perjantai 6. tammikuuta 2012

Rintarossikokoelmani

En ole kovin muodikas ihminen. Ehkäpä siksi en saanut aikaiseksi katsausta viime syksyn muotivirtauksiin (sorry, Kerttuli, joka toivoit tällaista. Yritän paremmalla tahdolla väsätä sellaisen nyt kevättalvella...).

Hyödynnän kauppojen vaate- ja asustevalikoimaa lähinnä kartuttamaan omaksi tyylikseni muotoutunutta linjaa. Kun tarjolla on esimerkiksi tyyliini sopivia pitsipaitoja tai kellohelmaisia hameita, niitä tulee hankittua. Korujen puolella aarreaikaa on, kun muodissa ovat erilaiset rintarossit. Hankin niitä tosin myös vintage- ja second hand-liikkeistä niukkatarjontaisina vuosina ;)

Tässä osa vuosien varrella karttuneesta kokoelmastani:


1. Sininen 50-60-lukuinen rintarossi on uusin hankintani. Ostin sen samasta liikkeestä kuin muinoin hääpukuni eli turkulaisesta Boutique Minnesta.

2. Kullanvärinen vihertävillä lasikivillä ja tekohelmellä koristettu rossi on puolestaan niinkin proosallisesta nuorisomuotiliikkestä kuin Vila.

3. Jääkiteeltä/hiutaleelta näyttävä rintakoru on hankittu vuosia sitten Stockmannilta.


4. Vanhan, mutta arvottoman kamee-korun ostin aikoinaan Aurastreet goes vintage-tapahtumasta. Se on eräs eniten käytössä kuluneista koruistani!

5. Hopeinen perhonen on lahja yliopistovuosieni kämppikseltä, eräältä sveitsittäreltä ;)

6. Toinen feikkikameeni on taattua Seppälä-kamaa :D

7. Hopeareunainen valkokivinen rintarossi on hankittu muistaakseen eräästä maalaishuutokauppatapahtumasta.

Vinkkailkaahan, jos jossakin tulee vastaan koru, joka sopisi tämän tildamaisen kokoelman jatkoksi :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ps. Pidättekö tämän kaltaisista postauksista?

10 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Ihania koruja, tuo perhonen on ehkä oma suosikkini. :) Ja pidin postauksesta, oli mukava tutustua kokoelmaasi.

SaraJana kirjoitti...

Pidän! Niin rosseista kuin tällaisista postauksista. Itsekin olen alkanut parin viime vuoden aikana käyttää rintarosseja. Aina kun ei ole "kaulakoruolo" mutta kaikissa asuissa ei rannerenkaat näi tai korviksetkaan innosta. (Kyllä, olen koruharakka. ;)) Noina hetkinä rintarossit sopii aina. Valitettavasti oma kokoelmani on vielä vain muutaman rossin varassa, mutta hiljaa ja maltilla kasvattelen omaa kokoelmaani. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään kyllä kaikista postauksistasi, niissä on kivaa vaihtelua: osa syvällistä työpohdintaa ja osa tällaista sopivaa hömppää - anteeksi vaan kaikki rintarossisuperfanit :-)
Mitä eroa muuten on rintarossilla ja rintakorulla? Sama koru, mutta kaksi nimeä?
kyselee Irena

Anonyymi kirjoitti...

Voi olen jo pidempään seurannut blogiasi ja pidän niin kovasti! Ja juur nämä "hömppäpostaukset" ovat parhaita, vielä kun lisäisit päivän asu kuvat (vaikka onhan sinulla niitäkin). Pidän kovasti tyylistäsi ja olenkin saanut paljon vinkkejä naiselliseen pukeutumiseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauska nähdä, että tyylin kulmakiviä löytyy niin vintageliikkeistä kuin Seppälästäkin ;-) Pitää vaan kulkea silmät auki.

Mullakin on kokoelmissa vasta muutama rintarossi ja niiden käyttämisessäkin olen vielä aika noviisi. Pikku hiljaa opettelen sitä taitoa ;-)

Elina kirjoitti...

Lisää lisää tällaisia aarreaitan avauksia!

Varpunen kirjoitti...

Kerrassaan upeita ja selkeäsi sinun tyylisiäsi. :)

Turun Tilda kirjoitti...

Jenni: Ok ;) Kiva kuulla :)

Sarajana: Hyvä tietää ;) Rintakorut ovat kivoja,; kyllä jo mummot tiesivät :D

Irena: Kiva kuulla, että sopiva balanssi on olemassa postausten suhteen. Ovat ihan sama asia, vain kaksi eri nimeä :)

anonyymi: Kiitos :) Haluaisin mielelläni ottaa päivän asukuvia, mutta aina ei löydy sellaista henkilöä, joka voisi kuvat ottaa. Toisina päivinä on taas samat vaatteet yllä kuin mitä pari kertaa aiemmin otetuissa kuvissa...

anonyymi 2: :D

Elina: Kiva kuulla :)

varpunen: Voi kiitos, kiva kuulla :)

Petriina kirjoitti...

Kivoja koruja ! Kerroinkin , että pidän vanhoista rintaneuloista paljon, mutta uudemmatkin vetoavat minuun kyllä :)

Oletko muuten shoppaillut Etsyssä, siellä on ihania vintage-koruja vaikka kuinka !

Turun Tilda kirjoitti...

Pitäisi tosiaan opetella käyttämään etsyä! Sieltä ainakin Helmi otsalla-blogin Ranna teki hienoja löytöjä. muutama ajatn moderni koru miellyttäisi myös minua. Tai hassunhauskat uusio rintakorut!