sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Muutama hyvin testattu lahjavinkki vauva- ja taaperoperheille

Tervehdys ja ihanaa joulukuuta kaikille!

Uskomatonta, miten haasteellista on ehtiä tekemään postauksia nykyään. Otan yhden kuvan yhtenä päivänä, toisen toisena. Kolmantena ehkä käsittelen kuvat julkaisukuntoon ja neljäntenä naputtelen tekstin.

Mutta hyvä, että edes jotain silloin tällöin. Kun aika on rajattu, niin kohdennetut postaustoiveet olisivatkin hyvä joululahja teiltä lukijoilta allekirjoittaneelle. Jotta saisitte lukea jotain sellaista, mikä kiinnostaa. Mä en oikein nimittäin enää tiedä! Kirjoittelen vain täältä kuplastani ;)


Mutta niitä toiveita odotellessa voisin antaa muutaman joululahjavinkin vauva- ja taaperoperheitä tänä vuonna muistaville. Varmasti kaikista paras ja mieluisin lahja on ajan antaminen pienten leikki- ja ulkoilutushetkien että retkien muodossa ja ne ovat niitä, joita myös lapset loppujen lopuksi arvostavat tavaratulvan sijaan.

Jos kuitenkin materiaa on hankkimassa, ei kannata ostaa sitä sun tätä tilpehööriä, vaan panostaa sellaisiin ajattomiin juttuihin, jotka kestävät aikaa (ja kulutusta). Tässä Tildan perheen vinkit tällaisten löytöjen tekemiseen:

1. Puiset lelut

Meidän perheemme eräs suosikkilelumerkki Brion ja legojen ohella on Hape. Merkin puiset lelut ovat kauniin ajattomia. Alvari sai isovanhemmiltaan 1-vuotislahjaksi merkin puisen 2 in 1-mopon, joka on käytössä edelleen. Tuo äidinkin silmää miellyttävä ajokki toimii siis perinteisenä taaperokärrynä että automobiilina. Meidän poika on juostahuristanut sillä yli vuoden putkeen, mutta nyt lopulta se oli pakko panna vähäksi aikaa jäähylle, jotta epeli ei ajelisi sillä siskonsa päälle.


Pojan toinen rakkaus on 2-vuotislahjaksi saatu samaisen merkin parkkihalli. Idea lahjaan pöllittiin rumasti naapureilta (josta saamme kaikki fiksut leluideat :D) ja lahja löytyi hyvään alehintaan Hong Kong-myymälästä (eräs suosikkimme alehintaisten lelujen hankkimiseen, kannatta tsekata!).Pieni mies käyttää aikaa minuuttitolkulla autojonojen muodostamiseen ja parkkeerausrituaaleihin. Toki kannattaa muistaa, että parkkihalli on tarkoitettu vasta 3 +-ikäisille, vaikka me otimmekin sen omalla vastuullamme käyttöön jo kaksivuotiaalle.

2. Lego-säilytyslaatikot

Lapsiperheen tavaroiden säilytys on ikuisuusdilemma. Lelut valtaavat helposti olohuoneen ja siksi kivat säilytyssysteemit ovat paikallaan. Suuret Legolelulaatikot ovat oiva sisustuksellinenkin elementti lapsiperheen kotiin. Ihan mahdottomasti roinaa näihin laatikohin ei mahdu, mutta juurikin joidenkin näkyvällä paikalla säilytettävien lelujen säilytykseen (esim. olohuoneessa) ne ovat kivoja.


Aivan ilmaisia nämä laatikot eivät ole ja itse olenkin hankkinut niitä ainostaan sopivan alennuksen kohdalla. Ainakin Jollyroomilla sekä Finnish Design Shopilla on ajoittain näitä 20% alennuksia, jolloin yhden ison laatikon hinnaksi on jäänyt n. 30 euroa.

3. Heicon pupuvalaisin

Meidän poikamme sai Heicon pupuvalaisimen aikoinaan isoisoäidiltään (tai vanhemmat valitsivat, mutta rahoitus tuli häneltä). Lamppu on suloinen lahjavaihtoehto myös ristiäis- tai nimiäislahjaksi. Itse asiassa lamppua hankitaan yövaloksi myös vanhuksille. Meillä lamppu on tällä hetkellä äidin ja Kissin yösyöttöjä valaisemassa :) Heicon lamppua myy ainakin Jollyroom sekä monet pienet sisustukseen ja leluihin keskittyneet kivijalkaliikkeet.

 

4. Noshin bodyt

Nämä laadukkaat suomalaiset luomupuuvillaiset bodyt ilahduttavat varmasti ketä tahansa vauvaa perheineen. Kietaisubodymalli on oivallinen vaihtoehto pientä kääröä käsitellessä (ei tarvitse taistella hankalien päänteiden kanssa) ja jatkopala haaruksissa lisää käyttöikää. Plussaa ehdottomasti on myös se, että Noshin vaatteet ovat kestäviä ja niiden jälleenmyyntiarvo on korkea. Jos nyt sitten raskii edes ihania ensivaatteita laittaa etiäpäin ;)


Noshin tämän hetkiseen valikoimaan voi tutustua täällä.

Mutta kertokaapa vuorostanne, mitä olette itse hankkineet pienelle tyttövauvalle joululahjaksi, jos perheessä on jo vanhempi sisarus? Kaipaisin itsekin vinkkejä!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisi kovasti "Ikäero-postaus", eli miltä tuntui odotusaika ja nyt juuri käynnistynyt vauva-aika touhukkaan taaperon kanssa?

Meillä lapsille tulossa ikäeroa 2v2kk, ja hieman hirvittää tuleva!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana koti! Niin kodikas ja viehättävä. :)

Mun postaustoiveet pysyttelee vauvakuplan sisällä. On mielenkiintoista lukea kaikkea perhe-elämään liittyvää. Itsekin tässä samalla imetän vauvaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisin kuulla millaisia ajanhallintavinkkejä sinulla on. Olet varmasti oppinut niksejä työsi ja perhe-elämäsi aikana. :)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Kiitos postausehdotuksesta! Tämän päiväisessä hieman käsittelin jo teemaa. Haluaisitko pohdintoja vielä tarkemmin jostain tietystä teemasta ikäeroaiheesta? Kyllähän tämä on aika hurjaa entiseen nähden, mutta myös mielenkiintoista. Ja kaikkeen kai tottuu - jos tällainen ajatus nyt sitten lohduttaa ;)

anonyymi2: No kiitos, koti on kyllä jatkuvasti ihan sotkuinen, mutta jos vaikka saisi joulun alal tehtyä jonkin sisustuksellisemman jouluntunnelma-postauksen :)

anonyymi3: Klup! No nyt tuli paha- tai ainakin haastava ehdotus! Olen nimittäin ajanhallinnassa aika huono. Mutta jos mietitään niitä vaikka porukalla? Pidän aiheen mietintämyssyssä :)

Johanna kirjoitti...

Täällä tuntuu monet lukijat pohtivan samoja juttuja, joita itse pohdin nyt kun arki kahden lapsen kanssa on alkanut. Sinun blogisi antaa jollain tavalla voimaa kun tulee tunne, että kyllä tästä selvitään. Itse itseasiassa tänä aamuna juuri kirjoitin taaperosta ja vauvasta. Niin ihanaa, mutta silmiä avaavaa ;)

Nämä lahjaideat kyllä allekirjoitan :)