keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kysynpä vaihteeksi teiltä, oi mammat!

Huomenisia!

Pari pikaista kysymystä:

1. Olisiko kenelläkään Turun tienoilla asuvalla halua luopua korvausta vastaan Ikean Hemnes-sarjan hoitopöydästä? Ystäväni ovat sitä kovasti suositelleet, mutta mallihan ei ole enää myynnissä Ikean mallistossa.

2. Nyt on syksyisten imetysvaatteiden metsästyskausi käynnistetty! Suositelkaapa teidän mielestänne kestävimmän laatuisia (käytettyjä metsästän) imetyspaita, -tunika ja mekkomalleja. Itse olen katsellut nyt hieman Boob-merkin paitoja. Mikä koko suosikkimerkissänne kannattaa valita verrattuna normaalivaatteisiin? Onko esim. S-koko hyvä 36-kokoiselle (tuhdilla rintavarustuksella oletettavasti...)?

Mukavaa päivänjatkoa!

Tänään on tiedossa perhevalmennuksessa imetystietoutta. Odotan korvat höröllä ;)

 Edit. Ps. Lisäsin tuohon sivupalkkiin pienen kyselyn. Olen aika ulalla, miten tästä eteenpäin, joten vastatkaahna, jos viitsitte :)

16 kommenttia:

V kirjoitti...

Oletko mukana "Turun alueen IKEA-kirppis 2"-facebookryhmässä? Siellä ryhmässä voisit myös kysellä.

Nimetön kirjoitti...

En ole itse kolmen lapsen kanssa juurikaan varsinaisia imetysvaatteita käyttänyt. Varmaan ihan makuasia, kuinka hyödyllisiksi ne kokee. Itselläni imetysliivit ovat kyllä kovassa käytössä, mutta muuten ihan paita + alustoppi -yhdistelmä ajaa mielestäni ihan hyvin imetysvaatteena asiansa. Mekot ovat tietysti vähän hankalampia imetysaikaan (paitsi kietaisumallit tai nappikauluksiset), joten varmaan mekkojen ystävälle joku imetysmalli voisikin olla ihan kätevä.

Vähän turha kommentti, kun en vastannut kumpaankaan kysymykseesi :D

t. e

Nimetön kirjoitti...

Itse käytin aikanaan paljon h&m:n imetystoppeja, jotka oli tosi käteviä, kun niissä oli imetysliivien tyyliin klipsit olkaimissa. Pidin sellaisenaan neuletakin kanssa tai minkätahansa puseron alla, jolloin puseron helman saattoi nostaa ylös imetystä varten, mutta mahaa ei topin ansiosta tarvinnut paljastaa. Nämä topit taitavat sopia parhaiten kaltaiselleni (normioloissa) suht pienirintaiselle; isorintaisempi ystäväni sanoi, että topin olkaimet painauivat liikaa hartioihin.

Boobin paidat ovat aika napakoita, niitäkin minulla oli useampia. Muistaakseni koko S oli napakka, XS oli makkarankuori ja M olisi varmaan myös ollut ihan hyvän kokoinen.

Tsemppiä loppuodotukseen!

T. Kolmen äiti :)

Nimetön kirjoitti...

Tavallisilla vaatteilla pärjää!!!

Nimetön kirjoitti...

Minäkään en varsinaisesti vastaa kysymykseesi, mutta vinkkinä, että t-paidasta ja toisen t-paidan etukappaleesta (tai trikoopalasta) voi kätevästi itsekin tehdä imetyspaitoja. Itse ostin aikoinani pari samanlaista edullista (mutta napakkaa puuvillaa olevaa) t-paitaa, joista toisesta purin sivusaumat ja lyhensin etukappaleen rintojen alle. Toisen t-paidan etukappaleesta tein rintojen yläosaan eli kainaloon ulottuvan kappaleen, joka tuli sitten ekan paidan "läpän" alle. Kun käytti toista t-paitaa oli helmasaumakin valmiina ja yläpään voi vaan huolitella saumurilla, jos käyttää muuta trikoota, joutuu etukappaleen helman kääntämään. Sitten vaan sivusaumat kiinni ja imetyspaita oli valmis. Ei niistä ihan ehkä tehdasveroisia tullut, mutta kivoja, käytännöllisiä (itse tykkäsin imetyspaidoista), edullisempia ja persoonallisempia kuin esim. Boobit.
Ja materiaalit löytää varmaan helposti myös kirppikseltä, jos haluaa kannattaa kierrätystä :)

-Annis-

Äni kirjoitti...

Itse liputan Boobin puolesta. Testattu luukulliset t-paidat ja topit sekä hupparikin, erityiskiitosta before&after-malleista (eli rypytetty ja pidempi malli). Noiden jälkeen en ole muihin koskenutkaan, kahden lapsen kokemuksella. :)

PS. Ainakin E+ kupilla luukkusysteemi on paljon toimivampi kuin kietaisumallit. Oman kokemukseni mukaan. Pienempirintaiset kaverit ovat kehuneet kietaisuja.

Nimetön kirjoitti...

Itse myös suosittelen h&m:n ja lindexin perus imetystoppeja, joita voi pitää tavallisten paitojen alla, kuten yllä joku jo kuvailikin :). Lisäksi ne toimivat hyvin ainakin suht pienipovisella myös yöpaitoina, koska yläosa on niin napakka, että liivinsuojat pysyivät paikoillaan pelkän topin alla öisin, eikä liivejä tarvinnut pitää silloin öisin...
-Salla

Nimetön kirjoitti...

Ite juuri testailen Maitotytön imetyspaitoja. Muutaman viikon testingillä voisin suositella: kotimainen, tosin hieman hintava vaihtoehto...
Johanna

Nimetön kirjoitti...

Arjessa sitä on vauvan kanssa hyvin paljon kotona. Mun mielestä mahdollisimman mukavat eli löysät paidat on jees, siis löysät imetyspaidat. Varsinkin yöllä. Eli liian pieniä kokoja ei kannata hankkia.
.

Nimetön kirjoitti...

Vaikuttaisi siltä, että tuo äänestyssysteemi ei toimi (niin taisi käydä kerran ennenkin?). Tyyli- ja asioidenpohdintablogille minulta ääni! - Imetyspaidoista: Oma vinkkini nykyisellä viisaudella olisi ostaa kotikäyttöön muutama käytetty edullinen (varmaankin pitkähihainen, ellei teillä ole sisällä kovin lämmin), mitä nyt vain sattuu tulemaan (netti-)kirpparilla vastaan, ja käyttää sitten "ihmisten ilmoilla" nättiä paitapuseroa ja neuletakkia. Ihmisten ilmoille pääsy on joka tapauksessa vauvan äidille yhtä juhlaa, joten siihen voi vähän panostaa... ;) Ensi kesänä on sitten kumminkin vaatetuksen suhteen uudet, lämpimämmän sään kuviot, ja olet muutenkin ehtinyt siihen mennessä testailla, mikä toimii parhaiten, joten silloin voi vaikka hankkia lisää lyhythihaisia imetyspaitoja, jos tarvis. t. Lotta

Turun Tilda kirjoitti...

V: Kiitti vinkistä :)

E:Ok, ihan hyvä tietää. Ehkäpä muutaman imetysmekon voisin hankkia, ihan kodin ulkopuolisia poistumisia varten :)

Kolmen äiti: Ok, kiitos vinkeistä. Mitä kokoa suosittelisit noista H&M:n imetystopeista 36-38 kokoiselle? S vai M?

anonyymi: Hyvä tietää :D

Annis: Kiitos kierrätysvinkeistä! Tässä kodin hengettären roolissani seuraavaksi vuo´rossa on opetella laittamaan ruokaa ja sitten ehkä voisi ottaa 5 vuotta sitten ostetun ompelukoneen pois paketista... ;)

Äni: Kiitti vinkiestä!Oletko sinäkin samaa mieltä kuin nimim. kolme lapsen äiti Boobin koista?

Salla. Mutta miten valita koot? Onko s 36-38 kokoiselle hyvä? Mielestäni koot alkoivat kuitenkin xs-koon sijasta s-koosta.

Johanna. Kiitos vinkistä! Täytyypä tutustua!

anonyymi: ok, kiitti vinkistä!

Lotta: Kiitos vinkeistä, kuulostaa järkeenkäyvältä. Luulisin, että kahvitteluhetki kerran kuussa Skanssissa on juhlaa mammalle :D Kysely näköjään toimii taas, mutta saitko itse annettua äänesi? LAitan toiveesi korvan taakse :)

Martta kirjoitti...

Multa kanssa ääni Boobin vaatteille! Änin tavoin tykkäsin niistä pidemmistä before&after -malleista, tällaiselle hujopille ne istui paremmin. Tein itse niin, että käytin alkuun jotain Henkan tai Lindexin paitoja ja ostin Boobilta vasta sitten, kun rintojen koko oli tasoittunut. Se niiden luukkusysteemi ei pelitä hyvin, jos koko on liian iso, alempi kappale voi tippua alas. Mun mielestä heidän ohjeelliset rinnanympäryksen mukaan menevät koot pitää ihan hyvin paikkansa, taulukon mukaan katsottu koko oli mulla toimiva.

Nimetön kirjoitti...

Esikoisen kanssa minulla ei ollut imetyspaitoja. Paitapuserolla yms. systeemeillä mentiin. Enkä edes osannut kaivata erityistä imetyspaitaa.
Mutta kolmannen lapsen jälkeen otin imetyspaidat tehokäyttöön. Jotenkin kolmen raskauden venyttämä "taikinamaha" ei ollut se jota olisin halunnut edes kotioloissa esitellä sen enempää + en halunnut palella. Lisäksi se imetystilanne on usein varsinkin aluksi aika konstikas enkä kaivannut ylimääräistä sählinkiä: vauva itkee nälkäänsä, rinnat valuu jo valmiiksi maitoa, otat vauvan käsivarrelle, yrität samalla avata paitapuseron nappeja, avata imetysliivin ja poistaa liivisuojan ja auttaa vauvan hyvään imuotteeseen rinnalle ja löytää itsekin hyvän asennon, missä ei paikat puudu. Totesin esim. Boobit käytössä näppäriksi. Sellaiset mallit (H&M muistaakseni?), joissa on vain pienet pystysuorat luukut rinnalle kietaisuosan alla koin hankalaksi. Pieni rinta olisi ehkä helppo ottaa esiin tuollaisesta pienestä luukusta, mutta itse koin isommalla rintavarustuksella ne hankalaksi.

Elisa

Turun Tilda kirjoitti...

Martta ja Elisa: Kiitos arvokkaista vinkeistä! Hyvä tittää eri merkkien sopivuudesta eri kuppikoille ja varsinkin tuo ettei boobeja kannata ostaa liian isojakaan!

Nimetön kirjoitti...

Toivottavasti vastaus ehtii tulla vielä ajoissa... Muistaakseni minulla oli S-kokoisia H&M imetystoppeja, mutta jos pystyt, niin kannattaa ehkä käydä sovittamassa. Ja niin kuin joku muu mainitsikin, niin nuo topit ovat mainioita yöllä; itsellä ainakin tuli maitoa niin paljon, että en voinut kuvitellakaan nukkuvani ilman liivinsuojuksia ja noilla topeilla oli mukava myös nukkua. Suosittelen hankkimaan niitä ainakin 4 kpl, niin löytyy puhdasta toppia maitotahraisten tilalle... :)

Kolmen äiti

Turun Tilda kirjoitti...

Kolmen äiti: Kiitos vinkistä! Ostin itse asiassa yhden setin m-kokoisena ja tuntuvat rinnan kohdalta ihan tarpeeksi istuvilta jo nyt, joten varmaan maidonnousun jälkeen ovat ihan passelit. VOisin ehkä hankkia toisen satsin s-kokoisena, jos niitä käyttäisi sitten vaikka tyköistuvien hameiden kanssa. Katsotaan nyt vain, minkä kokoiseksi meikäläisen vyötärö muotoutuu raskauden jälkeen...