maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulunajan tunnelmanluojia

Ihanaa joulukuuta!

Kuvista arvannette, millaiset juhlat meillä viikonloppuna oli. Kaikki meni hyvin ja pienen miehen kemut olivat herkät ja tunnelmalliset, vaikkakin äitimuoriin iski sitten rintatulehdus nro 3, josta nyt edelleen toipuillaan. Ehkäpä värkkään sitten tuonnepana varsinaisen nimiäispostauksen, kunhan saan kuvamateriaalia kuvaajalta. Kotijuhlien järjestämisessä on kuitenkin se hyvä puoli, että tulee kerrankin siivottua vähän enemmän. Meidan keittökin saatiin sellaiseen kuosiin, että siellä kehtaa vaihteeksi ottaa muutaman blogikuvan ;)


Moni kaipaili kyselyssä jouluaiheisia postauksia. Ajatttelin tämän postauksen myötä antaa muutaman vinkin tunnelman luojista, jotka sopivat toki somistamaan kotia ympäri vuoden.


Kerroin jo taannoin rakkaudestani tunnemavaloihin. En oikeastaan osaa käyttää kirkkaita kattolamppuja (, vaikka joskus se olisi ihan paikallaan). Kynttilöitä ei kuitenkaan voi aina polttaa, varsinkaan lapsiperheissä, joten ledivalonauhat ovat oiva vaihtoehto tunnelmaa luomaan. Meillähän nuo valonauhat koristavat olohuoneessa antiikkisohvan valokuvahyllyä ja vessaa; keittiössä taasen vanha käppyräoksa vitriinikaapin yläpuolella on saanut kimmeltävän kuorrutuksen. Usein tuollaisten pimeiden nurkkien valaiseminen kohtentaa pienellä vaivalla tilan ilmettä.


Toinen blogissa jo aiemminkin esitelty tunnelman luoja ovat aikoinaan ystäväni häistä hamstratut pitsiset lasitölkit. Nämä kauniit kynttiläpurnukat ovat ihan yksinkertaisesti vanhoja elintarvikepurkkeja, joihin on kuumaliimattu pitsit. Tuikkujen pohjalle kannattaa laittaa koristehiekkaa, jotteivat purkit kuumene liikaa käytössä.


Meillä nämä tuikut ovat nähneet jo monta illanviettoa ja saivat nyt koristaa Alvarin nimiäispöytää. Jopa pojan kakkukin sai vaikutteita noista lyhdyistä :)

Eipä muuta kuin hyvää viikonjatkoa! Täällä ollaan virittäydytty taas jouluradiotaajuudelle - ehkäpä sielläkin :)

6 kommenttia:

Kukkaisunelmia kirjoitti...

Ihania vinkkejä siihen miten muutamilla valoilla saa suuren muutoksen aikaan ja miten suloisia olivatkaan pienen pienet jalkapiparit. <3

Nimetön kirjoitti...

Tykkäsin tuosta pitsilyhtyvinkistä varsinkin. Pitsit on kivat ja se oli uutta minulle, että niihin kannattaa laittaa hiekkaa. Kiitos vinkistä. Metsäntyttö

Nimetön kirjoitti...

Nuo vauvan jalkapohjapiparit ovat huiput!

Vakkari

Nimetön kirjoitti...

Ja vielä: Ekalla kerralla en malttanut odotella kaikkien kuvien latautumista kun jo kirjoitin kommenttini ja vasta sitten näin nuo piparit. Tosi suloiset! Metsäntyttö

Augusti kirjoitti...

Minäkin olen taas palannut linjoille erään suuren projektin päätyttyä.

Eheh, sisältyykö noihin pipareihin pieni sisäpiirivitsi?

Turun Tilda kirjoitti...

Kukkaisunelmia: Piparit olivat ihanat! Meillä oli erinomainen leipurimestari ne valmistamassa :) Kiva, että vinkeistä oli inpiraatioksi!

Metsäntyttö: Ole hyvä! Voihan tuikkuja kai polttaa ilmankin, mutta hiekka kuulema eristää lämpöä (?).

Vakkari: Niin on :)

Augusti: No periaatteessa voisi; ovathan ne aika pieniä ;) Kiva kuulla, että projekteja on riittänyt!