sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pallo raitamekossa ja eräs vauvahankinta tositarkoituksella

Sunnuntaista!

Tässäpä päivän asu eiliseltä (ja itse asiassa muutamalta muultakin päivältä). Kyllä tällaiset trikoiset maksimekot ovat raskaana olevan parhaita kavereita! Kaksi omaani (eli tämän raidallisen ja mustan) ostin Vero Modasta kuukausi sitten eli ihan täyskierrätyskeijuiluun en nyt tässä raskaudessani ole pystynyt.


Maksimekoissa on se hyvä puoli, että tuntee pukeutuvansa ihan ihmismäisesti (tai naisellisesti), mutta sellaiset pienet epäesteettiset seikat kuin turvonneet jalat saa piilotettua katseilta. ;) Mietin kauhuissani muutenkin, millainen turvonnut pallo olen joskus parin kuukauden kuluttua. Naiset kuulema saavat painoa raskauden aikana sellaiset 11-14 kiloa keskimäärin ja minulle on tullut varmaankin jo sellainen 8-9 kg. Ehkäpä osan turvotuksesta selittää nämä helteet, toivon ainakin niin...

Kengissä olen siirtynyt lähinnä mataliin kenkiin. Tämä johtuu ihan siitä, että en halua vaarantaa pikkuista. Lensin toissa viikolla persauksilleni ja säikähdin kauheasti! Onneksi potkutteluista päätellen mitään vakavaa ei tapahtunut, mutta mietin vain sitä, että mitä jos jalassa olisi ollut vielä hirmuiset piikkarit... Nämä eiliset kengät ovat tästä blogista tutut jo vuosien takaa; mieheni osti nämä Pikolinokset häämatkaltamme minulle :)


Kiitos muuten kaikille Ihana Kirppiksen kautta tilanahtauttamme helpottaneille! Vein viisi kassia tavaraa sinne ja palasin kahden kanssa. Ei lainkaan huono tulos yhdessä kirppistelyviikossa! Niin kovin säästäväisenä ihmisenä sijoitin kirppisvoittoni saman tien kolmeen Stockmannilla kantisalennuksessa tällä hetkellä olevaan tummansiniseen Taika-sarjan jälkkärikulhoon; täydensin nyt alunperin K-kaupan leimoilla hankkimani kokoelman kivaan kahdeksaan. Niillä pärjää vaikka heinäkuun kavereiden tullessa jäätelö-mansikkakesteille! Ja teinhän tietysti vielä itsekin yhden Ihana-löydön. Purkiessa kirppispöytääni vaeltelin paikan puolityhjissä huoneissa ja löysin neljällä eurolla KÄYTTÄMÄTTÖMÄN Porissa valmistetun suomalaisen 70-luvun farkkumekon :) :) Muistelen kyllä tulevina vuosina Ihana Kirppistä elämäni tähän mennessä parhaana kirppisapajana...


Tänään on äänestetty ja käyty hyödyntämässä Kodinykkösen etuseteli erääseen vauvahankintaan - ja melkoisen ajoissa toki... Saimme nimittäin kavereilta kupongin, jolla sai tänä viikonloppuna 30 % alennuksen jostakin huonekalusta, ja mehän ostaa pamautimme Stokken Tripp-Trapp-tuolin! Maksoimme siitä nyt 126 euroa ja hyvin monien puheista olemme ymmärtäneet, että a) kyseessä on loistava kapistus, jolle riittää käyttöä lapsen kasvaessa b) tuon paremmalla alennuksella tuotetta tuskin saa. Vauvakaarien ja pehmusten hankinnan jätämme hamaan tulevaisuuteen ja osoitamme toiveet kenties vaikka joulupukeille.


Aikamoisesta välineurheilusta toki taitaa olla kyse, ja ymmärrän hyvin, että toiset päätyvät käyttämään ihan perus Ikean-syöttötuoleja. Ajattelimme kuitenkin, että tämä voisi olla sellainen panostettava juttu juuri tuon pitkän käyttöikänsä vuoksi. Onneksi tuote oli tällä hetkellä varastosta loppu eikä saatu tuolia vielä pölynkerääjäksi. Faktahan on, että käyttöä sille tulee olemaan vasta joskus ensi vuoden puolella...

Päivän kysymys kuuluukin: Millaisiin vauvahankintoihin olette panostaneet ja missä pihistäneet?

Mukavaa ja jännittävää vaali- ja jääkiekkoiltaa! Me juhlistamme sitä varmaanki lettukestien merkeissä :)

Ps. Poistan nyt tuon uudenkin kyselyn, koska se ei näköjään hyväksy klikkauksia... Voihan niitä muuten juttutoiveita esittää ihan kommenttiboksiinkin.

Kuvalähde: http://thesmallfry.com/wp-content/uploads/2012/02/StokkeVsOxo23.jpg

12 kommenttia:

Kippuralla kirjoitti...

meidän tyyppi täyttään 8v syksyllä, ja edelleen istuu tuolissaan :) vein sen jo kertaalleen pari kk sitten lapsen huoneeseen työpöydän ääreen, mutta kummasti se on hilautunut lapsen toimesta takaisin keittiöön. tykkää siis istua siinä.
turvaistuimet on ainoa mitä ei ole haluttu ostaa käytettynä, ja toki tutit/nokkamukit jne.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä käytössä stokken sänky joka aivan loistava! Kasvaa käyttäjän mukana ja lopuksi siitä saa kaksi nojatuolia. Lisäksi stokken kokoon taittuva kylpyamme on ihana! Todella näppärä ja vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin perinteinen amme. Meillä myös nuo tuolit käytössä useampana kappaleena ja onneksi niitä liikkuu tori.fissä todella edukkaastikkin

Kahvia, kiitos! kirjoitti...

Meilläkin on Stokken Tripp Trapp -tuoli, ja olemme olleet siihen kyllä tosi tyytyväisiä. Myös Stokken Table Top on ollut tosi hyvä hankinta. Olemme panostaneet syöttötuolin lisäksi hyviin turvaistuimiin, mutta sitten taas esimerkiksi sitterin haimme viime viikolla pikkurahalla Pikku Siilestä, koska emme halunneet käyttää paljon rahaa sellaiseen välineeseen, johon esikoinen ei suostunut suurin piirtein edes koskemaan (odotan nyt toista lasta).

Saara Mäkinen kirjoitti...

Meillä on myös Stokken Tripp Trapp ja pitäis varmaan ostaa toinen.. Nimittäin esikoinen on ollut todella katkera siitä, että nostin istuin- ja jalkatasoa ylös ja pistin vauvalisäosat taas käyttöön. :p Niinpä meidän viisvuotias yrittää siis tunkea siihen vauvakaaren alle itseään harva se päivä. Mutta hyvä tuoli on.

Pehmusteita en suosittele ostamaan siihen, on nimittäin aika hirveetä siivottavaa kun sitä sosetta nyt sopivasti melkein aina tippuu kun vauvaa syöttää. Kyllä se jotenkin kätensä aina lusikkaan iskee... Tai siis voihan ne ostaa jos haluaa pyörittää niitä koneessa harva se päivä. Ite en tälle toiselle lapselle enää vaan jaksanut ottaa niitä käyttöön, kun satun hyvin muistamaan sen pesumäärän. :p

Tripp Trapp onkin sit oikeastaan ainoa panostus vaunujen lisäksi, mutta nehän teillä oli jo hoidossa. :) Sitte autoon hankittavat turvakaukalot ja -istuimet on toinen, missä ei kannata säästää väärässä kohdassa. Oikeastaan kaikessa muussa voikin. Meillä ei esim ole sitteriä ollenkaan, vauva viihtyy oikein hyvin myös lattialla peiton päällä, tai hoitopöydästä käy pyykkikone (kun se kerran aukeaa edestä eikä päältä). Ite koin että imetystyynystä käy hyvin tavallinen Ikean 4€ tyyny... :D Kannattaa ite miettiä mihin haluaa panostaa, mutta siis kaikki vauvatavara ei välttämättä oo ollenkaan tarpeellista. Esikoisen aikaan sanoin että pinnasänky oli turha hankinta, mut näin toisen kohdalla sitäkin on tullut jo käytettyä...

Anonyymi kirjoitti...

Stokken tuoli on hyvä!
Kannattaa panostaa hyviin vaunuihin ja turvakaukaloon. Meillä kantoreppu on ollut myös todella käyttökelpoinen tuote. Yllättävän tarpeellisia olivat myös kertakäyttöiset liivinsuojat. Niitä kului kovaa tahtia, enkä olisi jaksanut olla niitä kankaisia koko ajan pesemässä.

Turhia juttuja: vaipparoskis, hoitopöytä. Normaali vessan roskis toimittaa saman ja hoitopöydän käyttöikä on todella lyhyt. Vaipat saa alussa vaihdettua vaikka sängyllä ja myöhemmin turvallisesti lattialla.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka vauva-ajasta on meillä jo 10 vuotta, niin Stokken tuoli on edelleen käytössä. Nyt koulupöydän edessä :)
Pehmusteista olen eri mieltä kuin Saara, meillä valko-beessit pehmusteet pestiin ehkä kerran vauva-aikana, koska syöjä oli supersiisti :) Riippuu siis täysin lapsukaisesta mikä on sotkun määrä!

Meillä oli myös Stokken pinnasänky ja tykkäsin myös siitä. Ensin pohja ylhäällä, sitten alhaalla, sitten sivu pois. Oli käytössä muistaakseni 4 vuotta, kunnes poitsusta tuli niin pitkä, ettei enää mahtunut siihen.

Edellinen kommentoi hoitopöydän turhuutta, mutta itse olen sitä mieltä, että se oli kiva, mutta kannattaa panostaa sellaiseen, joka taipuu sen jälkeen muuhun käyttöön. Meillä oli Lundian hyllykkö ja ostimme siihen ulkonevan kirjoitustason. Toimi loistavasti hoitopöytänä ja on edelleen käytössä, nyt koulupöytänä. 10 vuoden käytöllä sanoisin, että kalliimpikin ratkaisu maksaa itsensä takaisin. :)

Me ostimme aikoinaan vaunutkin uutena ja olin niihin kyllä tyytyväinen, mutta jopa tyytyväisempi olin kunnollisiin sateenvarjorattaisiin. Niiden käyttöaikakin oli paljon pidempi (n. yksivuotiaasta 3-4 -vuotiaaksi). Rattaiden suhteen tuntuu tosin tapahtuneen ilmeisen paljon kehitystä (integroitavat turvaistuimet yms.) joten voi olla, että tämä ei teitä paljon auta. :)

Oma kokemukseni oli, että kaikki pikkutilpehöörit olisi kannattanut ostaa vasta tarpeen mukaan, itse esim. jotkut rintakumit jäi kokonaan käyttämättä.

Turun Tilda kirjoitti...

Kippuralla: Hih, eli teillä on tällainen samanlainen, otaksun? Ihana kuulla, että vähän vanhemmatkin lapset tykkäävät mallista.

anonyymi: Ok, kiitti vinkistä! jOs tulee tarvetta toiselelkin Stokkelle, parasta tsekata sitten käyttejyjen markkinat myös. Tuo kokoontaitettava amme alkoi kanssa kiinostaa...

Kahvia, kiitos: kiitos vinkeistä! Turvakaukaloon siis kannattanee satsata. Saimme luotettavilta tutuilta kyllä ihan hyvän oloisen turvakaukaoln, mutta pitäisikö sittenkin ostaa ihan uusi....

Turun Tilda kirjoitti...

Saara Mäkinen: Voi ihanaa, tuo teidän viisivuotiaan käytös ;) Kiitos paljon noista muistakin vinkeistä!

anonyymi: Kiitos vinkeistä :)

anonyymi2: Tässäkin tuli paljon hyviä vinkkejä, kiitos sinulle! tuo hoitopöytäkuvio on kokonaan vielä miettimättä. Meillä on ahdas kylppäri eikä sinne saa minkäänmoista hoitotasoa. Kuitenkin hoitopöytä olisi hyvä olla vessa lähellä. Jokin wc:n oven taakse mahtuva kapea malli oliis meille varmaankin hyvä, sillä lasten huoneesta on turhan pitkä matka vessaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana, kaunis masu! Ja iloinen teidän puolesta. Ansaitsette kaiken onnen.

<3 Luokkakaveri Sanna K

Anonyymi kirjoitti...

Meidän ensimmäinen hankinta oli täysin sama: tripp Trapp -40% alennuskupongilla. Varastossahan se odotti käyttöönottoa vuoden päivät, mutta katumusta ei aiheuttanut ja tuskin tulee aiheuttamaankaan.

Turhakkeeksi osoittautui tuo jonkun mainitsema taittuva kylpyamme ja siihen eritisesti se vauvan kylpytuki. Muksu kylpee edelleen ihan perus pesuvadissa! Mikä parasta vettä ei kulu nimeksikään niin paljoa kuin ison ammeen täyttämiseksi ja vati tukee pikkuista erinomaisesti.

Kaikki muu ostettiinkin sitten käytettyinä, myös ne turvaistumet. Vauvakaukalo saatiin kympillä naapureilta ja isompi istuin viidellä kympillä asiakaspalautuksena. Vaunut tuli puoleen hintaan yhden lapsen jäljiltä ja pinnasänky erittäin huokeana, vaikkakin kunnostettavana, venyy vielä parin vuoden käyttöön ( Brio Sleepy).

Perinteisistä välineistä turhakkeiksi osoittautuivat myös syöttölaput.

Turun Tilda kirjoitti...

Sanna K: Hei Sanna! Kiitos kommentista, se lämmitti mieltä :) Oonko joskus maininnut blogini vai vinkkasiko kenties L? Taidan olla aika helposti tunnistettavissa tutuille ;)

Mukavaa kesää teille!

anonyymi: Näissä muksujutuissa voi näköjään säästää ihan kivasti, jos pitää silmät auki. Kiitos myös sinun vinkeistäsi :)

Kippuralla kirjoitti...

meillä on kaksi tälläistä samanlaista, ja yksi erimerkkinen mutta samallalailla säädettävä :)