torstai 19. helmikuuta 2015

Huone aurinkoinen ja shoppailuvinkki

Torstaista!

Esittelin taannoin työhuoneemme remonttia. Kirjahyllyjen sekalainen seurakunta vaihtui maitolasiseen liukuovikaapistoon, joka kätkee sisuksiinsa helpottavan paljon roinaa. Toki kaapisto on melko pliisun värinen, joten aikeissa olikin lisätä jotain väriä huoneeseen. Tapettikaupoille ei kuitenkaan nyt tässä vaiheessa lähdetä, sillä muutaman vuoden sisällä sattaa käydä niinkin, että tästä huoneesta tulee makuuhuoneemme. Sitten on ajankohtaisempaa miettiä harmonista kokonaisuutta niihin tarpeisiin.


Mielessäni on siintänyt myös toinen haave. Väijyin ainakin kolmen kuukauden ajan Hemnes-sohvasänkyä Tori.fi-sivustolta. Olin kuullut paljon suosituksia kyseisestä huonekalusta (erinomainen vaihtoehto vierasvuoteeksi + runsaasti säilytystilaa), mutta budjetti ei oikein antanut periksi uuden hankkimistakaan ( ovh 300 e + uudet patjat).


Lopulta sitten tärppäsi! Turkulainen myyjä tarjosi sohvaa 150 euron hintaan. Siinä olisi kyllä pieni paklattu kolhu, mutta patjatkin tulisivat kaupan päälle. Tartuin heti tarjoukseen miehen varoitteluista huolimatta... Arvanette, ettei kaikki mennyt tietenkään ihan putkeen - varsinkaan kun kaupan tekijöinä on kaksi muijaa (miehen sanoja lainaten) ;)


Niinhän siinä tietysti kävi, että kun saavuimme paikalle, ettei sohvaa saanut enää paloiksi, sillä se oli koottu väärin ja ruuvit kiristetty niin tiukalle, että ne olivat menneet rikki. Lisäksi myyjä ei ollut selvittänyt sitä, että mahtuuko sohva ulos heidän kämpästä. Jep... Kaupat meinattiin sitten jo perua, mutta kun myyjät lupasivat laskea hintaa sataseen (heidän oli joka tapauksessa päästävä eroon sohvasta, vaikka roskalavan kautta), päätimme ottaa riski ja hieman taivuttaa osia. Ihme tapahtui - sohva ei hajonnutkaan!

Tämän jälkeen sohva piti tietysti kantaa kuudennesta kerroksesta alas (mieheni ja myyjän poikakaveri, hah!), koska hissi oli liian pieni. Voi miesten riemua!

Ihme ja kumma siis tapahtui ja saimme sohvan kotiimme, mutta ei siinä kaikki. Minäpä olin mitannut portaikkomme syvyyden väärin. Eikä sohvaa voinut nostaa edes ikkunan kautta sisään, sillä muiden yläkerran huoneiden ovien leveys oli liian kapea. Voi miehen hampaiden kiristelyn määrää...


Viimeinen oljenkortemme oli sitten appi työkaluineen. Onnemme olikin sitten hänen kädentaitonsa. Pappa porineen sai sohvasängyn jälleen paloihin ja uudelleen koottua. Huh-huh! Enpä taida tehdä toisen käden hankintoja vähään aikaan... Säikähdin nimittäin jälkikäteen vielä tuhoeläinmahdollisuutta, mutta ONNEKSI mitään ei ole näkynyt. Patjat olivat kyllä pari vuorokautta kovassa pakkasessa ja päälliset pestiin tämän lisäksi 60 asteessa.


Vähitellen mieskin on onneksi lämmennyt sohvalle ja tuumasi, että satasen sijoittaminen ei ehkä ollutkaan ihan tuhoon tuomittu juttu. Vieraisilla olleet isovanhemmat kehuivat sohvaa todella mukavaksi vierassängyksi.

Itse olen todella tyytyväinen, että ideani realisoitui. Pyysin äitiäni tuomaan lapsuudenkodistamme teinivuosieni intianpuuvillaisen päiväpeiton, Se raikastikin huoneen ilmettä kummasti! Sohvasängyn päälle saatiin mukavasti heivattua myös liiat koristetyynyt olo- ja makuuhuoneista. Muutenkin toisen työpöydän lähteminen huoneesta avarsi kivasti näkymää.

Sohvalla on oikeastaan todella kiva istuskella ja katsella auringonlaskuja! Verhot ovat edellisen kodin vanhat mummoverhot, mutta ihan kivat tähänkin huoneeseen. Vähän Ikea-huonehan tämä nyt on; retroa edustaa lähinnä papan 60-luvulla poikasena tekemä työpöytä :)Tunnistatteko muuten, mistä kaupungista työpöytämme yllä oleva on peräisin? :)

Ps. VintagEijasin nettikaupassa on tänään Eijan päivän (19.2.) kunniaksi kaikki tuotteet 50 % alennuksella. Alekoodi on EIJA15 ja alennuskoskee yli  30 euron suuruisia tilauksia. Käykääpä tsekkailemassa, löytyisiko jotakin mukavaa :)

Iloista torstain jatkoa!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, upea kuva Turusta (eikö?). Tunnistin torin ympäristöineen Ortodoksisesta kirkosta. Milloin kuva on otettu?

Upea on myös teidän työpöytänne. Sillä onkin melkoisesti arvoa.

Hennas

Anonyymi kirjoitti...

Hieno sohva ja mieletön muutos entiselle työ"kammiolle"! Tulen ensi viikolla antamaan livearvion 😉
T. Pikkusiiso

Anonyymi kirjoitti...

Onpa teillä mahtavat näkymät ikkunasta! Omasta ikkunasta näkyy vain vastapäisen kerrostalon seinä - auttaa arvostamaan metsänäkymää. - Pauliina

Turun Tilda kirjoitti...

Hennas: Oikein tiedetty! Tämä on yli sadan vuoden takainen valokuva, josta on siis teetytty näitä julisteita. Näitä myi jokin turkulainen yritys vuoden 2009 Tall Ship race-tapahtumassa.

Siiso: Heh, se entinen olikin tosiaan ihan järkky kammio... Tervetuloa :)

Pauliina: Kiitos! Yritän muistaa joka päivä herätä kiitollisena siitä, että saatoimme muuttaa näihin maisemiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi Tilda! Miksi laitoit alennuskoodin vasta postauksen loppuun? Nyt meni tältä köyhältä opiskelijalta hyvä tarjous täysin ohi :(

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Voi harmi! Ajattelin, että lukijat tykkäävät kyttyrää, jos teen pelkän shoppausvinkkipostauksen. No, laitan seuraavalla kerralla heti alkuun!

Anonyymi kirjoitti...


Hei, kiva matto, mistä hankittu? Raija

Turun Tilda kirjoitti...

Raija: Matto on ihan Ikeasta; malli muistaakseni Alvine :)