lauantai 15. marraskuuta 2014

Uusimmat hankinnat kynttilänjalkarintamalla


Lauantai-iltaista!

Mikäpä piristäisi tätä pimeintä vuodenaikaa paremmin (joulutorttujen ja glögin ohella) kuin tunnelmallinen valaistus. Oikeastaan voisin todeta, että tunnelmavalaistukseen satsaaminen on eräs heikkouksistani, sillä lähes joka vuosi tätä sisustussektoria tulee täydennettyä jollakin tavalla.


Tämän vuoden hankinta olikin sitten Adalmiinan Helmestä löytynyt kynttilänjalkakolmikko,  joka hurmasi rosoisuudellaan. Vaikka kynttilänjalat ovatkin valmistuotteita, ne näyttävät ihan uniikeilta ja itse kyhätyiltä. Jotakin tehdas- ja mummolatyylin välimaastosta :) Valitsin tarkoituksella kolme mahdollisimmat erilaista jalkaa niin kooltaan kuin muotokieleltään. Osassa myynnissä olleita jaloista oli vielä vanhaa maalipintaakin jäljellä, mutta mukaani valikoitui kaksi vanhan puun sävyistä yksilöä ja yksi hennosti valkosävyinen.


Jalat maksoivat siinä 10 euron kieppeillä kappale, ja mielestäni ne olivat yllättävän hyviä hintalaatusuhteeltaan. Jalat ovat nimittäin tosi tukevia ja kynttilät pysyvät niissä hyvin. Mielestäni kyseessä voisi olla vaikka oiva joululahjavinkki jollekin tämantapaisesta tyylistä tykkäävälle. Strömsö-henkinen nikkari väsäilee tällaiset tietysti ihan itse, mutta minä en taida kuulua heihin :)

Kiva, että olette taas klikkailleet kyselyäni ja saan edes pientä osviittaa, mikä tällä hetkellä teitä kiinnostaa. Kysely jatkuu vielä muutaman päivän, joten käykäähän osallistumassa edelleenkin! Aikamoinen ylläri (tai no ajankohtaan nähden ei ehkä kuitenkaan) oli tuo jouluaiheisten postausten suosio. Täytyypä alkaa ideoimaan!

Mukavaa illanjatkoa!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tänä joulunaikana teidän kannaattaa ottaa kaikki ilo irti noista kynttilöistä, sillä ensi vuonna pieni miehenalku on niin liikkuvainen ja kerkeeväinen, että avokynttilät eivät tule kyseeseen enää. Ja muutenkin saa alkaa nostella tavaroita ulottumattomiin. Mutta aika aikaa kutakin. Näin jälkikäteen ajatellen se vauva-aika ja pikkulapsiaika menee kovin nopeasti ohi, vaikka ei se tosiaan siltä tunnu kun se on menossa! Metsäntyttö

Anonyymi kirjoitti...

Kynttilät on ihania. Meillä palaa arkenakin monta kynttilää. Lapsia on perheessämme neljä, vanhin tosi jo kohta täysi-ikäinen. Yhtenäkään vuonna emme ole kynttilöitä ollut sytyttämättä lasten vuoksi.
Samoin on tulitikkujen laita, puulämmitteisessä talossa tikut löytyvät joka huoneesta. Heti kun lapsi on kiinnostunut tikuista niillä on yhdessä sytytetty takka. Näin ollen tuli on asia jonka kanssa ei leikitä. Yhtään kertaa ei tikuilla ok leikitty eikä kynttilän kanssa tapahtunut vahinkoa.
Toki kynttilät ovat olleet tukevissa jaloissa, poissa ihan pienen sormista.
Kauniit kynttilänjalat olet löytänyt.
-Wille-

Anonyymi kirjoitti...

Olisi pitänyt edelliseen kommenttiini laittaa etteivät käy sohvapöydällä... Tai mieluummin olla hiljaa. Kynttilät ovat tosiaan ihania. Kuten tuossa sohvapöydällä nuo. Riippuu kyllä asunnostakin ja paikasta siellä, missä avokynttilöitä voi poltella, jos perheessä on pieniä lapsia. Meillä ainut paikka on keittiön pöytä. Olen aiemmin suosinut suljettuja lyhtyjä lasten ollessa pieniä, mutta nyt kun nuorinkin on koululainen, olen uskaltautunut avokynttilöitäkin siinä aamuisin polttamaan. Silti saa liehuhiuksisia varoitella ja olla tarkkana itse koko ajan. Nautitaan kukin kynttilöistä itsellemme sopivalla tavalla :) Oli ne sitten avo-, lyhty- tai sähkökynttilät. Metsäntyttö

Turun Tilda kirjoitti...

Metsäntyttö: Juu, nyt pitää ottaa ilo kun vielä voi :) Ja puhut ihan totta, meidän on varmasti karsittava tavaroita jonkin verran tässä vuoden sisällä. Onneksi nykyään on olemassa kiva valikoima noita ledivaloja, paperisia joulutähtiä ja esim. niitä paperimassapalloja, joilla luoda hämyistä tunnelmaa. Kynttilöitä sitten ehkä ruokapöydällä :) Don´t worry, en mä kovin herkkähipiäinen ole kommenttien suhteen :)

Wille: Lapsia kannattaa kyllä opettaa omille tavoilleen. Ollaankin ajateltu, ettei suotta muuteta ihan kaikkea lapsen takia. Esim vaikka mietittiin aluksi, että Boknäsin alahyllyyn pitäisi hankkia puinen ovi, päädyttiinkin sitten siihen, etät ehkä lasta voisi opettaa varomaan tiettyjä paikkoja, vaikka alku onlisikin taaperon päätöntä säntäilyä...