tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kananpoika ja kulttuuripääkaupungin ihmeitä

Viuhahdin eilen kulttuuripääkaupungissamme asioilla, ja kas kummaa - suloinen Aurapuromme (kuka sitä voi oikeasti joeksi kutsua?) oli kokenut hurjan muodonmuutoksen ankkalammikoksi!

Teosten nimet löytyvät varmasti jostakin kohtaa rantatörmäitä, mutta kiireen keskellä en niitä ehtinyt etsimään enkä siis pysty avaamaan teosten symboliikkaa tai edes tekijää täällä blogin puolella. Jos joku lukija on asiaan paremmin perehtynyt, niin tuonne kommenttilootaan voisi vaikka asiasta informoida. Sen verran huomasin, että jonkinlaiset portinvartijat tai ankkavahdit istuivat ulommaisien ankkojen selissä, etteivät mokomat lähtisi valloittamaan ihan koko Åboa!

Edit: Aurajoen ankat ovat siis haahkoja, jotka haluavat muistuttaa meitä Itämeren tilasta. Kesäkuun aikana on luvassa tanssiesityksiäkin haahkojen selistä käsin. Lisää tietoa saatavilla osoitteesta http://www.turku2011.fi/tapahtuma/flux-aura-2011_fi

Mutta Aurapuron ankat eivät olleet ainut havaitsemani ympäristötaideteos. Läntisen rantakadun puissa roikkui nimittäin jos jonkinlaista paattia! Tästäkin teoksesta voi kirjoitella tuonne kommettilootan puolelle, sillä haluaisin ainakin itse tietää, mistä on kyse.

Turun kulttuuripääkaupunkivuosi on jäänyt tässä blogissa aiottua vähemmälle huomiolle juurikin rankan työkevään vuoksi, mutta huomenissa asia korjaantuu hieman. Kerron nimittäin tarkemmin eräästä näyttelystä, johon sain toukokuussa mahdollisuuden tutustua.

Lopuksi hieman kananpoikaista loistoa. Kuolailin koko Kevättalven tätä Vilan object-merkin keltuaispaitaa ja nyt 50 % -alesta se tarttui mukaani. Olen vihdoin oppinut, että tarpeeksi löysä yläosa kompensoi ihan mukavasti pylleröistä alaosaani ;)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda!

Halusin vain toivottaa ihanaa, aurinkoista ja leppoisaa kesää sinulle. Kiitos siitä, että olet jaksanut kiireisen kouluvuoden aikanakin päivittää blogia. Toivottavasti kesä ja vapaus vain lisäävät blogisi elämää. Toki lepoa ja laiskottelua unohtamatta!

Mutta kyllä se on joki, sanon turkulaisena! :-)

t: neulanen

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä on Flux Aura -taidetapahtuma, joka kuuluu viralliseen 2011-ohjelmaan. Lisätietoja: http://www.turku2011.fi/tapahtuma/flux-aura-2011_fi

-Tarja

Augusti kirjoitti...

Ne tiput on haahkoja!

Turun Tilda kirjoitti...

Neulanen: Kiitos toivotuksista, sitä samaa myös sinulle :) Kiitos myös, että toit tuon opettajan arjen kiireisyyden esille. Olettaisin, että syy siihen, miksi opettajien pitämiä blogeja on näin vähän johtuu oikeasti ajanpuutteesta. Vuorokauden tunnit eivät riitä kaikeen , mitä haluaisi.

Ok, sovitaan, että Aura-puro alkaa Halistenkosken yläpuolelta. Onhan tuo alajuoksu aika kivaksi ruopattu ;)

Tarja: Kiitos tiedosta, täytyykin tsekata!

Augusti: Toivottavasti Råtta ei lähde metsästämään niitä ilamkiväärin kera...

Anonyymi kirjoitti...

Tilda! Mitä ihmeen pylleröistä alaosaa! Olet kaunis ja hoikka, älä edes ajattele moisia!

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: En tarkoittanutkaan tätä valitukseksi vartalosta sinänsä, mutta onhan meillä kaikilla vartalotyyppimme, olimme sitten hoikkia tai lihaisampia ;)

Vääränkokoisella tai -mallisilla vaatteilla vartalon tietyt piirteet korostuvat liikaa, mutta pikku hiljaa alan oppia niksejä, joita ehkä jakaa muillekin päärynöille täällä blogissa :)