lauantai 9. toukokuuta 2015

Hurraa, me nuoret meripoijaat!

Viikonloppuja!

Tietänette entuudestaan, etten aina ole ollut järin innostunut poikalapsille suunnatusta valmisvaatevalikoimasta. Voin kuitenkin paljastaa, että on olemassa eräs pienille pojille suunnattu tyyli, josta olen todella innoissani, jopa enemmän kuin jos pääsisin tyttölasta pukemaan.


Kyseessä on kunnon vanhan ajan porvarispojujen merimiestyyli! Voi, että olen sulaa vahaa moisten ihanuuksien kohdalla...


Alvarin ensimmäisen merimiesasun menin ostamaan hänelle joululahjaksi. Kyseinen seiloripuku on kotimaisen Laura Peterzéns-merkin kolmiosainen asu. Törmäsin siihen joulunalusostoksilla Skanssissa, missä niitä myytiin pienessä kojussa. Seiloripaidan ja leveälahkeisten housujen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu hieno meripojan lakki. Silmissäni taisi siintää jo tulevan kesän häähumut ja muut hienommat menot... Ostin myyjän suosituksesta koon 70 cm, sillä merkin koot ovat aika isoja. Toisaalta esimerkiksi nuo housut toimivat varmasti hieman vajaamittaisinakin, jos Kiinan keisari nyt tässä kasvaa pyrähtää kesän aikana. Aivan ilmainen tämä asu ei ollut - pulitin siitä kiltisti pienen tinkauksen jälkeen 50 euroa. No, jos suomalaista haluaa suosia, niin ihan mielellään siitä hieman enemmän maksaakin.

Olen havainnut kevään kuluessa, että seilorityyli taitaa muutenkin olla tänä vuonna in! Siksipä en voinut vastustaa kiusausta vaan ostin Lindexiltä maailman söpöimmän seiloripotkarin, varmuuden vieläpä kahdessa eri koossa, jotta iloa riittäisi koko kesäksi


Tässäpä siis perinteinen panosta tai pihistä-vinkki muillekin pienten merimiesten äideille. :)

Merellisyys on näkynyt meidän perheen musisointihetkissä. ;)


Eräs vauvavuoden parhaista hankinnoista on ollut tämä Soile Perkiön Soiva Laulukirja (Tammi), joka sisältää 50 tuttua suomalaista perinteistä lastenlaulua säestyksellä. Kyllä vaan! Äitikin jaksaa lauleskella ihan uudenlaisella innolla, kun saa vähän melodiaa ja rytmiä alleen. Nuo kirjan taustasoitot eivät muuten kuulostaa miltään järkyttävältä 90-luvun soivalta onnittelukortilta vaan ihan oikealta pianosästykseltä!


Alvarin (ja äidin) muut suosikit kirjan valikoimasta ovat tällä hetkellä Hannikaisen Oravan pesä, Pieni nokipoika, Keväiset metsät, Intiaanien laulu ja Pikku-Matin auto. Muutoksia on vuosien varrella varmaan kuitenkin luvassa ;)

Oikein ihanaa päivänjatkoa kaikille! 

Postauksen ensimmäien kuva haettu täältä.
 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Merimiespuku on yksi minunkin suosikkiasuista lapsilla. Se on niin ajaton ja suloinen.

Tuo soiva laulukirja kuulostaa hyvältä lahjaidealta.

Vakkari

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi toi kirja tosiaan oli ihana... Taaperon käsittelyssä ei ikävä kyllä kauaa kestänyt :(. Ekat patterit meni kahdessa viikossa ja sitten tippui 2 krt pöydältä lattialle ja hajosi lopullisesti :(. Suosittelen siis vain yhteisiä lauluhetkiä...

Kippuralla kirjoitti...

Meillä on tuon kirjan jouluversio, ja niitä tytöt laulaa edelleen toukokuussakin! :D
Meiltä löytyy myös merimiesmekko, suoraan 90-luvulta minun perujani-jossain kerho/päiväkotikuvassa se on mulla päällä.

Karkkis kirjoitti...

Minä kuulun myös merimiestyylin ihailijoihin ja mietin juuri, että jos saadaan poika, niin hänelle pitää heti ostaa merimiesasu kesäksi. Pitäisköhän varoiksi jo tutustua Lindexin asuun, sillä kyllä tuo tytölläkin menisi, vaikka pojalla toki vielä loistavammin.

Anonyymi kirjoitti...

Itse en pidä Peterzensin pukua kalliina. Pitää muistaa että lähes neljännes tuotteen hinnasta koostuu arvonlisäverosta. Lisäksi myyjän palkkakustannukset jotka ovat tällä hetkellä n. 1,7x palkka, kuljetus, myymälävuokra, materiaalikustannukset... Niin ja kun sille yrittäjällekin pitäisi saada noista leipä pöytään😉 Itse ainakin ihan mielelläni pulitan suomalaisen yrittäjän tekemästä vaatteesta hieman enemmän, ei tulisi edes mieleeni tinkiä. Kannattaa ottaa huomioon että kyseisillä tuotteilla on jälleenmyytiarvoa!

Turun Tilda kirjoitti...

vakkari: Juuri samaa mieltä, kiteytit hyvin! Suosittelen kirjaa lämpmästi lahjaideana. Olisin tykännyt kovasti itsekin, vaikka ehdin sen jo ostamaan.

anonyymi: Voi räkä ja harmitus! täytyypä olla tarkkana taaperoajan koittaessan...

Kippuralla: Ahaa, pitääpä ooal silmät auki kirjakauppareissuilla, jos itsekin löytäisi jouluversion jostakin alesta! Kyllä merinaisasutkin toimivat ihanasti :)

Karkkis: Käypä tsekkaamassa Lindexin valkoima, siellä on enemmäkin kivoja merimiesasuja sekä tytöille että pojille :) Ette ssis ole halunneet tietää Bonbonin sukupuolta etukäteen ?

anonyymi2: Ihan totta turiset :) Kauhean montaa näin kallista vaatetta ei kuitenkaan ole varaa ostaskella, joten pitää olla varma, että tulee kanssa käytettyä. Siinä kun sitten aprikoin, iin myyjä meni ehdottamaan sopuhintaa, josta en osannut kieltäytyä :)