keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Aspen-pöytä lisukkeineen

Iltapäiväistä!

Blogipostaukset pyörivät yhä uuden kodin tiimoilla, mutta ihmekö tuo... Lupaan kyllä toteuttaa fiftarimekko-teeman, kunhan saamme vaatteet jätesäkeistä kaappeihin oikeille paikoilleen. Kohdalleni sattui siis pieni arviovirhe sen suhteen, mitä ehdin ja jaksan tässä sekasotkun keskellä ;)

Mutta en tosiaan malta olla postailematta aina, kun jokin pala saadaan loksahtamaan paikalleen tässä kokonaisuudessa. Tällä hetkellä keittiö on saatu pelastettua pahimmasta kaoottisuuden tilasta, joten voinen esitellä paremmin uuden Aspen-pöytämme.

Kierrätyspuusta valmistettu pöytä oli positiivinen yllätys! Epäilin sen sopivuutta harmahtavien kaapien kanssa, mutta loppujen lopuksi harmahtavaa väriä on kohtuullisen vähän keittiössämme, joten muu kuin valkoinen pöytä osoittautui oikeastaan hyväksi valinnaksi.

Ennen käyttöön ottoa pöytä oli vahattava, jotta se hylkisi likaa. Ajatuskin mustikkasopasta käsittelemättömällä puupinnalla aiheuttaa harmaita hiuksia...


Käsittely tummensi pöydän väriä jonkin verran. Päädyimme pelaamaan varman päälle, emmekä valinneet mitään sävytettyä vahaa. Oma valintamme oli Softcaren mehiläisvaha, mutta myös erilaiset antiikkivahat ja öljyt sopivat tämäntyyppisten huonekalujen käsittelyyn.

Pöydän kavereiksi valitsimme Ikean hyvät ja tukevat perustuolit. Ingolf-tuolit maksavat 59 euroa kipale, joten tässä kohtaa yritimme päästä mahdollisimman hyvään hinta-laatusuhteeseen. Tuolinpäällisetkin ovat Ingolf-sarjaa ja ne voidaan pestä 60-asteessa. Pidän varsinkin niiden peittävästä helmamallista.


Pöytä lisukkeineen on mielestäni tällä hetkellä melko muuntautumiskykyinen pohja vaihtelevallekin sisutukselle. Uskoisin, että se taipuu niin romanttisempaan kuin graafisempaan ilmeeseen fiiliksen, vuodenaikojen ja juhlakausien mukaan. Tämä onkin tarpeen, sillä meille ei tule olohuoneen puolelle toista vieraspöytää. Myös keräilemä(mme)ni Pentikin Vekki-sarja sopinee kokonaisuuteen. Vai mitä mieltä te olette?

Mukavaa päivänjatkoa :)

11 kommenttia:

Unni kirjoitti...

Kaunis on pöytä ja luonnonvalkoiset tuolit raikas valinta sen seuraksi -ne korostavat kivasti pöydän puupintaa.

Ei tarvitse pahoitella jatkuvia kotipostauksia. Niitä on mukava lukea ja niinhän se on, että siitä kirjoittaa mikä on elämässä ajankohtaisinta.

nooruska kirjoitti...

Pöytä on hieno!

Järkkärillä aukeaa ihan uusi maailma, ainakin pikkuhiljaa kun oppii sen käytöstä lisää, vaikka tuntuu olevan aika ikuista opiskelua ;-).

Muuten saisko nää sun kuvat isommiksi tähän blogipohjaan? Isot kuvat on ihania.

Kutri kirjoitti...

Ihan älyttömän ihana yhdistelmä - just sellanen joka ei mun päähän ees pälkähtäis, mutta näyttää hiivatin hyvältä kun sen on joku keksinyt tehdä. Mistä toi pöytä on peräisin? Luulin sitä nimen perusteella ensiksi myös Ikea-tuotteeksi, muttei Ikean sivuilta löytynytkään.

Tessa kirjoitti...

Kiva näitä on lukea!

Pöytä on aivan ihana, huolisin itsekin. Minusta on hyvä ratkaisu, että asunnossa on vain yksi pöytä, mutta se on sitten kunnollinen. Jotenkin vierastan "pikkuasunnoissa" (150 neliötä ja alle :) "vieraspöytä" -ajatusta.

Tilda kirjoitti...

Louna: Kiva kuulla :) Olen todella tyytyväinen valintaan -tällaisia isoja hankintoja kun ei tee kuin muutaman kerran elämässä :)

Sisustuspostauksia piisaa ihan varmasti, jos vain viitsitte lukea :)

Nooruska: Kiitos! Olen ihan amtööri järkkärin kanssa, ja varsinkin kun koululla ei voi heilua sen kanssa, niin parempia kuvia tulee otettua harvoin. Aloittelen varovasti näin kotipostausten yhteydessä :)

Kiitos kuvavinkistä. Miksiköhän olen pihtaillu asian suhteen... Heti näyttää paremmalta!

Kutri: kiitos :) Se on Anttilan Kodin Ykkösestä. JA nimi tosiaan kuulostaa ihan Ikealta!

Tessa: Vieraspöytä on tosiaan aika lukaalimainen sana ;) Hyvin pärjätään yhdellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Onpa kaunis pöytä:) Meillä on ollut jo puolisen vuotta etsinnässä vanhan talon ruokahuoneeseen tarpeeksi rouhea ruokapöytä ja tuo vaikuttaa hyvältä. Tuliko pöytään mukaan se 50cm:n jatkopala, josta nettisivuilla mainittiin? Entä mihin jatkopala tulee pöydässä (päähän vai keskelle)?

-Heppu

Turun Tilda kirjoitti...

Heppu: Se jatkopala maksaa lisää. Emme ottaneet sitä, koska se tuntui meistä melko kiikkerältä (ja se tulee muuten toiseen päätyyn). muuten pöytä on aivan ihana. Suosittelen lämpimästi!

Anonyymi kirjoitti...

No voi harmi:( Meillä olisi etsinnässä 250cm pitkä pöytä ja tuntuu ettei löydy mistään! Mutta voin hyvin kuvitella, että jatkopala päädyssä on kiikkerä, eikä esteettinen silmäni hyväksyisi sitä epäsymmetrisyyttä:D Kiitos kuitenkin tiedosta, me jatkamme etsintöjä!

-Heppu

Anonyymi kirjoitti...

Onko teille tullut paljonkin halkeamia pöytään?
Meillä pöydässä niin isoja rakoja ettei meinaa juomalasitkaan pysyä pystyssä :(

manski kirjoitti...

Itsellekkin tulossa nyt tämä pöytä, toivottavasti puun eläminen ei ole ihan älytöntä...Pienet raot eivät haittaa mutta jos pöytäpinta menee "muhkuraiseksi" niin sitten se ei ole enää kiva. Ja vähän miettinyt jos tuohon päälle laittaisi lasitason.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Löysin postauksesi kuvahaun kautta ja ajattelin kokeilla onneani jospa vielä näkisit näitä kommentteja vaikka aikaa onkin jo kulunut.. Ollaan ajateltu juuri tätä kyseistä pöytää ja olisi mahtavaa kuulla kokemuksia ennen kuin tilaamme sen! Oletteko olleet tyytyväisiä?