sunnuntai 17. elokuuta 2014

Raskauskynähame kolmella tavalla


Sunnuntaista!

Kiitos vielä tosi paljon edellisen postauksen kommenteista! Vastaan teille henkilökohtaisesti kaikille, kunhan ehdin. Sain paljon ajattelemisen aihetta, ihan uusiakin näkökulmia tuohon päättömänä bloggaamiseen. Ehkäpä on tosiaan niin että blogin intiimi tunnelma saattaakin säilyä nimenomaan siksi, että kasvojaan ei näytä. Tällöin myös ainakin osalta julkisuudelta ja niiltä pelottavan kuuloisilta kuvakaappauksilta tulee vältyttyä, vaikkakin yllätyin myös siitä, kuinka moni henkilöllisyyteni on saanut selville.

Lisäksi anonyymiys luo sellaisen universaalin vaikutelman. Vaikka bloggaan persoonallani ja olen kertonut henkilökohtaisia tuntemuksia, ovat tietyt aiheet kuitenkin yleismaailmallisia ja monia koskettavia ja pyrkimykseni on kuitenkin tietyllä tapaa olla asiakeskeinen. Esimerkiksi keskenmenoista ja kohtukuolemista olisi hyvä puhua enemmänkin julkisuudessa, jotta tabut aiheen ympäriltä hälvenisivät ja niitä kokemattomat ihmisetkin ymmärtäisivät, millaisista mullistuksista ihmisen elämässä on kyse. Toisaalta omasta tyylistä bloggaaminen on varmasti omalla tapaa egoistista ja pinnallista, mutta toisaalta kun omasta tyylistä tykkää ja muotibisnestä ilmiötä ei pakoon  tässä maailmassa pääse, voi tähänkin genreen antaa oman panoksensa tuomalla vähän erilaisen näkökulman kulutukseen ja vanhan arvostamiseen.

Ja tästä aasinsiltana tämänpäiväiseen aiheeseen. Ajattelin nyt ryhdistäytyä ja vinkata vielä ennen jakautumistani, miten monikäyttöinen ja hyödyllinen raskausajan vaatekappale trikoinen raskauskynähame on! Tälla tavalla tekemistä keksimällä myös saan hetken helpotusta jatkuvasti päässäni kiertäviin pelkoihin siitä, mitä ensi viikolla tapahtuu. Pikkuiseni on tosiaan yhä perätilassa ja seuraavaksi on vuorossa magneettikuvaus. Sitten sitten arvioidaan mahdollista synnytystapaa ja kääntöyritystä. Ja en vielä todellakaan tiedä, mihin päädyn. Haluaisin vain saada tällä kertaa elävän lapsen ja välttää tietysti riskejä viimeiseen asti. Mutta kun en voi tietää, mitä riskit milloinkin kenenkin kohdalla ovat...

Mutta hameasiaan. Oma raskaushamoseni löytyi ihan uutena turkulaisesta OZ Babysta. Se on Mamalicious-merkkinen ja kustansi vähän päälle 20 euroa. Tätä mallia ei ehkä enää löydy, mutta eiköhän raskauskynähameita ole äitiysvaatemerkkien valikoimissa ympäri vuodenkierron.

Minulta kyseltiin taannoin, osoittautuiko tämä kevätjuhliin käyttöön ottamani vaatekappale hyödylliseksi nyt raskausaikana. Vastaan, että kyllä ja ei. Hameessa ei ole mitään vikaa, ja jos olisin ollut esim. jouluvauvan odottaja, tämä hame olisi ollut varmasti raskausajan työasujen kulmakivi.  Oma raskauteni ajoittui kuitenkin siten, etten ole tarvinnut tällaisia casual-vaatekappaleita ihan hirveästi, koska kesälomalla olen ollut paljon kotosalla enkä ihmisten ilmoilla. Lisäksi säät muuttuivat niin radikaalisti kuumiksi kesäkuun jälkeen, ettei tällaiseen hameeseen oikein tehnyt mieli pukeutua. Ehkä tässä ilmojen viiletessä ehdin kuitenkin muutaman kerran hametta vielä käyttää. Uskoisin myös, että tämä saattaa toimia ihan raskauden jälkeenkin sekä tietysti mahdollisisssa tulevissa raskauksissa :)

Harrastan päivän asukuvissa yleensä ihan autenttisia käytössä samaisena päivänä olleita asukokonaisuuksia, mutta nämä seuraavat kuvat ovat kyllä edellä mainituista syistä lavastettuja ihan teitä varten. Toivottavasti joku raskauden alkuvaiheessa oleva saa näistä nyt vinkkiä! Pahoittelen turvonneita potkiani, mutta en jaksanut verhota niitä nyt sukkahousuihinkaan :) No, ei kai odottava äiti nyt pienistä kauneusvirheistä törkykommentteja saa ;)

Asu 1.


Musta raskauskynähame on siitä hyvä vaatekappale, että siihen voi yhdistää oikeastaan millaisen tahansa yläosan. Löysin kaappieni kätköistä vähemmälle käytölle jääneen Zaran perhoshihaisen ja -kuvioisen paidan, joka sattui vielä laskeutumaan masuni päälle. Paita oli kyllä hieman haasteellinen kuvattava ja ylipäätään omalle kropalleni sopii näköjään tässä raskausaikanakin paremmin se, että paidan helma on hameen sisässä. Mutta kannattaa testailla. Jos on oikea von Koipelin - toisin kuin minä - niin ehkä tällainen paita hameen päällä yhdistelmä on tosi hyvä!


Asu 2.

Sitten hieman syksyisempiin tunnelmiin. Piukean kynähameen kanssa kannattaa hieman löysähkö yläosa. Näin on toki raskausaikana ihan pakkokin tehdä ;)

Olin iloinen, kun tämä ikivanha Lindexin paita mahtui hyvin ylleni ja näytti tosi hyvältä itse asiassa hamosen kanssa!


 Luulen, että jos laskettu aika olisi ollut yhtään myöhemmin, tällä olisi ollut kovastikin käyttöä!

Asu 3.

Vielä Ihana Kirppiksen satoa... Tämä Zaran paitapusero löytyi kyseisestä paikasta kolmella eurolla.


Muutenkin mahan kasvaessa pieniharteisen ihmisen on hyvä lisätä yksityiskohtia vartalon yläosaan kuvioiden ja korujen muodossa. Tätä asua pääsi koristamaan viime syksynä voimakorukseni ostama Helene. :)


Olisiko teillä lisävinkkejä, kuinka toteuttaa raskausajan asukokonaisuus kynähameella?

 Mukavaa sunnuntain jatkoa!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tilasin suosituksestasi Mamalicousin kynähameen, ja se on tällä viikolla ehtinyt olla jo käytössä. En muita (tavallisia) hameita, löysähköjä trikoohameita lukuunottamatta, ole uskaltanut enää edes yrittää päälle vetää. Vaikka ne aamulla mahtuisivatkin, niin iltapäivällä kotimatkalla saattaisi jo puristaa.

Olen pitänyt mustaa kynähametta sekä paitapuseron että pitsitunikan kanssa. Jos paitapuseron helman laittaisi hameen sisään, näyttäisin huomattavasti enemmän raskaana olevalta kuin silloin, kun väljähkö paita peittää mahaa. (Vaikka osa kyllä raskauden näkee, niin eivät vielä kaikki, siksi en vielä pyri korostamaan mahaa, vaikka en sitä piilottelekaan täysin muodottomien vaatteiden alle.) Luonnonvalkoinen pitsitunika (alla musta toppi) sopi myös hyvin hameen kanssa, ja mielestäni pitsi vei huomiota pois mahasta, vaikka periaatteessa voisi ajatella, että valkoinen yläosa leventäisi.

Onko sinun hameesi kangas ehtinyt nyppääntyä vielä? Huomasin, että vasta viikon käytön jälkeen takapuolen kohdalle on tullut hienoista nukkaa, vaikka en muistaakseni ole istunut kuin pehmustetuilla tai sileillä tuoleilla (en siis esim. ulkona karheilla penkeillä). - Pauliina

Turun Tilda kirjoitti...

Pauliina: Olethan vissiin sama Pauliina, joka kertoi aikoinaan keskenmenosta? Ihana kuulla, jos on kerta tärpännyt uudemman kerran :)

Tosiaan, näissä vaatesuosituksissa on aina se puoli, että jos jostakin innoissaan kertoo heti hankkimisen jälkeen, voi olla, ettei vaatekappaleen laadullinen puoli ole vielä itselleenkään ihan selvä. Tuo Mamalicioiuksen hame on ollut mulla "tosi toimissa" siis vain siellä kevätjuhlissa ja siksi edelleen moitteettomassa kunnossa. Voin kuitenkin kuvitella, että jos vaatteesta tulee raskausajan suosikkivaatekappale, sen saa kyllä kulutettua. Toivottavasti nyppääntyminen ei pahene tai yritä pitää välillä välipäiviä. Kauhean kallishan hame ei ole (jos siis ihan sama kuin minulla), joten se ei ole välttämättä laadukkainta materiaalia.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, meillä tärppäsi nopeasti uudemman kerran. :) Taisin silloin kirjoittaakin, että toivon ehtiväni mukaan raskausajan pohdintoihin uudelleen ennen poikasesi syntymää, ja täällä sitä perässä tullaan, taas.

Olen äitiysvaatteita kohtaan sallivampi kuin muita vaatteita, sillä niitä joka tapauksessa asennoittuu käyttämään vain tietyn aikaa. Mamaliciousin kynähame oli kyllä hinnaltaan edullinen ja malliltaan oikein näpsäkkä, juuri sitä mitä tarvitsin, minkä takia en nukkaantumisesta pahastunut niin paljon kuin olisin voinut. Jos muistan, niin raportoin, jos saan sen kulutettua puhki muutamassa kuukaudessa. Saattaa olla, että silloin voisin sortua ostamaan jopa uuden samanlaisen. Vai olisiko tällaisia samanlaisia jollain muulla äityisvaatemerkillä? Voisin hyvinkin kokeilla myös toista samanmoista, kyllä näille kynähameille työkäyttöä riittää loppuvuosi. - Pauliina

Elina kirjoitti...

Kynähameen kanssa minusta sopii aina korkea nutturakampaus ja selkeästi erottuvat korvikset. Pääntie voi olla periaatteessa avarampikin kuin ne, mitä yleensä käyttää (jos siis vierastaa laajaa pääntietä), sillä mahan kumpu joka tapauksessa on se suurin kurvi raskausaikana. Mulla vielä paljolti testailematta tämäntyyppiset asut, mutta syksyn mittaan teen todennäköisesti copycat-postauksen :)

Anonyymi kirjoitti...

Nättejä asuja! Kiitos, että viitsit ne meitä lukijoita ajatellen "lavastaa". :) Viimeinen on minusta kaikkein kaunein - kengätkin niin nappiin paidan kanssa. Piti vain kysymäni: onko Helene-koru peräisin Pienestä Kirjapuodista? Kävin siellä kesällä samantyyppisiä koruja hipelöimässä, mutta olisi tuntunut hassulta ostaa koru, jossa on vain "joku nainen". Jos ostit korusi samasta paikasta, niin ilmeisesti niissä siis joskus esii(ntyy myös tunnettuja henkilöitä. Mahtaakohan tekijä tehdä korun tilauksesta kenen kuvalla tahansa?) t. Lotta

Metsäntyttö kirjoitti...

Minusta tuo yhdistelmä, jossa on punainen pusero, on ehdottomasti kaunein! Se näyttää todella hyvältä ylläsi.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki aivan ihania asuja. Täälläkin raskausaikana kynähame on ollut paras työasu.

Tämä ei kyllä liity äitiysvaatteisiin, mutta mikä tapetti taustalla olevissa kuvissa on? Aivan ihana ja juuri sellainen, jota ajattelinkin esikoisen huoneeseen. Saako kysyä, kenen tapetti on kyseessä?

- Katariina

Turun Tilda kirjoitti...

Pauliina: ihana kuulla, onneksi olkoon! Raportoi ihmeessä! EN tiedä muista merkeistä tai niiden laadusta, mutta silmiin pisti ainakin, että Zalandolla on aika hyvä valikoima äitiysvaatteita.

Elina: Odotetaan postaustasi siis kieli pitkällä ;) Hyviä vinkkejä, toivottavasti odottavat mammat saivat inspistä niistä :)

Lotta: Heh, kiva kuulla, että kannatti, vaikka itsestä tuntui vähän nololta tällainen huiputus.

Merkkiä en muista tähän hätään, mutta niitä myy ainakin Boutique Minne Kaskenmäessä ja omani osti viiem syksynä Turun taidemuseosta. Koruja oli monista kuuluisuuksista, ainakin Kekkonen (:D) ja itse arvoin pitkään Frida Kahlon ja Helenen välillä. Luulen, että Minnen Marjo voisi auttaa sinua tuossa kontaktin saamisessa korun tekijään. VOi olla , että uniikki koru olisi hyvinkin mahdollinen.

Metsäntyttö: Kiitos palautteesta :)

Katariina: Kiva kuulla :) Tapetti on Toijalan tapaettitehtaan valikoimasta (Ritola & Pihlgren). Malli on Ritva Kronlundin Kirsikankukka :)