttö (eli kahdeksan kiloinen jötkäle) ruokailee mieluiten (ainoastaan) sylissä ja syöttäminen tapahtuu siten, että vasen puoli kropastani pitää tytön (möhkäleen) paikoillaan mahdollisimman suotuisassa asennossa samalla, kun oikeakätisenä yritän tunkeä mössöä hangoittelevaan suukkiin.

Kehoni kriisipesäke onkin vaihtanut mukavasti puolta eli siinä mielessä tasapainossa ollaan :D

No ei todellakaan... Alkoikin jo olla selviö, että ulkopuolinen apu olisi paikallaan jumituksen ehkäisemisessä!

Tällaisessa kontekstissa sain todella mieluisan yhteydenoton naantalilaiselta yritykseltä nimeltä Tunne kehosi, joka tarjoaa erilaisia hyvinvointipalveluita nimenomaan äideille ja vauvoille.

Nainen yrityksen takana on äitiysfysioterapeutti ja diplomiravintoneuvoja Maria Jokela, ja hänen monipuoliseen hoitorepertuaariinsa kuuluvat esimerkiksi koliikkivauvojen kokonaisvaltainen hoitaminen sekä erilaiset hoidot äideille raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

Raskauden ja imetyksen aikana keho herkässä tilassa, joten hieronnassa voidaan käyttää apuna käyttää erilaisia asentotyynyjä.
Omasta kokemuksestani tiedän, etteivät kaikki hierojat osaa tai uskalla hieroa raskaana olevia äitejä, ja kuitenkin erityisesti loppuraskauden tukaluudessa moni tarvitsisi jumeihin ja kramppeihin apua. Sen tähden, jos lähiseudulla on erityisesti odottaviin äiteihin erikoistunut hieronnan ammattilainen, kannattaa tällaisen puoleen kääntyä!

Entä sitten synnytyksen jälkeen? Tällöin kroppa vasta jumissa onkin sen tekemän valtavan hienon työn jäljiltä!  Tunne kehosi tarjoaa äideille synnytyksen jälkeistä hierontaa ja mobilisointia sekä myös liikuntaohjausta ja ravintoneuvontaa. Lisäksi Maria luennoi ja vetää kursseja erilaisista kiinnostavista ja hyödyllisistä aiheista kuten lantionpohjan kunnossa pidosta sekä vauvahieronnasta. Näistä löytää tarkemmin tietoa yrityksen koti- ja facebook-sivuilta.

Hierontatuokio alkoi imetystä edistävällä teehetkellä. :)
Tiedän, että imetysikäisen vauvan äitinä on vaikea lähteä hoitamaan asioita tai vaikkapa hoitoihin. Kun Maria ehdotti minulle imetysaikaisen hieronnan kokeilemista, hän painotti, että Kaisla voisi tulla mukaan.
 

Kuulosti kokeilemisen arvoiselta!

Marian vastaanotolla hieronnat ja muut hoidot tehdään tosiaan perheen pienimmäisen ehdoilla. Äiti voi kesken hoidon pitää hyvin pienen imetystuokion tai ottaa vauvan loikoilemaan hetkeksi viereensä. Meilläkin Kaisla pääsi pariin otteeseen äidin viekkuun. :) Toki hieronta-aika yms kannattaa valita vauvan rytmin kannalta suotuisaan ajankohtaan, mutta pointtina on se, että tähän hoitolaan ei tarvitse pelätä vauvan mukaan ottamista!

Hieronnassa Maria yhdistelee klassiseen hierontaan lihaskälvojen käsittelyä, osteopaattisia tekniikoita sekä vyöhyketerapiaa. Sain ihanan 90 minuuttisen Marian hyppysissä ja selän ohella hierotuiksi tulivat myös raajat ja pää. On uskomaton tunne, kun tuntee veren kiertävän kunnolla pitkästä aikaa! Sain mukaani myös muutaman hyvän kotihoito-ohjeen rintarangan kunnon ylläpitämiseksi. Tottahan on, että pelkällä hieronnalla ei ratkaista pitkäkestoisesti mitään jumituksia vaan kehon hyvinvoinnin ylläpito vaatii myös omaa aktiivisuutta.


Lämmin kiitos vielä kertaalleen Marialle ihanasta äidin ja tyttären hemmotteluhetkestä :)

Ei kommentteja: